سه‌شنبه 6 آذر 1403

76 پایگاه هلال احمر آماده خدمت‌رسانی در اربعین

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
76 پایگاه هلال احمر آماده خدمت‌رسانی در اربعین

معاون عملیات سازمان امدادونجات در حاشیه نشست ویدیوکنفرانس با معاونت‌های امدادونجات 31 استان کشور، بر آمادگی استان‌های مرزی، برای ارائه خدمات در اربعین 1402، تأکید کرد.

با نزدیک شدن به ایام اربعین، هماهنگی‌های نهایی اعضای ستاد اربعین هلال‌احمر در زمینه پشتیبانی امدادی و درمانی در حال انجام است؛ از توصیه‌های بهداشتی و سلامت‌محور سفر گرفته تا آمادگی پایگاه‌های امدادی موقت در شهر‌های مرزی و اقلام دارویی برای ارسال به نقاط مرزی.

همچنین درمانگاه‌های هلال‌احمر آماده می‌شوند تا در کنار پویش مرهم زائر، تامین‌کننده زنجیره دارویی و درمانی مورد نیاز در مراسم اربعین باشند.

امسال بیش از 300 تن دارو از طریق هلال‌احمر به نقاط مرزی ارسال می‌شود.

لزوم آمادگی استان‌های مرزی در اربعین

نشست ویدیوکنفرانسی با معاونت‌های امدادونجات جمعیت هلال‌احمر 31 استان کشور روز گذشته 21مردادماه، برگزار شد.

در این نشست، مرتضی مرادی‌پور با جمعی از معاونان عملیات در استان‌های کشور، به تشریح و بررسی عملیات مهم هفته گذشته پرداخت. مرادی‌پور با اشاره به نزدیک شدن مراسم پیاده‌روی اربعین، از نیرو‌های مرزی و پشتیبانی استان‌های مرزی خواست تا زیرساخت‌های پایگاهی در مرز‌ها را آماده و تعداد به کارگیری نیروی انسانی در پایگاه‌ها را تعیین کنند. وقوع زلزله 4،2ریشتری در استان خوزستان، یکی از حوادثی بود که در این نشست بررسی شد.

طبق بررسی، تیم‌های ارزیاب جمعیت هلال‌احمر این استان، زلزله صبح روز گذشته، هیچ خسارت جانی در پی نداشته و در منطقه‌ای خالی از سکنه اتفاق افتاده است. انفجار خانه‌ای در استان خوزستان و جانباختن 6نفر و اقدامات امدادگران در این حادثه، ازموارد دیگری بود که در این جلسه بررسی شد.

تأکید بر راهکار‌های پیشگیری از گرمازدگی و بیماری‌ها

دکتر علیرضا عسکری با حضور در برنامه صبحانه ایران درباره طرح مرهم زائر، گفت: «در این طرح دارو‌های قابل استفاده و مازاد بر مصرف مردم جمع‌آوری و به پایگاه‌های جمعیت هلال‌احمر اهدا خواهد شد تا براساس پروتکل‌های وزارت بهداشت از آن‌ها به‌طور بهینه بهره‌برداری شود. البته بخش عمده دارو‌های موردنیاز توسط جمعیت هلال‌احمر تامین می‌شود، اما تصمیم گرفتیم تا در قالب طرح «مرهم زائر» کمک‌های مردمی را هم جذب کنیم.»

دکتر عسکری در ادامه توضیح داد: «تأکیدات ما بر حوزه پیشگیری و بهداشت به‌ویژه بهداشت تغذیه است. امسال بحث گرمای زیاد و گرمازدگی نیز مطرح و تلاش ما این است متکی به دارو درمانی نباشیم بلکه با طرح‌های پیشگیری مانند حرکت زائران در شب و بارعایت پروتکل‌ها، از بیماری‌ها و به‌ویژه گرمازدگی جلوگیری کنیم و نیاز کمتری به دارو داشته باشیم. هرچند در بحث تأمین دارو نیز آمادگی داریم و 76 پایگاه برای خدمت‌رسانی اربعین آماده هستند.» او با تأکید بر اینکه نمی‌گذاریم زائران با کمبود دارو مواجه شوند، اظهار کرد: «تمام دارو‌هایی که احتمال داشته باشد در کشور با کمبود آن‌ها مواجه باشیم، تأمین شده و به کشور عراق ارسال می‌شود.»

نکات ضروری در رعایت بهداشت آب در پیاده‌روی اربعین

زائران پیاده‌روی اربعین حتما در نوشیدن آب باید نکاتی را رعایت کنند تا سلامت آن‌ها حفظ شود.

زائرانی که در پیاده‌روی اربعین حسینی شرکت کرده‌اند، چون در گرمای زیاد هوا قراردارند و علاوه بر این، بهداشت محیط به‌طور کامل رعایت نمی‌شود، حتما باید در نوشیدن آب به نکاتی توجه کنند.

نکات ضروری درباره نوشیدن آب

- نوشیدن آب غیربهداشتی یکی از عوامل اصلی ابتلا به بیماری‌های گوارشی در مسافران است.

- اگر دسترسی به آب سالم و بهداشتی ندارید، از آب جوشیده یا آب بسته‌بندی شده استفاده کنید.

- از مصرف یخ‌هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری و خرد می‌شوند، خودداری کنید.

- برای مسواک زدن از آب سالم مانند آب جوشیده یا بسته‌بندی شده استفاده کنید.

- به جای نوشابه‌های گازدار، آبمیوه‌ها و شربت‌های شیرین و صنعتی، از آب یا دوغ کم نمک بدون گاز استفاده کنید.

- از آب چشمه‌ها و نهر‌ها و رودخانه‌ها برای آشامیدن استفاده نکنید.

- باقی‌مانده آب بطری‌ها را زیر تابش نور خورشید قرار ندهید.

- از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان‌های یک‌بار مصرف شفاف خودداری کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون