8 بانک در دستور اصلاح و انحلال قرار گرفتند
رئیس جمهور در اجلاس سالانه مجمع عمومی و فوق العاده بانک مرکزی گفت: بانکها و موسساتی که اضافه برداشت از بانک مرکزی داشته اند، فورا تعیین تکلیف شوند.
سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوردراجلاس سالانه مجمع عمومی و فوق العاده بانک مرکزی گفت: چند بانک و موسسه مالی در کشور از بانک مرکزی اضافه برداشت داشته اند، که پرونده اینها باید سریعا تعیین تکلیف شود.
به گزارش فارس، در فروردین 1402 رئیس جمهور گفت: یکسری از بانکها و موسسات خصوصی و غیر خصوصی هستند که اینها از بانک مرکزی اضافه برداشت دارند و اضافه برداشتشان باعث پایه پولی و افزایش نقدینگی میشود و در نتیجه باعث برهم خوردن نظامات اقتصادی هستند. این باید در یک زمان محدود از بانک مرکزی پایان پذیرد و وضعیت این موسسات هم مشخص شود.
محمدرضا فرزین رئیس بانک مرکزی در اریبهشت 1402 گفت: بانکی هست دو سال، سه سال ناترازاست. این بانک دیگه تراز نمیشود وقتی تراز نشود باید به سمت رزولیشن برود.
وی در 21 آذر 1402 گفته بود: 210 همت برای این که کفایت سرمایه، دربانکهای خصوصی داشته باشیم. کمبود سرمایه بانکهای خصوصی و دولتی درمجموع در حدود 570 همت است.
محمدرضا فرزین گفت: ما نزدیک به 8 بانک را در حال حاضربرنامه اصلاح دادیم و اگر نتوانند اصلاحات لازم را انجام بدهند، قطعا باید برویم سراغ استفاده از ماده 39 یا انحلال بانک.
محمد جواد شریف زاده معاون بانک و بیمه وزارت اقتصاد گفت: درسال 1398 بانک مرکزی اختیارویژهای را از شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا درخواست کرد تا چند بانک ناتراز را تعیین تکلیف کند که یکی از این موسسات موسسه نور بود. متاسفانه درآن دوره بانک مرکزی این تصور را داشت که با گذاشتن هیئت سرپرستی درموسسه نور میتواند این موسسه را احیا کند. به همین جهت چندسال زمان از دست رفت و موسسه نور نه تنها احیا نشد، بلکه ناترازیهای موسسه نوربه شکل اضافه برداشت ازمنابع بانک مرکزی افزایش پیدا کرد.
برخورد با بانکهای ناترازماموریتی است که پیش از این هم رئیس جمهور بارها بر آن تاکید داشته است. صحبت از بانکیهایی است که ناترازی آنها صحبت دیروز و امروز نیست. ناترازی که انباشت آن درسالهای گذشته اصلاح آن را نیازمند چند صدهزار میلیارد تومان کرده است. وعدهای که اجرایی شدن آن در 9 مهر 1402 با انحلال موسسه اعتباری توسعه و ادغام موسسه نوردر بانک ملی زیر نظر بانک مرکزی آغاز شد. مسیری که بانک مرکزی در آغاز آن قرار دارد و تاخیردر برخورد با این بانکها هزینههای اصلاح رابیشتر خواهد کرد. رییس جمهور هم سرعت بخشیدن در برخورد با بانکهای ناتراز را از مدیران بانک مرکزی مطالبه کرد بانکهایی که تنها یکی از آنها در فصل بهار امسال بیش از 23 هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی اضافه برداشت داشته است.
از میان اخبار