یک‌شنبه 4 آذر 1403

8 راه حل برای درمان خنده عصبی + عکس

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
8 راه حل برای درمان خنده عصبی + عکس

اگر شما به خندیدن در شرایط دشوار تمایل دارید اصلا جای نگرانی نیست چون این خنده عصبی احساسی ناسازگار نامیده می‌شود و با شناخت دلایل آن به راحتی قابل درمان است. بسیاری از آنها دلایل روانی دارند، اما برخی از دلایل پزشکی نیز برای این وضعیت وجود دارد. در این مطلب قصد داریم در این مورد توضیح مفصل دهیم.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از همشهری آنلاین، اگر در شرایط سخت گیر افتاده‌اید و سعی داشتید که با خندیدن‌های بیجا و بی‌مورد شرایط را مدیریت کنید، بدانید که این خنده عصبی است؛ یعنی ممکن است شما در شرایط نامناسبی لبخند بزنید که این اتفاق برای همه رخ می‌دهد و مطمئن باشید شما تنها کسی نیستید که این علامت عصبی را تجربه می‌کنید که ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد و دانستن آنها می‌تواند به شما در کنترل خنده کمکتان کند.

بسیاری از آنها دلایل روانی دارند، اما برخی از دلایل پزشکی نیز برای این وضعیت وجود دارد. در این مطلب قصد داریم در این مورد توضیح مفصل دهیم.

برای بزرگنمایی بیشتر روی تصویر کلیک کنید

دلایل و علل خنده‌های عصبی

دلیل بروز خنده‌های عصبی، عواملی درونی و بیرونی است به شرح زیر:

مکانیسم دفاعی

خنده عصبی یک نوع مکانیسم دفاعی برای بعضی از افراد است. به آنها کمک می‌کند تا به اضطراب خود غلبه کنند و یک حس راحتی به آنها می‌بخشد. وقتی می‌خندید، این راهی است برای اینکه به خودتان بفهمانید وضعیت آنقدرها هم که به نظر می‌رسد؛ بد نیست.

کنار آمدن با شرایط

خنده در مراسم ختم شبیه به گریه در مراسم عروسی است. در واقع گریه در مراسم ختم بیشتر قابل قبول است و نشان دهنده درگیر شدن احساسات عمیق است؛ اما اگر در چنین حالتی خندیدید، بدانید که می‌خواهید با این رفتار واکنشی به یک تجربه دراماتیک یا تغییر در زندگی‌تان داشته باشید و بدن به گونه‌ای متفاوت و غیر قابل انتظار به شرایط پاسخ می‌دهد و می‌خواهد با این روش حواس شما را پرت کند و با شرایط کنار بیاید.

اختلال در خویشتنداری عاطفی

خویشتنداری عاطفی زمانی اتفاق می‌افتد که احساسات خیلی عمیق می‌شوند و با شرایط سازگار نیستند و از تحت کنترل شما خارج خواهند شد؛ البته این واکنش‌ها خیلی کوتاه هستند اما ممکن است باعث ایجاد حس خجالت و اضطراب شوند و فرد را از جامعه دور و منزوی خواهد کرد.

اختلال آسپرگر یا اوتیسم

مطالعه‌ای در سال 2021 انجام شد و نشان داد که بچه‌های مبتلا به اوتیسم معمولا راه‌های غیر طبیعی‌تری برای نشان دادن احساسات خود دارند، زیرا افرادی که به اوتیسم مبتلا هستند، خیلی شرایط اجتماعی را متوجه نمی‌شوند و ممکن است به چیزهایی که بامزه نیستند هم بخندند.

بیماری کورو

کورو یک نوع بیماری عفونی است که مولکول‌های پروتئین در آن حالتِ طبیعی و شکل خود را از دست می‌دهند و مولکول‌هایی که در بافت مغز تجمع پیدا کرده‌اند، این بیماری عاطفی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث می‌شوند که آن قسمت از مغز آسیب ببیند و پاسخ عاطفی نامناسب داشته باشد.

تیروئید پرکار

وقتی که غده تیروئید مقدار زیادی هورمون تولید کند، باعث ایجاد تیروئید پرکار می‌شود. این هورمون‌ها انرژی سلولی مغز را مدیریت می‌کنند و ممکن است عامل ایجاد مشکلات مختلفی از جمله خنده عصبی باشند.

ناراحتی و نگرانی

خیلی از افراد هنگام ناراحتی می‌خندند و این زمانی اتفاق می‌افتد که یک تجربه ناراحت کننده یا نگران کننده برایشان رخ داده؛ از طرفی ممکن است بعد از یک اتفاق ترسناک هم چنین حالتی به وجود بیاید.

بیماری گریوز یا بازدو

اگر سیستم ایمنی مقدار زیادی پادتن تولید کند و به سلول‌های تیروئید بچسبد، باعث ایجاد این بیماری می‌شود. وقتی که سلول‌ها به تیروئید می‌رسند، بیش از حد تحریک می‌شوند و این باعث می‌شود که تولید هورمون خیلی زیاد افزایش پیدا کند که روی سیستم عصبی اثرگذار است و عاملی برای خنده عصبی خواهد بود.

دیدن خنده دیگران

وقتی می‌شنوید یا می‌بینید که شخص دیگری می‌خندد، باعث می‌شود که شما هم بخندید. این تجربه حتی در موقعیت‌های نامناسب نیز رخ می‌دهد. اگر یک نفر شروع به خندیدن کند، ممکن است شما هم این کار را انجام دهید، حتی اگر چیزِ خنده‌داری وجود نداشته باشد.

احساس خامی و پوچی

وقتی که شما احساس خوبی نداشته باشید، خیلی زیاد در مورد رفتارتان در شرایط مختلف فکر می‌کنید و حس می‌کنید نمی‌توانید آن را مدیریت کنید و در نتیجه یک رفتار عجیب و غریب از خودتان نشان می‌دهید، چرا که از درون با خود درگیر هستید و این می‌تواند عامل خنده عصبی باشد.

اضطراب

تحقیقات نشان می‌دهند که خنده عصبی راهی برای آزاد کردن انرژی منفی حاصل از اضطراب است. در واقع این نوع خنده به شما کمک می‌کند تا آرام شوید و عصبانیت و ناراحتی خود را فروکش کنید و تعادل را در شرایط استرس‌زا هم به دست بیاورید.

اطمینان خاطر

خنده در شرایط نامناسب گاهی اوقات یک راه برای ذهن ناخودآگاه است که به خودش اطمینان دهد که همه چیز خوب است و می‌خواهد خود را به این حس برساند که با تهدیدی روبه‌رو نیست و نباید بابتِ چیزی نگران باشد.

چگونه خنده عصبی را درمان کنیم؟

اگر خنده عصبی باعث ایجاد احساسات منفی شد، راهکارهای زیادی وجود دارد که آن را مدیریت کنید. در چنین حالتی ممکن است احساسات زیر هم به شما دست بدهد:

احساس ضعف شرمندگی حس گناه خجالت

وقتی که خنده عصبی خیلی زیاد اتفاق بیفتد، مشکلاتی را در زندگی به وجود می‌آورد. اگر مردم فکر کنند در موقعیت‌های بد شادی می‌کنید، ممکن است از شما دوری کنند. یا وقتی به سختی به شوخی‌های آنها می‌خندید، ممکن است به احساساتشان آسیب برساند. در این حالت باید راهکارهای زیر را در پیش بگیرید:

نفس عمیق بکشید

این تمرین به شما کمک می‌کند تا حس استرس و اضطراب را در خودتان مدیریت کنید. وقتی که آرام تر باشید، خنده عصبی فروکش می‌کند.

مدیتیشن انجام دهید

مدیتیشن می‌تواند ذهن شما را آرام کند و به تمرکز مجددتان کمک کند. به جای فکر کردن به چیزهایی که شما را تحت فشار قرار می‌دهد، بیشتر روی مثبت بودن تمرکز خواهید کرد و به شما این امکان را می‌دهد که آرامش خود را حفظ کنید.

موسیقی درمانی و هنر را جدی بگیرید

انجام فعالیت‌های خلاقانه تمرکز شما را درگیر می‌کند و باعث می‌شود ذهنتان دوباره تحریک شود. همین عاملی برای آگاهی بیشتر از رفتار خودتان خواهد بود.

تراپی شناختی - رفتاری کنید

این تراپی به شما کمک می‌کند که خنده عصبی را متوقف کنید که از طریق ذهن خودآگاه انجام می‌شود و کاری می‌کند از پس شرایط سخت بر بیایید.

درمان شرایط زمینه‌ای را در پیش بگیرید

اگر یک وضعیت پزشکی باعث خنده عصبی شما شده، باید آن را درمان کنید. با یک متخصص صحبت کنید تا در مورد بهترین راه حل صحبت کنید.

بشمارید

شمردن پشت سر هم و پرتکرار و رسیدن به یک عدد خاص و مشخص باعث آرام کردن اعصاب می‌شود. پس هر عددی را که می‌خواهید انتخاب کنید و به شمردن ادامه دهید تا حس بهتری پیدا کنید.

مهارت‌های اجتماعی‌تان را ارتقا دهید

ارتقای مهارت‌های اجتماعی و تمرکز کردن روی آنها باعث می‌شود حس بهتری پیدا کنید و بتوانید ذهن خود را آرام کنید و از خنده‌های عصبی دور باشید.

روی صحبت دیگران تمرکز کنید

روی صحبت کردن با فردی که مقابل شماست، تمرکز کنید و خیلی درباره خودآگاهتان فکر نکنید و حواستان به حرف‌های طرف باشد. همین باعث می‌شود که کمتر خنده عصبی ایجاد شود.

از جملات تاکیدی مثبت استفاده کنید

جملات تاکیدی مثبت از هر جهت برای شما خوب است و باعث می‌شود تا پاسخ بهتری نسبت به شرایط داشته باشید. اگر در شرایط نامناسب خنده عصبی داشتید، سعی کنید از جملات تاکیدی مثبت برای غلبه بر آنها استفاده کنید و خود درمانی داشته باشید.

8 راه حل برای درمان خنده عصبی + عکس 2