800 مرتبه عرصه های طبیعی کشور امسال آتش گرفته و مهار شدند
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور از مهار حدود 800 مورد آتش سوزی در عرصههای طبیعی کشور از ابتدای سال جاری تا کنون خبر داد.
وی افزود: از ابتدای فروردین ماه امسال تا کنون بیش از 730 آتش سوزی در عرصههای طبیعی رخ داده که تنها 6 مورد از آنها به طول انجامید که دلیل آن هم مشکلات اعزام بالگرد به مناطق صعبالعبور بود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که 5 محور از برنامههای وزیر جهاد کشاورزی، مربوط به حوزه سازمان جنگلها است، تصریح کرد: مهمترین این برنامهها، اجرای ممیزی مراتع در سطح حدود 9 میلیون هکتار و توسعه زراعت چوب به منظور کاهش قاچاق و قطع در ختان جنگل است.
وی با اشاره به اهمیت زراعت چوب، خاطرنشان کرد: در سال جهش تولید، توسعه 30 هزار هکتاری زراعت چوب با متوسط برداشت یک میلیون متر مکعب هدفگذاری شده است.
منصور گفت: توسعه گیاهان دارویی در سطح 50 هزار هکتار از مراتع تا پایان امسال، پیش بینی شده است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به شرکت خدمات هوایی ویژه عنوان کرد: در صورت موافقت وزیر جهاد کشاورزی، قصد داریم شرکت خدمات هوایی ویژه را مشروط به تجهیز آن برای خدمات هوایی و اطفا حریق، به سازمان جنگلها ملحق کنیم که این اقدام در حال بررسی است اما باید منابع آن توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شود.
در ادامه این کارگاه آموزشی، علی عباس نژاد فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، اظهار کرد: اطفا حریق هوایی پرهزینه است و نهایتا باید در مواردی که واقعا امکان اطفا حریق زمینی وجود ندارد، استفاده شود.
وی افزود: با برطرف شدن مشکل منابع مالی، می توانیم به حل مشکل دیر رسیدن بالگردهای اعزامی به مناطق صعب العبور امیدوار باشیم.
تولید محلول اطفا حریق توسط یک شرکت دانشبنیان ایرانی
رئیس سازان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در حاشیه کارگاه مدیریت میدانی عملیات اطفای حریق که در محل وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز برای مدیران کل منابع طبیعی و فرماندهان 11 استانی که بیشترین حریق جنگلی و مرتعی را طی ماههای اخیر داشتند کارگاه آموزشی یک روزه با حضور اساتید حوزه نیروهای مسلح برگزار شد.
وی افزود: آموزش امروز ما در رابطه با چگونگی استفاده از خدمات اطفا حریق هوایی بود و سعی میکنیم در کنار اطفای حریق هوایی از هر امکان دیگری برای جلوگیری از گسترش آتش استفاده کنیم.
رئیس سازان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به تولید آتشبر جدید توسط شرکت دانش بنیان در استان لرستان، گفت: این محصول که مانند «ژل» است در محوطههای اطراف حریق که هنوز آتش به آنها سرایت نکرده، ریخته میشود و مانند آتشبر حریق را خاموش و مانع گسترش آن میشود.
وی با بیان اینکه این محصول قابلیت استفاده در هر سطحی را دارد و هیچ آسیبی نیز به محیط زیست و جنگلها وارد نمیکند، تصریح کرد: این محصول که بر پایه آب تهیه شده است، تا دمای 1200 درجه سانتیگراد را تحمل میکند و پس از پاشیدن آن روی سطوح مختلف تا یک سال در محیط ماندگاری خواهد داشت.
منصور با اشاره به این نکته که این محصول در یکی از کشورهای پیشرفته برای اطفای حریقهای جنگلی استفاده میشود، حاطرنشان کرد: ما امکان وارد کردن آن به کشور را نداشتیم، بنابراین با تکیه بر دانش بومی خود محصولی را با کیفیت بهتر از نمونه خارجی تولید کردیم.
وی افزود: ما اکنون در حال مطالعات نهایی برای استفاده از این آتشبر هستیم و امیدواریم که تا هفته آینده به تدریج تعدادی از این محصول در اختیار استانها قرار گیرد.
انتهای پیام /