آئین نامه جدید ارتقاء اعضای هیات علمی تدوین شد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از تدوین آئین نامه جدید ارتقا مرتبه اعضای هیات علمی با مشورت دانشگاههای کشور و تشکیل ده کارگروه خبر داد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از تدوین آئین نامه جدید ارتقا مرتبه اعضای هیات علمی با مشورت دانشگاههای کشور و تشکیل ده کارگروه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه 357 شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزش عالی به ریاست منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و با موضوع ارائه و بررسی گزارش رویکردها و پیشنهادهای مطرح شده در خصوص «آئیننامه ارتقای مرتبه اعضای هیأت علمی» در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
در این جلسه سعید رضا عاملی، با تأکید بر اینکه آئیننامه مستقلی برای هیچ دانشگاهی نداریم و همه ارکان آموزش عالی کشور با یک آئیننامه اداره میشود، گفت: مصوبه 825 ماده واحدهای بود که به وزارتین علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد ابلاغ شد و معنای این امر این بود که ملاحظات هر یک از این سه نهاد در آئیننامه مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: ماده واحدهای که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، هدفمند شدن آئیننامه ارتقا برای پیشرفت کشور و علم و فناوری کشور بود با این رویکرد مقرر شد که آئیننامه بازنگری و پیشنهادها بررسی شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: مشکلی که وجود داشت، مسئله وتویی بودن مقالات Web Of Sciences بود، برخی بر این نظر بودند که اگر این وتو برداشته شود، ارتقای آموزش عالی کشور لطمه میخورد، اما اینگونه نیست. باید وزن پیشرفت اعضای هیأت علمی متناسب با پیشرفت کشور تنظیم شود و جایگاه پیدا کردن در سطح بین المللی یکی از مؤلفههای زنجیره توانمندی علمی است. آئیننامه جدید متناسب با این رویکرد اصلاح شده است. آئین نامه جدید با مشورت با دانشگاههای کشور و تشکیل ده کارگروه تدوین شد و تلاش شده توانمندیهای آموزشی و پژوهشی و رابطه دانشگاه با صنعت را مورد توجه قرار دهد.
به گفته استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران؛ این آئیننامه چند پیوست دارد که یک پیوست مختص دانشگاه آزاد و پیوست دیگر مربوط به ملاحظات دانشگاههای علوم پزشکی خواهد بود. همچنین بخشی از علوم انسانی و اجتماعی که مورد توجه قرار نگرفته است، مدنظر قرار خواهد گرفت. نهاد رهبری در دانشگاهها هم ملاحظاتی در مورد مؤلفههای ماده 1 که اختصاص به فعالیتهای فرهنگی دارد، مورد نظر دارد که لازم است به آنها توجه شود.
عاملی خاطرنشان کرد: در اهداف گام دوم، مقام معظم رهبری تمدن نوین اسلامی که از مسیر استقرار جامعه اسلامی محقق میشود را مورد توجه قرار دادهاند. در این مسیر، دانشگاه عامل استقرار جامعه اسلامی است و بنیان این حرکت دانش و دانایی است. لذا شاخصهای پویایی متناسب با استقرار عدالت، توسعه سلامت و کاهش درد مردم در آئیننامه میتواند مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: در واقع نظام امتیاز دهی دانشی میتواند با خلق ارزشهای تمدنی گره بخورد. شاخصهای فناوری و نوآوری که در ماده 4 تعریف شده لزوما اختصاص به رشتههای مهندسی ندارد. فناوری یک تعریف خاص ابزاری اعم از ابزار سخت و نرم دارد و یک تعریف عام که در واقع خلق تواناییهای متنوع برای حل مسئله است که بسیار از مفاهیم و دانشهای فهم اجتماعی نیز از جنس فناوری و زیرساختهای اصلی فناوری است که تبدیل به صنعت و صنایع سخت و نرم میشود.
در پایان جلسه، عاملی تاکید کرد سه کارگروه برای جمع بندی نظرات وزارت بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین نظرات مرتبط با ماده 1 و پیوست آئیننامه در خصوص مؤلفههای مرتبط با ارتقا اساتید حوزههای علمی کار تکمیل و تدوین آئیننامه ارتقا را دنبال کنند و در جلسه بعدی نتیجه کار مجددا ارائه شود.