سه‌شنبه 6 آذر 1403

آب پاکی روسیه روی دست ارمنستان

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
آب پاکی روسیه روی دست ارمنستان

مسکو با توجیه نخست‌وزیر ارمنستان مبنی‌بر لزوم اساسنامه رم دیوان کیفری بین‌المللی برای امنیت این کشور کاملا مخالف است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت: ما با سخنان پاشینیان که تصمیم ارمنستان برای پیوستن به اساسنامه رم به دلیل «ناکافی بودن ابزارهای پیمان امنیت جمعی و مشارکت ارمنستان و روسیه برای تضمین امنیت کشور است»، کاملاً مخالفیم.

خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد، نیکول پاشینیان گفته بود که ایروان تصمیم گرفته اساسنامه رم دادگاه بین‌المللی کیفری را تصویب کند، زیرا ابزار سازمان پیمان امنیت جمعی و مشارکت ارمنستان و روسیه برای تضمین امنیت کشور کافی نیست.

کپی برداری پاشینیان از نسخه زلنسکی / نخست وزیر ارمنستان به مردم قره باغ خیانت کرد؟

پیش از این، «آلن سیمونیان» رئیس مجلس ملی ارمنستان گفت، پارلمان این کشور تصمیمی مبنی بر تصویب اساسنامه رم دیوان کیفری بین‌المللی گرفته است. این سند قرار است به امضای رئیس‌جمهور کشور برسد و 60 روز پس از تکمیل مراحل مربوطه اجرایی شود.

پسکوف در این خصوص تصریح کرد: البته یک سری سوالات اضافی از رهبری ارمنستان مطرح و به زودی به طرف ارمنستانی ارسال خواهد شد. ما از ابتدا درباره پیوستن ارمنستان به این اساسنامه تردید داشته‌ایم. ما همچنان معتقدیم که این تصمیم نادرست است. البته ما نمی‌خواهیم ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه از سفر به ارمنستان به دلایلی منصرف شود و خودداری کند.

دیوان کیفری بین‌المللی برمبنای اساسنامه رم که اغلب به آن «معاهده رم» می‌گویند بر مبنای دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) در 17 ژوئیه 1998 در شهر رم ایتالیا تأسیس شد. نمایندگان حاضر در کنفرانس رم خواهان تشکیل دادگاه دائمی بین‌المللی بودند تا بتواند به «جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی» در نقاط گوناگون جهان رسیدگی کند.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.