آخرین خبرها از سینمای ایران در روزی که گذشت
سینمای ایران طی ماههای گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند.
خبرگزاری میزان - سینمای ایران طی ماههای گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند.
سینما، اما از تیر ماه 99 با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
حضور 2 فیلم کوتاه ایرانی در جشنواره اسپانیایی
فیلم کوتاه «بوق ممتد» به کارگردانی و تهیهکنندگی قصیده گلمکانی و «آواز گنجشک» به کارگردانی و تهیهکنندگی فرزانه امیدوارنیا در جشنواره «ناوارا» اسپانیا رقابت میکنند. انیمیشن کوتاه «آواز گنجشک» که تولید مشترک ایران و دانمارک است، پیش از این با دریافت تندیس بهترین انیمیشن کوتاه بیستمین دوره جشنواره بینالمللی «لیبو» واجد شرایط رقابت در بخش انیمیشنهای کوتاه اسکار سال 2021 شد.
فیلم کوتاه «بوق ممتد» با بازی شیوا ابراهیمی و علیرضا ثانیفر که پخشکننده جهانی آن از انتشار فیلم در برنامه آموزشی برای نوجوانان فرانسوی و همچنین نمایش آن در شبکه تلویزیونی پلوس فرانسه و «آمازون پرایم» خبر داده، اخیرا اطلاع داده که این فیلم به شرکت هواپیمایی آلاسکا برای نمایش در پروازهای این ارلاین فروخته شده است.
جشنواره جهانی «ناوارا» از سوم تا پنجم سپتامبر 2020 برابر با سیزدهم تا پنجم شهریور برگزار میشود.
تیزر فرهنگی «نیمکت» به مناسبت روز خانواده منتشر شد
تیزر فرهنگی «نیمکت» به نویسندگی و کارگردانی محسن امانی تازهترین تیزر فرهنگی باشگاه فیلم سوره است که در گروه هنری کات تولید شده است و امروز همزمان با روز خانواده منتشر شد.
«نیمکت» مضمونی مربوط به خانواده دارد و ابوالفضل همراه در آن بازی کرده است. این تیزر در گروه هنری کات تولید شده است که وظیفه توانمندسازی و حمایت از استعدادهای جوان فیلمسازی را در باشگاه فیلم سوره بر عهده دارد. گروه هنری کات از ابتدای سال تا کنون شرایط تولید اثر کوتاه 3 کارگردان جوان را فراهم کرده است.
سایر عوامل تیزر فرهنگی نیمکت عبارتند از: تهیه کننده: محمد جواد موحد، نویسنده و کارگردان: محسن امانی، برنامه ریز و دستیار کارگردان: محمد باقری، مدیر تولید: مرتضی کشاورز، مدیر فیلمبرداری: یحیی رضایی، صدا بردار: احمد صابری، صداگذار: مجید آقایی، بازیگران: ابوالفضل همراه، مهدی عبدلی، الینا باشنگ، ساریناز باقری، تدوین: محسن امانی، جلوههای ویژه رایانهای: سینا فرنگ، گریم: هادی لطفی، شهره خراسانی، طراح صحنه و لباس: جواد کاظمی مطلق، ریحانه نعمت الهی، تدارکات: علی یارمحمدی، مصطفی کشاورز، تولید شده در گروه هنری کات، محصول باشگاه فیلم سوره.
تازهترین اثر کوتاه باشگاه فیلم سوره به نام «نیمکت» به کارگردانی محسن امانی منتشر شد.
«یلدا» با دوبله آلمانی در سینماهای آلمان اکران میشود
فیلم سینمایی «یلدا» سومین ساخته بلند مسعود بخشی به تهیه کنندگی علی مصفا از 6 شهریورماه با دوبله آلمانی در سراسر آلمان اکران میشود. کمپانی لیتلدریم پخشکننده «یلدا» در آلمان، ضمن ارایه آنونس آلمانی، بنا به تقاضای سالنها نسخه زیرنویس یا دوبله «یلدا» را اکران خواهد کرد.
«یلدا» از ششم شهریور در آلمان، از 26 شهریور در لوکزامبورگ، از 31 شهریور در اتریش، از 4 مهر در سوییس و از 16 مهر در فرانسه روی پرده خواهد رفت.
«یلدا» تنها تولید مشترک جدی سینمای ایران در سالهای اخیر و محصول 6 کشور است.
حقوق پخش سینمایی این فیلم توسط فروشنده و پخشکننده بین المللی کمپانی «پیرامید اینترنشنال» که توسط لویی مال فیلمساز فقید موج نو پایه گذاری شده تاکنون به 25 کشور جهان واگذار شده است.
«یلدا»، منتخب هفتادمین جشنواره جهانی برلین، برنده جایزه بزرگ داوران جشنواره ساندنس آمریکا در سال 2020 و برنده جایزه بهترین فیلمنامه جشنواره صوفیه هم اکنون در سینماهای هنروتجربه در حال اکران است و تمامی درآمد آن از اکران سینمایی داخل کشور برای نجات جان دو زندانی محکوم به اعدام پرداخت خواهد شد.
داستان این فیلم در مورد مریم کمیجانی، زن جوانی است که به دلیل قتل شوهرش به مرگ محکوم شده است. او در شب یلدا به استودیوی یک برنامه زنده تلویزیونی آورده شده است تا از طرف تنها فرزند مقتول یعنی مونا ضیا بخشیده شود، اما مجموعه اتفاقات در صحنه و پشت صحنه این برنامه هر دو زن جوان را در چالشی جدی برای تصمیمگیری قرار میدهد.
بهناز جعفری، صدف عسگری، بابک کریمی، آرمان درویش، فرشته حسینی، فقیهه سلطانی، فروغ قجابگلو، زکیه بهبهانی، رامونا شاه، ساغر صباحی، حسن جودکی، محمد ساربان، کمال هاشمی، ولی الله ریگی، فرهاد فداکار، لیلا شفاعی مهر، محمود ذوالفقاری، نسا افرنگه، مریم خداوردی، بنفشه غفاری، بهنام داوری، سارا والیانی، بهرام افشار و با حضور فرشته صدرعرفایی بازیگران فیلم «یلدا» هستند.
«جهان، خیال خدا» روی میز تدوین رفت
فیلم مستند «جهان، خیال خدا» به کارگردانی آیدا انصاری و تهیهکنندگی بهروز نشان روی میز تدوین رفت. تولید فیلم مستند «جهان، خیال خدا» به کارگردانی آیدا انصاری و تهیهکنندگی بهروز نشان از خردادماه سالجاری آغاز شد و پس از پایان فیلمبرداری در جزیره قشم، برای تدوین به محمودرضا ثانی سپرده شده است.
این فیلم با نگاه به این مهم که انسان از آغاز خلقت همواره به دنبال راهی برای فرار از جدایی و رسیدن به وصل بوده است، روایت زنانهای از زندگی خانوادهای در روستای سلخ جزیره قشم را به تصویر کشیده که زندگی عاشقانهای دارند و با مسائل گوناگونی روبهرو میشوند.
آیدا انصاری که دانشآموخته آکادمی هنرهای زیبای رم است، در این فیلم به زندگی و فرهنگ مردمان جنوب ایران و تجربهشان در خلسه، خیال و وصل پرداخته است.
فیلم مستند «جهان، خیال خدا» که محصول تازه مدرسه فیلمسازی ایموفیس است، پس از طی مراحل فنی پخش بینالملل خود را آغاز خواهد کرد.
استقبال از اکران اینترنتی مستند «جایی برای فرشتهها نیست»
پس از گذشت سه هفته از اکران اینترنتی مستند سینمایی «جایی برای فرشتهها نیست» ساخته «سام کلانتری» در سامانه نمایش درخواستی «فیلیمو» و «نمآوا»، آمارها حکایت از استقبال علاقمندان سینما از این فیلم مستند دارد.
سام کلانتری با اعلام این مطلب، گفت: اگرچه هنوز جامعه مخاطبان پلتفرمهای نمایش آنلاین آثار سینمایی تفکیک نشده و فرم واقعی خود را پیدا نکردند، اما به نظر میرسد که مخاطبان سریالبین این مجموعهها به دنبال تماشای فیلمهای متفاوت هم هستند. وی افزود: به نظرم در بحث اکران آنلاین فیلمها، مستندهایی موفق میشوند که علاوه بر توجه به مخاطب خاص و الیت خود، تماشاگر عام و جامعهی عمومی سینمارو را هم فراموش نمیکنند. کلانتری ادامه داد: متاسفانه هنوز هم خرید بلیت برای دیدن فیلم مستند توسط مخاطبان اکران آنلاین سخت صورت میگیرد. اگر تلویزیون یک مستند خوب را پخش کند، خیلیها پای تماشای آن مینشینند، اما اگر قرار باشد که بلیت بخرند و از «فیلیمو» یک فیلم مستند ببینید، اینجا کار کمی سخت پیش میرود؛ هرچند که ذائقهی مردم از این منظر در حال تغییر است و برای مثال امروز با شش ماه پیش تفاوت زیادی دارد. این مستندساز تاکید کرد: اگرچه بحران کرونا آسیبهای زیادی به مردم و جامعهی جهانی وارد آورد و همهی ما از این بابت متاسف و متاثر هستیم، اما باید بگویم که کرونا به کمک اکران آنلاین آمد و این داستان تلخ به اکران اینترنتی فیلمهایی از قبیل «جایی برای فرشتهها نیست» آسیبی وارد نکرد. کلانتری افزود: یکبار دیگر میگویم که اغلب مخاطبین امروز سینما، عاشق فیلم مستند هستند، اما برای خرید بلیت آن سخت پول میدهند که امیدوارم با فرهنگسازی این مشکل حل شود؛ چراکه سامانههای نمایش آنلاین بهترین فرصت برای دیده شدن فیلم مستند و بازگشت سرمایهی این آثار هستند. وی یادآور شد: فیلمهای سینمایی کمهزینه یا «لوباجت» هم اگر از ابتدای ساخت روی اکران آنلاین هدفگذاری کنند، در نمایش عمومی این پلتفرمها موفق خواهند شد؛ یعنی از پیشتولید باید پروژهی خود را براساس اکران آنلاین طراحی و متمرکز کنند. گفتنی است: اکران اینترنتی مستند سینمایی «جایی برای فرشتهها نیست» از روز اول مردادماه در «فیلیمو» و «نماآوا» آغاز شده و تاکنون استقبال خوبی از این اثر مستند سینمایی بعمل آمده است. اکران عمومی این فیلم هم که از 4 تیرماه در گروه هنر و تجربه شروع شده، کماکان ادامه هم دارد. «جایی برای فرشتهها نیست» مستندی دربارهی تیم ملی دختران «اسکیت هاکی» ایران و مشکلات پیچیدهی آنان در راه مسابقات آسیایی کرهجنوبی است که ورزش، بهانهای برای وارد شدن به زندگی این دختران شده است. این فیلم، پرجایزهترین مستند سینمایی سال 1398 است که سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر و چهار جایزه از جشنواره بینالمللی سینماحقیقت، از جمله جایزه ویژه تماشاگران این جشنواره را کسب کرده است. از عوامل اصلی این مستند که سام کلانتری را در ساخت آن همراهی کردند، میتوان به مهران کاشانی (همکار پژوهشگر)، رضا تیموری (فیلمبردار)، شاهین پورداداشی (صدابردار)، هایده صفییاری (تدوینگر)، انسیه ملکی (صداگذار)، حبیب خزاییفر (آهنگساز) و محسن مرادی (مدیر تولید) اشاره کرد. محمد شکیبانیا و محسن شاهمحمدمیراب هم تهیهکنندگان فیلم هستند. «جایی برای فرشتهها نیست» محصول مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و موسسه فرهنگی هنری تنجرین است.