آخرین وضعیت توافقنامه جدید بین ایران و روسیه به روایت لاوروف
اقتصادنیوز: وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که متن توافقنامه جدید همکاری جامع با ایران به طور کامل مورد توافق قرار گرفته، اما هنوز امضا نشده است.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، وزیر خارجه روسیه گفت متن توافقنامه جدید همکاری جامع با ایران به طور کامل مورد توافق قرار گرفته، اما هنوز امضا نشده است.
خبر مرتبط دیدار مهم سرپرست وزارت خارجه ایران و فیصل بنفرحان در روسیهاقتصادنیوز: وزرای امور خارجه ایران و عربستان در حاشیه دومین روز اجلاس وزرای خارجه بریکس با یکدیگر دیدار و تبادل نظر کردند.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه گفت، متن توافقنامه جدید همکاری جامع با ایران به طور کامل مورد توافق قرار گرفته است. لاوروف افزود: «در مورد کار بر روی توافقنامه دولتی همکاری بین روسیه و ایران، هنوز نمیتوان آن را امضا کرد، اگرچه متن آن کاملاً مورد توافق قرار گرفته است، اما این توافقنامه برای تصویب باید توسط روسای جمهور امضا شود که امضای طرف ایرانی نیاز به انجام یکسری اقدامات رویهای و قانونی در مورد موضوعاتی که قبلاً در توافقنامه مشخص شدهاند، دارد».
او در ادامه افزود: «این اقدامات هنوز تکمیل نشده است، اما در دیدار با سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، بر تعهد خود برای اجرای این سند تاکید کردیم». به گفته لاوروف، این توافقنامه برای رساندن روابط بین روسیه و ایران به سطح کیفی جدیدی طراحی شده است. لاوروف در پایان گفت: «ما میتوانیم این کار را به محض اینکه اکثر مسائل رویهای که ذکر کردم از طرف همکاران ایرانیمان حل شود، انجام دهیم».
خبر مرتبط فوری / توافق جامع ایران و روسیه تعلیق شد + جزئیاتاقتصادنیوز: خبرگزاری دولتی روسیه روز سهشنبه به نقل از یک مقام وزارت خارجه روسیه گزارش داد که توافق جدید بین مسکو و تهران در زمینه همکاری همهجانبه به دلیل مشکلاتی که شرکای ایرانی با آن مواجه هستند، به طور موقت به حالت تعلیق درآمده است.
لاوروف در شرایطی این سخنان را اظهار داشت که خبرگزاری دولتی روسیه روز سهشنبه به نقل از یک مقام وزارت خارجه روسیه ادعا کرد که توافق جدید بین مسکو و تهران در زمینه همکاری همهجانبه به دلیل مشکلاتی که شرکای ایرانی با آن مواجه هستند، به طور موقت به حالت تعلیق درآمده است.
به نوشته خبرگزاری رویترز، ضمیر کابلوف، مقام وزارت امور خارجه این کشور گفت: «این یک تصمیم استراتژیک رهبری دو کشور است. این روند به دلیل مشکلاتی که شرکای ایرانی ما دارند، متوقف شده است.»
در واکنش به این خبر، کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در پاسخ به انتشار خبری مبنی بر تعلیق توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه در حساب شخصی خود در برنامه ایکس نوشت: روند نهایی شدن توافقنامه راهبردی ایران و روسیه بر اساس برنامه در حال انجام است. به گفته وی، آنچه به عنوان تعلیق توافقنامه اجرایی همکاری دو کشور در رسانهها ذکر شده، نادرست و نتیجه ترجمه غیردقیق اظهارات مقامهای روسی است.
همچنین علی باقری کنی سرپرست وزارت امور خارجه ایران در مورد وضعیت کنونی روابط سیاسی بین تهران و مسکو و و این روابط، به اسپوتنیک گفت: «ایران و روسیه دو همسایه هستند که روابط تاریخی و ریشه داری با هم دارند، در طول سال های گذشته عرصه های روابط بین ایران و روسیه بسیار گسترش پیدا کرده، اما نکته مهم این است که تهدیدهای مشترک علیه این دو کشور، فرصت های مشترکی را پیش روی دو کشور قرار داده است، و بر این اساس هر دو کشور عزم جدی و راسخ دارند تا در زمنیه های مختلف همکاری های دوجانبه خود را توسعه دهند. از این رو روند رو به رشد همکاری های دو کشور نشان دهنده این است که رهبران دو کشور عزم راسخ دارند تا مناسبات بین دو کشور را مستحکم کنند و از همه فرصت ها برای انتفاع دو کشور و دو ملت بهره بگیرند».
وی افزود: «ایران فعالیت های هسته ای خودش را در چارچوب معاهده ان پی تی و توافقنامه پادمان و بر اساس برنامه ملی و منافع و مصالحی که تشخیص می دهد به پیش می برد. ایران عضو مسئول آژانس هست، تمایم فعالیت های هسته ای ایران زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی هست، لذا هر کشوری که نسبت به فعالیت های هسته ایران ابراز نگرانی کند، یعنی در واقع ساز و کارهای آژانس بین المللی انرژی اتمی را دارد زیر سوال می برد، و یا آن ساز وکارها را قبول ندارد».
وی تاکید کرد: «لذا باید گفت که فعالیت های هسته ای ایران موجب هیچ نگرانی نیست، چرا که تمام فعالیت های هسته ای ایران زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی است. کشورهایی که چنین اتهاماتی را به جمهوری اسلامی ایران می زنند، کشورهایی هستند که در عرصه های دیگر از ایران شکست خورده اند، و می خواهند آژانس را به محل تسویه حساب سیاسی خودشان با ایران تبدیل کنند، درحالیکه آنها با این اقداماشتن دارند ضربه به حیثیت فنی و تخصصی آژانس می زنند. به نظرم کشورهای مستقل دنیا باید با این رویکرد برخی از کشورهای غربی که در حال سو استفاده از ظرفیت فنی و تخصصی آژانس برای اهداف نامشروع سیاسی خودشان هستند، مقابله کنند».
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید