آشفته بازار مسکن سیر صعودی دارد / سقف لرزان خانههای مستأجران
رشد بیحساب و کتاب اجاره منازل مسکونی همزمان با افزایش سرسامآور قیمت مسکن در سال جاری تعداد زیادی از مردم را دچار سرگردانی کرده است؛ موضوعی که در شرایط اقتصادی امروز، فشاری مضاعف را به اجاره نشینها وارد میکند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، متأسفانه این روزها قیمت املاک تا آنجا بالا رفته که حقوق یک کارگر یا کارمند با مبلغ 4 میلیون در هر ماه کفاف زندگی کسی را نخواهد داد، چه برسد به اینکه کسی بتواند قدرت خرید خانه را داشته باشد؛ این رقم برای کارگرانی که با حقوق مصوب اداره کار بدون احتساب سایر هزینههای سرسامآور زندگی میکنند، به ماهانه نیم متر خانه و سالانه به 6 متر می رسد و این در حالی است که این روزها قیمت ملک در استان کردستان بالا و پایین های زیادی دارد، به عنوان مثال قیمت یک آپارتمان از متری 4 و نیم میلیون تومان در مناطق حاشیه ای شروع و به متری 22 میلیون تومان در مناطق لاکچری میرسد.
روند رو به رشد اجارهنشینی از تبعات گران شدن قیمت مسکن و کاهش قدرت خرید متقاضیان مسکن است. این خلاصه گفتههای کارشناسان و فعالان بازار مسکن است.
این روزها به دلیل کمیاب شدن فایل اجاره و واحدهای مسکونی مناسب و مورد نظر مستاجران، اجاره بها اندکی بعد از رشد قابل توجه در آذر ماه افزایش داشته است و به نظر می رسد در فصل زمستان نیز اجاره بها تقویت شود.
آقای زندی یکی از بنگاهداران سنندجی میگوید: در هفتههای اخیر نمونههایی از این دست زیاد داشتهایم، ودیعه و اجاره پیشنهادی صاحبخانهها آنقدر نجومی و غیرمتعارف شده که کمتر مستأجری از عهده آن بر میآید.
زندی اضافه کرد: شاید اجاره یک خانه سه خوابه برای سه خانوار در باور هیچکس نگنجد ولی این اتفاقی است که افتاده و خیلیها می خواهند مانند گذشتهها، چند خانواده در یک خانه باشند، البته فرقش این است که قدیمی ها حیاط بزرگی داشتند و چند اتاق جدا از هم در آن بود ولی الان دیگر از خانههای ویلایی قدیمی خبری نیست و برای همین می خواهند در یک واحد آپارتمان باهم زندگی مسالمت آمیز داشته باشند و این از تبعات گرانی بازار مسکن و نبود قدرت خرید مردم در این حوزه است.
دود بیبرنامگیهای که به چشم مردم میرود
در ادامه در گفتگو با امین صادقی مستاجری که این روزها وسط سال در سرما و سوز زمستان در به در پیدا کردن یک سقف برای خود و خانواده اش است به صحبت نشستیم
وی عنوان داشت: سال ها خود و خانواده 4 نفریم آرزوی داشتن یک سقف را داریم اما با این شرایط باید داشتن آن را فقط در رویا هایمان بپرورانیم.
صادقی افزود: سال ها است که برای داشتن یک خانه نقلی و کوچک حتی در حاشیه شهر قید بسیاری از نیاز های اساسی زندگیمان را زده ایم تا شاید بتوانیم با پس انداز در آینده صاحب خانه شویم و از این خانه به دوشی رهایی یابیم.
وی خاطر نشان کرد: بسیاری از صاحب خانه ها از خانه ای که به دست مستاجر می دهند به عنوان منبع درآمد استفاده می کنند بهمین خاطر هر به دلخواه و بسته به شرایط بازار قیمت ها را بدون اینکه نظارتی بر آن صورت گیرد بالا می برند و همین دلیل باعث شده تا بنده و خانواده ام در این فصل از سال در به در پیدا کردن سقفی استیجاری برای خود و خانواده ام باشم چرا که پرداخت ماهی 2 میلیون و پیش رهن 60 میلیونی از قدرت من کارگر خارج می باشد.
صادقی بیان داشت: متأسفانه نبود نظارت از طرف مسوولین مربوطه باعث شده است که دود این بی برنامگی ها به چشم مستاجران برود چرا که متاسفانه در کشور ما هیچ مبنایی برای قیمت گذاری مسکن در نظر گرفته نشده و تا زمانی که ضوابط مشخصی بر این امر صورت نگیرد، وضعیت به همین شکل ادامه می یابد.
ضرورت برخورد جدی با دلالان و بنگاههای متخلف
برای تحقق این امر نیاز است به طور جدی با برخی از بنگاهها که همسو با این افزایش نرخ کرایهها هستند و به نوعی صاحبان منازل را به افزایش کرایهها تشویق و ترغیب میکنند و نیز با افرادی که خودسرانه نسبت به افزایش نامتعارف اجاره بهای منازل اقدام میکنند برخورد میشود.
و اما...
تناسب عرضه و تقاضا در بازار مسکن و اجارهبها و مداخله سریع دولت و مجلس برای ساماندهی به این بازار یکی از راهکارهای کنترل وضعیت مسکن است. به نظر میرسد، که باید شاهد نقشآفرینی بیشازپیش مسئولان برای ساماندهی بازار مسکن و اجارهبها باشیم، تا اجاره یک مسکن در شرایط اقتصادی موجود و فصل نقل و انتقالات به چالشی برای مستأجران تبدیل نشود.
انتهای پیام /