سه‌شنبه 6 آذر 1403

آشوری: قلبم به عشق کاراته می‌تپد

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
آشوری: قلبم به عشق کاراته می‌تپد

دبیر سابق فدراسیون کاراته گفت: همیشه در عمل ثابت کردم عاشق کاراته هستم و قلبم به عشق این رشته می‌تپد.

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری میزان، محسن آشوری دبیر سابق فدراسیون کاراته پس از مدت‌ها سکوت، در گفت‌وگویی با خبرنگار میزان در خصوص مباحث مختلف کاراته ایران صحبت‌هایی انجام داده که در ادامه از زیر نظر می‌گذرانید:

شرایط کاراته ایران را چطور ارزیابی می‌کنید؟

ابتدا باید از زحمات رئیس فدراسیون تشکر کنم که با وجود تنگنا‌های مالی، تیم را به مسابقات شیلی اعزام کرد و بچه‌ها تواسنتند شرایط خود را در رنکینگ بهبود ببخشند. در مجموع اوضاع فدراسیون بد نیست و امیدوارم بهترین‌ها برای کاراته ایران اتفاق بیفتد.

نظرتان در خصوص نتایج تیم ملی کاراته در لیگ جهانی شیلی چیست؟

بار‌ها گفته‌ام دنیا باید مقابل کاراته ایران تعظیم کند و کسب 5 مدال طلا و یک برنز در لیگ جهانی شیلی بیانگر خیلی چیز‌ها است.

تیم بانوان در کاراته‌وان گذشته ضعیف بود، اما در شیلی خوب عمل کرد؛ دلیل این نتایج سینوسی را چه چیزی می‌دانید؟

با این حرف موافق هستم. سارا بهمنیار، طراوت خاکسار، رزیتا علیپور و حمیده عباسعلی در کاراته وان‌های مختلف نتایج خوبی کسب کردند و رسیدن به مدال طلا در تورنمنت‌های بزرگ بیانگر توانایی بالقوه این نفرات است، اما باید یک آسیب‌شناسی جدی صورت بگیرد تا مشخص شود چرا نتایج بانوان سینوسی بوده. بنظرم در این بخش باید شرایط را بهتر مدیریت کنیم.

اما در تیم مردان شرایط تقریبا ثبات داشته.

ما در هر دو بخش مردان و بانوان مهره‌های خوبی داریم و در تیم مردان شرایط بهتر بوده و جایگاه بچه‌ها در رنکینگ هم گواه این موضوع است. باید از زحمات کادرفنی هم تشکر کنیم که با تلاش و درایت خود موجبات موفقیت‌های اخیر کاراته را فراهم کردند. به هر حال در ورزش برد و باخت وجود دارد، اما رسیدن به ثبات نیاز اصلی یک تیم برای موفقیت است.

چند سهمیه المپیک برای کاراته ایران پیش‌بینی می‌کنید؟

فکر می‌کنم در مجموع 5 سهمیه المپیک کسب می‌کنیم و نگرانی بابت این موضوع ندارم. می‌توانیم به مدال المپیک هم برسیم؟

پس از پایان ماراتن کسب امتیاز‌های المپیکی، یک فرصت خوب و چند ماهه تا المپیک داریم که می‌توان با یک برنامه‌ریزی مناسب به اهداف مدنظر فدراسیون دست پیدا کرد. در مجموع کسب دو مدال طلای المپیک دور از دسترس نیست. چرا در کاتا وضعیت مانند کومیته ایده‌آل نیست؟

تنها نکته منفی مسابقات شیلی عدم اعزام کاتارو‌های ایران در بخش انفرادی بود. ای کاش در این بخش نفرات خود را اعزام می‌کردیم، چون بالاخره یک جایی باید امثال فاطمه صادقی یا ابوالفضل شهجردی شناخته شوند و داوران سراسر دنیا آنها را ببینند. به نظرتان در بخش کاتا هم می‌توانیم المپین داشته باشیم؟

کاتارو‌های ما توانایی کسب سهمیه المپیک از طریق مسابقات پاریس که سال آینده برگزار می‌شود را دارند، اما بهتر بود در شیلی هم حضور پیدا می‌کردند تا تجربه بیشتری کسب کرده و برای مسابقات سرنوشت‌ساز پاریس آماده می‌شدند. راه حل شما برای رسیدن کاتای ایران به موفقیت چیست؟

همیشه گفتم که از قبول حقیقت باکی ندارم و می‌گویم که از ظرفیت‌های کاتای ایران چه زمانی که من بودم و چه در زمان حال به خوبی استفاده نکردیم. کاتای ایران توانایی زیادی دارد و می‌توان به این بخش هم امیدوار بود. شما در مدتی که بیرون از کاراته بودید هیچ مصاحبه‌ای انجام ندادید و به فدراسیون هجمه وارد نکردید.

من همیشه در عمل ثابت کردم که عاشق کاراته هستم و قلبم برای این رشته می‌تپد. چرا باید برای رشته‌ای که سال‌ها برایش زحمت کشیدم، حاشیه‌سازی کنم؟ من با اشک‌های این بچه‌ها اشک ریختم و با شادی‌هایشان لبخند زدم و آرزویم موفقیت این رشته است.

اگر حرف خاصی باقی مانده بفرمایید.

یک کاراته‌کا برای موفقیت باید اول از همه فکرش آرام باشد تا بتواند مسائل تاکتیکی و تکنیکی را در تاتامی پیاده کند. از تمام پیشکسوتان و بزرگان این رشته می‌خواهم از تیم فعلی حمایت کنند تا فضا آرام باشد و کاراته‌کا‌های ایران بتوانند در المپیک 2020 مایه غرور ورزش ایران شوند.

  • بیشتر بخوانید: