چهارشنبه 18 تیر 1404

آغاز اعزام زائران عمره به سرزمین وحی از اول شهریور

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
آغاز اعزام زائران عمره به سرزمین وحی از اول شهریور

شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه و سازمان حج و زیارت یکم شهریور 1404 را زمان آغاز اعزام زائران عمره به سرزمین وحی اعلام کردند.

شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه و سازمان حج و زیارت یکم شهریور 1404 را زمان آغاز اعزام زائران عمره به سرزمین وحی اعلام کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، در نخستین نشست شورای برنامه بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که روز سه شنبه به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تشکیل شد عملکرد واحدهای مختلف در حج و وضعیت عملیات عمره آینده بررسی و اعلام شد با توجه به شرایط کشور اول شهریور ماه برای شروع عملیات عمره در نظر گرفته شده است.

علیرضا بیات رئیس سازمان حج و زیارت نیز گفت: آنچه را که در عملیات حج امسال رقم خورد فراتر از انتظار بود که بلافاصله پس از بازگشت به کشور، عملیات حج و عمره آینده و اربعین در دستور کار مجموعه حج و زیارت قرار گرفته است تا خدمات شایسته‌ای به زائران در این روند ارائه شود.

در ادامه این نشست، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت ضمن ارائه گزارش مشروحی از روند حج 1404 در حوزه‌های مختلف، انتقال زائران به سرزمین وحی را یکی از مراحل بی نظیر در پروازهای رفت حجاج توصیف کرد که با کاهش تأخیر کم سابقه همراه بود.

اکبر رضایی با بیان اینکه در عملیات بازگشت، حجاج ابتدا هوایی به ایستگاههای پروازی و سپس زمینی از طریق مرزهای کشورمان با عراق و در مرحله آخر هوایی به فرودگاه مشهد منتقل و وارد میهن اسلامی شدند، افزود: بیش از 22 هزار نفر از خدمات هوایی و بقیه از خدمات زمینی استفاده کردند.

وی همچنین به استفاده از خدمات ده‌ها هتل در کربلا و نجف، بیش از 1600 دستگاه اتوبوس در مرزهای مهران و شلمچه و 155 دستگاه تریلی حمل بار برای ارائه خدمات به حجاجی که زمینی به کشور بازگشتند، اشاره کرد.

در ادامه حمیدرضا محمدی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج نیز انتقال بار حجاج را عملیاتی سنگین توصیف کرد و افزود: تنها در مرز مهران 130 هزار چمدان دپو شد و با تلاش سه شیفته همکاران با 130 دستگاه تریلی و کامیونت در 4 روز به استان‌های محل اسکان حجاج منتقل گردید.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم با توجه به تجربه حج امسال و افزایش سالانه هزینه‌های حج، از دست‌اندرکاران این مجموعه خواست که بسته‌های مختلفی را برای تشرف زائران به حج مطالعه و نتیجه کار کارشناسی را ارائه و حتماً تجربیات خود را در این خصوص مکتوب کنند.

رئیس سازمان حج و زیارت نیز گفت: برای جامه عمل پوشاندن به این توصیه یک گروه مستند تشکیل و روایت‌های مختلف را جمع‌آوری و آسیب‌ها و ایده‌های نو را ارائه خواهد کرد.

این جلسه با گزارش نصراله فرهمند مدیرعامل مؤسسه عمره سعادت در باره شروع عملیات عمره از اول شهریور ماه (29 صفر) با هدف اعزام بیش از 400 هزار عمره‌گزار از 17 ایستگاه پروازی ادامه یافت و وی به احتمال افزایش تعداد ایستگاه‌ها اشاره کرد.

وی ادامه داد: تاکنون خسارت تأخیر پرواز به 25277 زائر عمره به مبلغ 154 میلیارد تومان پرداخت شده است و واریز مبالغ مربوط به استفاده نکردن از خدمات قطار در عملیات عمره نیز به ده‌ها هزار نفر از عمره گزاران از هفته آینده آغاز خواهد شد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم لزوم اطلاع رسانی مناسب در این گونه موارد را یادآور شد و در خصوص کاهش هزینه‌های تکلیفی به آمادگی کامل بعثه اشاره کرد و گفت: شیوه‌های مختلف در اعزام خادمان فرهنگی مد نظر و آنچه مهم است حفظ عزت و صحت اعمال عمره گزاران است. در این جلسه، حجت الاسلام والمسلمین سید حسین رکن الدینی معاون فرهنگی و حسین اسماعیلی مدیر نظارت و بازرسی بعثه نیز گزارش‌های جداگانه ای از وضعیت اعزام روحانیون کارآموز به سرزمین وحی و عملکرد نیروهای افتخاری در کمک به واحد نظارت و بازرسی ارائه کردند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب در جمع بندی پایانی به همکاری وزارت حج عربستان در حج 1404 اشاره کرد و گفت: نقشه جامع مورد نظر کشور میزبان در زمینه‌های مختلف حج ترجمه و در اختیار واحدهای مختلف قرار گیرد. وی همچنین در ابتدای این نشست ضمن تسلیت شهادت سید الساجدین امام زین العابدین (ع) به پیروان اهل بیت توصیه کرد که صحیفه سجادیه این گنجینه گرانبها را که حاوی دعاهای روح بخش و تأثیرگذار است هر چه بیشتر مورد توجه و استفاده قرار دهند.