شنبه 29 دی 1403

آغاز امامت «امام زمان (عج)»؛ آغاز روشنایی جهان اسلام

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
آغاز امامت «امام زمان (عج)»؛ آغاز روشنایی جهان اسلام

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: آغاز امامت «امام زمان (عج)» آغاز روشنایی بر جهان اسلام است. برکت‌ها و نعمت‌هایی که از سوی «امام دوازدهم (عج)» به ما می‌رسد برکاتی بی انتها و وافر است.

یدالله بهتاش در گفت‌وگو با میزان پیرامون فرارسیدن سالروز آغاز امامت «امام زمان (عج)» گفت: «حضرت مهدی (عج)» در پنج سالگی پدر عزیزشان را از دست دادند و از همان زمان دوره امامت ایشان آغاز گردید. البته به امامت رسیدن در سنین خردسالی پیش از این هم رخ داده بود و ایشان نخستین امامی نبودند که در این سنین به این مقام دست پیدا کردند.

وی در همین راستا ادامه داد: در ادوار پیش از «امام زمان (عج)» دو امام بزرگوار شیعیان در سنین کم به امامت رسیدند و شاید آنها مقدمه را برای چنین امامتی فراهم کردند، «امام جواد (ع)» و «امام هادی (ع)» دو امامی بودند که در سن هفت سالگی به مقام امامت نائل شدند.

***تقسیم زندگی «امام دوازدهم (عج)» به 4 دوره

این کارشناس علوم قرآنی با اشاره به غیبت «امام زمان (عج)» اظهار کرد: زندگی «امام دوازدهم (عج)» به 4 دوره تقسیم می‌شود که دوره نخست شامل تولد تا غیبت ایشان است و دوره دوم دوران «غیبت صغری» این امام بزرگوار را شامل می‌شود. آقا «امام زمان (عج)» دو غیبت صغری و کبری داشته اند، غیبت صغری ایشان هفتاد سال به طول انجامید و چهار نائب ویژه داشتند. همچنین دوره سوم و چهارم زندگی «حضرت مهدی (عج)» به ترتیب شامل «غیبت کبری» و دوره حکومت این حضرت است.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

وی در همین راستا ادامه داد: بعد از غیبت صغری نوبت به غیبت کبری «امام زمان (عج)» می رسد، این غیبت دارای زمانبندی خاصی نیست و نواب ایشان نیز از نواب عام هستند، به نحوی که هرکس خصوصیاتی ویژه را داشته باشد به عنوان نائب «امام زمان (عج)» شناخته می شود که شامل مراجع تقلید عظام ما می شود. رابطه «امام زمان (عج)» هیچگاه با مومنان قطع نشده است، در زمان غیبت صغری از طریق نائبان خاص و در غیبت کبری از طریق نائبان عام خود با مردم در ارتباط بوده و هستند.

بهتاش با اشاره به حدیثی از «پیامبر اسلام (ص)» افزود: پیغمبر اسلام (ص) فرموده اند که اگر یک روز از عمر این جهان باقی مانده باشد، خداوند متعال آن یک روز را طولانی می کند تا «امام زمان (عج)» ظهور کنند و تمامی جهان را پر از عدل خود نمایند.

*** آغاز امامت «امام زمان (عج)» آغاز روشنایی بر جهان اسلام

وی در همین رابطه ادامه داد: آغاز امامت «امام زمان (عج)» آغاز روشنایی بر جهان اسلام است. برکت‌ها و نعمت‌هایی که از سوی «امام دوازدهم (عج)» به ما می‌رسد برکاتی بی انتها و وافر است.

این کارشناس علوم قرآنی ویژگی منتظران واقعی «امام زمان (عج)» را اینگونه توصیف کرد: کسی که می خواهد جزو اصحاب «امام زمان (عج)» باشد باید دارای ویژگی های خاصی بوده و رفتار و کردار خاصی داشته باشد. عمل به واجبات و ترک محرمات اولین رفتار مهم فرد منتظر است که باید همواره رعایت شود.

وی یاران نزدیک «امام زمان (عج)» بعد از ظهور را اینگونه شرح داد: یک کارشناس علوم قرآنی گفت: بیشتر یاران اصلی ایشان بعد از ظهور شیعه و بیشتر ایرانی هستند، از جمله نکات دیگری که باید در این رابطه به آن دقت کرد آن است که اکثریت 313 یار اصلی «امام زمان (عج)» را جوانان تشکیل می‌دهند. خوشبختانه حکومت اسلامی ما نشان داده با بها دادن به جوانان مقدمات خوبی را برای ظهور امام زمان (عج) فراهم آورده است.

بهتاش خاطرنشان کرد: وقتی انسان منتظر یک منجی است امیدوارتر زندگی می کند، افرادی که اعتقاد به انتظار ندارند غرق در مشکلات کنونی شده و ناامیدانه به زندگی خود ادامه می دهند. منتظران واقعی «امام زمان (عج)» همواره فعالتر و امیدوارتر از سایرین به زندگی ادامه می دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی حائری‌زاده در گفت‌وگو با میزان پیرامون وظایف یک فرد منتظر برای فرج «صاحب الزمان (عج)» گفت: منتظر واقعی یک سری وظایف عام و یک سری وظایف خاص دارد، وظایف عام آن این است که «امام زمان (عج)» را بشناسد و نسبت به ایشان معرفت پیدا کند و از وظایف خاص این است که بر سختی‌های دوران غیبت صبر پیشه کند.

***انتظار یک حالت وجدانی است

این کارشناس علوم قرآنی در ادامه پیرامون مفهوم انتظار و منتظر واقعی بیان کرد: انتظار یک حالت وجدانی است مثل گرسنگی یا تشنگی که تعریفی ندارد و تا فرد مبتلا نشود، حقیقت آن را نمی‌توانید به او القاء کنید، انتظار نیز یک حالت وجدانی و نفسانی است و اگر این حالت در انسان ایجاد شد طبیعی است که نگران شود، بنابراین انسانی که منتظر است مانند مادری است که فرزندش گم‌شده و بااینکه منتظر است از پا نمی‌نشیند و منتظر خبر است و درعین‌حالی که دارای حالت درونی است از پا نمی‌نشیند و سعی می‌کند به دنبال حضرتش باشد البته نه اینکه حضرت را به‌صورت فیزیکی ببیند بلکه حالت انتظار این است که سرباز خوبی برای «امام زمان (عج)» باشد، چه در حالی که امام خود را مشاهده کند و چه نکند. این استاد حوزه و دانشگاه در خصوص ویژگی‌های یک منتظر واقعی تصریح کرد: منتظر واقعی یک سری وظایف عام و یک سری وظایف خاص دارد، وظایف عام آن این است که «امام زمان (عج)» را بشناسد و نسبت به ایشان معرفت پیدا کند و خودش را نیازمند به امام حس کند و همه این‌ها جمیعا معرفت می‌شود، پس این معرفت «امام زمان (عج)» یک نوع آشنایی ایجاد می‌کند که این آشنایی یک نوع نیازمندی به «امام زمان (عج)» در ما به وجود می‌آورد و درنهایت این نیازمندی نوعی حرکت به سمت «حضرت مهدی (عج)» در شخص ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: نکته دوم در وظیفه عام، پایداری در محبت «اهل‌بیت (ع)» است، سعی کنیم که این محبت تداوم داشته باشد، باید پرهیزگار باشیم و دائما خودمان را در محضر «امام زمان (عج)» بیابیم و پیروی از دستوراتی که ایشان به ما فرموده‌اند داشته باشیم و نکته دیگر دستگیری از فقرا و ضعفا است که به‌شدت به آن توصیه‌شده است، این‌ها وظایف عمومی و همگانی هستند، اما یکسری وظایف خاص از قبیل دوستی با دوستان حضرت و دشمنی با دشمنان حضرت هم داریم و باید بر سختی‌های دوران غیبت صبر کنیم چراکه دوران غیبت دوران سختی است و هجمه دشمن زیاد است.

***اعمال روز آغاز امامت «امام زمان (عج)»

حجت‌الاسلام والمسلمین حائری زاده در ادامه در خصوص دعاهای سفارش شده در روز آغاز امامت «امام زمان (عج)» خاطرنشان کرد: در مفاتیح‌الجنان اگر مراجعه کنید زیارت آل یاسین و و دعای «اللهم ارزقنا توفیق الطاع، و بعد المعصی» و همچنین دعای روز جمعه و دعای زیارت «امام زمان (عج)» موجود است که می‌توانند از آن فیض ببرند.

***القاب «حضرت مهدی (عج)»

سلمان محمدی کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با میزان با تبریک به مناسبت فرارسیدن سالروز آغاز امامت «حضرت مهدی (عج)» گفت: «امام دوازدهم (عج)» لقب‌های بسیاری دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به مهدی، خاتم، حجت، صاحب الامر، صاحب الزمان، قائم و خلف صالح اشاره کرد.

وی در همین راستا ادامه داد: با شهادت «امام حسن عسکری (ع)»، «حضرت مهدی (عج)» عهده دار منصب امامت شیعیان شدند و بدون شک آغاز امامت «امام زمان (عج)» آغاز روشنایی بر جهان اسلام است. براساس آنچه که در روایات به آن اشاره شده تا آن زمان هیچ فردی از وجود مبارک «حضرت مهدی (عج)» آگاهی نداشته است. وی پیرامون دوران زندگی «حضرت مهدی (عج)» بیان کرد: زندگی «امام دوازدهم (عج)» به 4 دوره تقسیم می‌شود که دوره نخست شامل تولد تا غیبت ایشان است و دوره دوم دوران «غیبت صغرای» این امام بزرگوار را شامل می‌شود. محمدی تصریح کرد: همچنین دوره سوم و چهارم زندگی «حضرت مهدی (عج)» به ترتیب شامل «غیبت کبرا» و دوره حکومت این حضرت است. *** برکت وجود «حضرت مهدی (عج)» همچون نور خورشیدی است که از پشت ابر بر ما می‌تابد

سعید شمس کارشناس ارشد علوم قرآنی در گفت و گو با میزان با اشاره به آغاز امامت «امام زمان (عج)» گفت: در شرایط کنونی با وجود غیبت «امام زمان (عج)» همه ما مسلمانان شیعه همواره در محضر آن حضرت هستیم و از برکت‌های وجودی ایشان استفاده می‌کنیم.

این کارشناس ارشد علوم قرآنی اظهار کرد: در روایات آمده است که «حضرت مهدی (عج)» حتی به ما سلام می‌کنند، جواب سلام ما را می‌دهند، روی فرش ما قدم می‌گذارند و نزد ما رفت و آمد می‌کنند و آن حضرت ما را می‌شناسند، اما ما ایشان را ندیده و نمی‌شناسیم.

وی پیرامون آغاز امامت «حضرت مهدی (عج)» اظهار کرد: آغاز امامت «امام زمان (عج)» آغاز روشنایی بر جهان اسلام است. برکت‌ها و نعمت‌هایی که از سوی «امام دوازدهم (عج)» به ما می‌رسد مانند آثار پر برکتی است که از خورشید پشت ابر به انسان‌ها می‌رسد، همان گونه که با وجود ابری بودن آسمان، هوا تاریک نمی‌شود و خورشید همواره کار خودش را انجام می‌دهد.

***غیبت «حضرت مهدی (عج)»

شمس تصریح کرد: غیبت «حضرت مهدی (عج)» مانند این است که نمی‌توانیم به صورت مستقیم تابش خورشید را تماشا و حس کنیم، اما با وجود این خورشید و اینکه به خوبی کار خود را انجام می‌دهد و تمام ویژگی‌های خودش را به ما منتقل می‌کند ایمان داریم. این کارشناس ارشد علوم قرآنی خاطرنشان کرد: همان گونه که در زیارت جامعه کبیره نیز به آن اشاره شده، خداوند رزق و روزی دنیا را به یمن وجود آن حضرت تقسیم می‌کند و اگر می‌بینیم که نعمت‌هایی از سوی خداوند متعال به سوی مردم سرازیر می‌شود، همه به برکت وجود «امام دوازدهم (عج)» است، بنابراین ما به خوبی از نعمت‌های وجودی آن حضرت بهره‌مند می‌شویم.

آغاز امامت «امام زمان (عج)»؛ آغاز روشنایی جهان اسلام 2
آغاز امامت «امام زمان (عج)»؛ آغاز روشنایی جهان اسلام 3
آغاز امامت «امام زمان (عج)»؛ آغاز روشنایی جهان اسلام 4