شنبه 10 آذر 1403

آماده باش برای افزایش رسمی قیمت خودرو / ستاد تنظیم بازار قیمت‌ها را چقدر افزایش می دهد؟

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
آماده باش برای افزایش رسمی قیمت خودرو / ستاد تنظیم بازار قیمت‌ها را چقدر افزایش می دهد؟

خودروسازان معتقدند تولید آنها با ضرر همراه شده و ادامه وضعیت فعلی بدون افزایش قیمت منطقی در این حوزه تنها زیان آنها را افزایش خواهد داد در حالی که دلالان همچنان از تفاوت قیمت کارخانه و بازار در حال جمع‌آوری سودهای عجیب و غریب هستند. حالا زمزمه‌هایی از افزایش قیمت خودرو در جلسه این هفته ستاد تنظیم بازار به گوش می‌رسد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از همشهری آنلاین، اواسط آبان امسال دو خودروساز بزرگ کشور، در اطلاعیه‌های جداگانه از افزایش 15 تا 20 درصد قیمت محصولات خود خبر داده بودند. موضوعی که به شدت موجب بالا رفتن قیمت خودروها در بازار آزاد هم شد. هرچند خودروسازان معتقد هستند که در گذر زمانی منطقی، آرامش به بازار بازخواهد گشت.

حذف شورای رقابت از موضوع قیمت گذاری خودروها مهم ترین موضوعی بود که در اعلام این قیمت ها به چشم می خورد. با این احوال، مخالفت رئیس جمهور با این موضوع، موجب شد تا وزارت صمت دستور لغو آن را صادر کند و به این ترتیب، خودروسازان اعلام کردند قیمت‌ها به حالت قبل برگشت و خریدارانی که به مبلغ جدید پول واریز کرده بودند منتظر برگشت پول خود باشند.

همچنین سیدرضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز از واگذاری تعیین قیمت خودرو به ستاد تنظیم بازار خبر داد و اعلام کرد که بررسی قیمت گذاری خودروها به ستاد تنظیم بازار سپرده شده و این ستاد درباره این موضوع تصمیم گیری خواهد کرد. اعلامی که به نظر می رسد به صورت رسمی شورای رقابت را از جریان قیمت گذاری خودرو کنار گذاشت.

با این حال، خودروسازان و مسئولان این بخش همچنان معتقدند که افزایش قیمت ها در این حوزه باید انجام شده و آزادسازی قیمت ها رخ دهد تا با کاهش مابه التفاوت قیمت خودرو درب کارخانه و بازار آزاد، در نهایت هم خریدار و هم کارخانه خودروسازی سود کنند.

طی چند روز اخیر هم اعلام شد که ستاد تنظیم بازار مخالف افزایش قیمت های قبلی خودرو بوده، اما به دنبال افزایش 10 درصدی قیمت است و احتمالا چهارشنبه هفته جاری، این ستاد نظر نهایی خود را اعلام می‌کند.

*س_خودروسازن به دنبال افزایش بیش از 10 درصدی قیمت_س*

به نظر می رسد وزارت صمت نیز به دنبال آن است تا این افزایش قیمت ها محقق شود اما نه 10 درصد؛ آنها خواهان افزایش قیمت بیشتری هستند تا به گفته خودشان به زیان تولید خودروسازان پایان دهند. جایی که مدیرکل دفتر نیرومحرکه وزارت صمت با اعلام اینکه با وضعیتی که شرکتهای خودروساز با آن مواجه هستند امکان فعالیت دیگر وجود ندارد زیرا تولید برای آنها زیان ده شده است، گفت: این هفته در جلسه ستاد تنظیم بازار جمع بندی برای قیمت های جدید انجام می شود.

سهیل معمارباشی در حاشیه مراسم رونمایی از محصول جدید شرکت بهمن دیزل درباره اینکه که آیا این هفته قیمت خودرو تعیین تکلیف خواهد شد یا خیر؟ گفت: بله این هفته در جلسه ستاد تنظیم بازار جمع بندی برای قیمت های جدید کارخانجات انجام خواهد شد.

وی در باره اینکه آیا در تصمیم جدید ستاد تنظیم بازار قیمت خودرو با محاسبه قیمت های تمام شده به همراه 5 درصد سود خواهد بود، به تسنیم گفت: ممکن است یکی از گزینه ها همین موضوع باشد. البته باید این نکته را اعلام کنم که تصمیمات جدید مشمول تعهدات گذشته خودروسازان تا پایان سال نخواهد بود و باید براساس رویه ای که در زمان ثبت نام خودروها اعلام شده محصولات تحویل مشتریان شود.

مدیرکل دفتر نیرومحرکه وزارت صمت با اعلام اینکه با وضعیتی که شرکتهای خودروساز با آن مواجه هستند امکان فعالیت دیگر وجود ندارد زیرا تولید برای آنها زیان ده شده است، گفت: اختلاف نظرهایی در تعیین قیمت ها وجود دارد به نحوی که یا باید قیمتها را در حدی که شورای رقابت اعلام کرده بود افزایش دهیم یا رویه دیگری را در پیش بگیریم.

*س_علت اختلاف خودروسازان با شورای رقابت_س*

معمارباشی به انتقادات خودروسازان در قیمت های اعلامی شورای رقابت اشاره کرد و افزود: صورتهای مالی شرکت های خودروساز زیان عملیاتی را نشان می داد اما شورای رقابت به استناد ادله خود حاضر به صدور مجوز افزایش قیمت‌ها متناسب با هزینه های تمام شده نبود.

معمار باشی در خصوص اینکه قیمت های جدید تا چه حد به قیمت های بازار نزدیک خواهند بود، تصریح کرد: به هیچ وجه بحث بازار مطرح نیست. تنظیم بازار خارج از عهده شرکت های خودروساز است زیرا اختلاف قیمت خودروها از کارخانه تا بازار در محصولات مختلف متفاوت است.

وی در رابطه با گمانه زنی افزایش 10 درصدی قیمت خودروها گفت: وقتی متوسط تورم بخشی 18 درصد است افزایش 10 درصدی زیان ده بودن تولید را برای خودروسازان ادامه خواهد داد. البته وقتی قیمت ها تغییر می کند خودروسازان باید افزایش عرضه خودرو را به بازار انجام دهند تا بازار با شوک قیمتی روبه رو نشود. علاوه بر این خودروسازان باید به سمتی حرکت کنند که قیمت تمام شده خودروها در یک بازده زمانی کاهش پیدا کند.

همچنین بخوانید