آمریکا چند فرد، نهاد و کشتی را در ارتباط با فروش نفت ونزوئلا تحریم کرد
تهران - ایرنا - وزارت خزانهداری آمریکا بامداد جمعه اعلام کرد که 3 فرد، 8 نهاد و 2 نفتکش را در ارتباط با فروش نفت ونزوئلا و به اتهام مشارکت در آنچه «طرح نفت در برابر غذا» خواند، به فهرست تحریمهای خود افزوده است.
«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا نیز بامداد جمعه در بیانیهای که در تارنمای رسمی این وزارتخانه منتشر شد، اهداف تحریم شده را متهم کرد که «نفت ونزوئلا را پوشش طرح نفت برای غذا دزدیده اند».
پمپئو مدعی شد که افراد، نهادها و نفتکشهای تحریم شده، عضو شبکهای بودهاند که اقلام اساسی وعده داده در ازای نفت را تهیه نکردهاند.
ادعای پمپئو در حالی است که آمریکا همزمان با بحران اقتصادی و سیاسی در ونزوئلا، افزون بر دخالت آشکار در امور داخلی این کشور با حمایت از «خوان گوایدو» رهبر مخالفان دولت ونزوئلا، تحریمهای اقتصادی شدیدی را علیه کاراکاس اعمال کرده است.
ونزوئلا در 6 سال گذشته با شدیدترین بحرانهای اقتصادی رو به رو بوده و تحریمهای آمریکا نیز در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ بر این بحرانها افزوده است.
هرچند مادورو در انتخابات سال 2018 بار دیگر به ریاست جمهوری انتخاب شد، اما آمریکا و بیش از 50 کشور دیگر، گوایدو را به عنوان رییس جمهوری (خودخوانده) ونزوئلا به رسمیت شناختهاند.
با این حال، ونزوئلا همچنان از حمایت نیروهای مسلح و کشورهایی مانند چین و روسیه برخوردار است. این کشورها از تحریمها و سیاستهای آمریکا در قبال ونزوئلا به شدت انتقاد کردهاند.
ایران به تازگی و به رغم مواجهه با تحریمهای آمریکا، پنج نفتکش حامل بنزین برای ونزوئلا ارسال کرد که کارشناسان این اقدام را موفقیتی بزرگ برای تهران دانستند.
به دنبال انتقال محمولههای سوخت ایران برای ونزوئلا، دولت کاراکاس توانسته توزیع سوخت به سراسر این کشور را با سیستم جدیدی آغاز کند.
پهلو گرفتن نفتکشهای ایران در بنادر و پالایشگاههای ونزوئلا در حالی انجام شده که پیش از این دولت آمریکا برای از بین بردن اتحاد جدید اقتصادی میان تهران و کاراکاس تهدید به اقدام برای ممانعت از رسیدن این نفتکشها به سواحل ونزوئلا کرده بود.
با رسیدن نفتکشهای ایرانی به ونزوئلا، مقامهای دولتی و نظامی کاراکاس از همبستگی مردم ایران برای ارسال سوخت به این کشور تشکر کرده و وعده ادامه روابط برادرانه میان دو کشور دادند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*