آموزش جویندگان کار فاقد مهارت در اساسنامه جدید آموزش فنی و حرفه ای
رئیس سازمان فنی و حرفه ای با اشاره به تصویب طرح اساسنامه این سازمان گفت: هدف تربیت نیروی کار ماهر و نیمهماهر (آموزش جویندگان کار فاقد مهارت)، ارتقای مهارت نیروی کار شاغل، ایجاد و توسعه کارآفرینی، افزایش خوداشتغالی و... در اساسنامه آمده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با توجه به مشکلات عدیده در حوزه اشتغال و همچنین وجود نیروهای کار فراوان و آموزش ندیده و البته فارغ التحصیل دانشگاهی، نیاز جدی کشور به بحث آموزش های تخصصی که منجر به ایجاد شغل شود از مهمترین مسایل است. مسئله ای که وجود دارد این است که مطابق آمار سازمان فنی و حرفه ای تقریباً 50درصد مهارت آموزان جذب بازار کار می شوند.
سازمان فنی و حرفه ای در راستای رسالت خود بحث مهارت را در طرح های مختلف دنبال می کند.
در همین راستا معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از تصویب طرح اساسنامه این سازمان کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: با هدف چابک سازی مهارت آموزی در کشور؛ طرح اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی تصویب شد.
وی ادامه داد: اصلاح ساختار از سطح ستاد تا شهرستان ها، رتبه بندی و طراحی مسیر شغلی مربیان، ایجاد مراکز آموزش فنی و حرفه ای هیأت امنائی در کنار مراکز ثابت دولتی و آموزشگاه های آزاد، پیش بینی اختصاص مجدد 2 درصد از درآمد حاصل از اجرای قانون کارآموزی، اصلاح ساعات کاری مربیان، راه اندازی شورای مهارت در تمامی استان ها به صورت رسمی و دارای قانون مشخص و... از مفاد این اساسنامه می باشد.
معاون وزیر کار با اشاره به تصویب قانون تشکیل سازمان آموزش فنی و حرفهای در سال 1359، اظهار داشت: در طول این چند دهه سازمان آموزش فنی و حرفهای بدون اینکه تغییری در ساختار و قوانین داشته باشد، اداره شده است لذا در طول این سالها نیازهایی در این حوزه ایجاد شده که میطلبد تحولی در این سازمان بر اساس نیازهای روز ایجاد شود.
وی اذعان داشت: پیش از این، اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفهای با توجه پیگیری های مکرر و مطرح کردن مشکلات معیشتی و رفاهی کارکنان ساعی و خدوم، چالش های قانونی و مشکلات منابع درآمدی و مالی، ساختاری و... با نمایندگان مردم شریف در مجلس شورای اسلامی و پس از مشخص شدن ظرف زمانی از سوی اعضای ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی آموزش، تربیت فنی و حرفهای و مهارتی و پیرو جلسات مکرر با اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و لحاظ شدن نظرات، طرح اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور را تدوین کرده است.
حسینی نیا با اشاره به بررسی مفاد و جزئیات اساسنامه در کمیته فنی و حرفهای و مهارت آموزی با حضور نمایندگان مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه کشور، تصریح کرد: بیش از 640 مرکز آموزش فنی و حرفه ای دولتی و حدود 14 هزار آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد از ظرفیت های مهارتی آموزی در این سازمان می باشد که در آن به ارائه آموزش های غیررسمی مهارتی در 6500 استاندارد آموزشی، با هدف تربیت نیروی کار ماهر و نیمهماهر (آموزش جویندگان کار فاقد مهارت)، ارتقای مهارت نیروی کار شاغل، ایجاد و توسعه کارآفرینی، افزایش خوداشتغالی، ایجاد مهارت های پیش از اشتغال به منظور کاهش دوره جستوجوی شغلی و تقویت کسب شغل و... پرداخته می شود.