شنبه 10 آذر 1403

آموزش و نظارت جدی بر آزمایشگاه ها و شرکت های بازرسی استاندارد در دستور کار است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
آموزش و نظارت جدی بر آزمایشگاه ها و شرکت های بازرسی استاندارد در دستور کار است

میرنظامی گفت: تکیه‌گاه سازمان ملی استاندارد آزمایشگاه‌ها و شرکت‌های بازرسی هستند چراکه بر اساس نمونه‌برداری و نتیجه آزمون آزمایشگاهی برای دریافت، تمدید و یا تعلیق پروانه استاندارد واحد تولیدی اظهارنظر می‌شود لذا اهمیت کار این دو مجموعه همکار بسیار بالاست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید سعید میرنظامی مدیرکل استاندارد استان مرکزی در گفتگو با دیارآفتاب؛ گفت: استانداردسازی در کل دنیا چهار رکن دارد آن‌هم چهارستون برای خانه کیفیت است که بحث تأیید صلاحیت، اندازه‌شناسی، استانداردسازی آموزش و ارزیابی انطباق که در قانون تقویت و توسعه استاندارد هم به همین موضوع پرداخته‌شده از ارکان اصلی آن است.

وی ادامه داد: در سال آتی علاوه بر اینکه به دنبال جبران کسری اعتبارات خواهیم بود تلاش ما بر این است که بر آزمایشگاه‌های همکار و شرکت‌های بازرسی نظارت جدی‌تری داشته باشیم چراکه طی بازدیدهایی که از آزمایشگاه‌ها داشتیم وضعیت راضی‌کننده نیست و بعضاً آنچه مدنظر استاندارد است موردتوجه قرار نمی‌گیرد. مدیرکل استاندارد استان مرکزی با تأکید بر اینکه تکیه‌گاه سازمان ملی استاندارد آزمایشگاه‌ها و شرکت‌های بازرسی هستند گفت: ما بر اساس نمونه‌برداری و نتیجه آزمون آزمایشگاهی برای دریافت، تمدید و یا تعلیق پروانه استاندارد واحد تولیدی اظهارنظر می‌کنیم لذا اهمیت کار این دو مجموعه همکار بسیار بالاست. میرنظامی با بیان اینکه بخشی از وظایف اداره کل استاندارد به شرکت‌های بازرسی واگذارشده اظهار کرد: هر آنچه همکاران ما در مجموعه استاندارد می‌دانند شرکت‌های بازرسی نیز باید همین اطلاعات در حوزه در استاندارد را داشته باشند و تخصصی شوند تا ورودی و نمونه‌هایی که به دست ما می‌رسد نمونه‌هایی درستی باشد چراکه این نمونه‌ها مبنای تصمیم‌گیری‌هاست. مدیر کنترل کیفی شرکت نباید حضور نمادین داشته باشد مدیرکل استاندارد استان مرکزی یکی از برنامه‌های این مجموعه در سال جاری را آموزش مدیران کنترل کیفی شرکت‌ها عنوان کرد و افزود: در هر شرکت یک مدیر کنترل کیفی داریم که تأیید صلاحیت آن‌ها با ماست و اگر سلب صلاحیت شود اخراج هم با ماست لذا مدیر کنترل کیفی نباید حضور نمادین داشته باشد بلکه باید مؤثر عمل کند و اشراف کاملی نسبت به قوانین و مقررات داشته باشد و هرگونه انحراف از استاندارد را بر اساس ضوابط گزارش کند. وی خاطرنشان کرد: متأسفانه خیلی از مسئولان کنترل کیفی از قوانین حوزه استاندارد مطلع نیستند و شناخت کامل نسبت به استانداردها ندارند. میرنظامی با بیان اینکه حداقل در سال باید سه تا چهار بازدید از واحدهای تولید صورت گیرد افزود: پروانه‌های استاندارد سه‌ساله هستند اما این بدین معنا نیست که در این سه سال واحدهای تولیدی به حال خود رها می‌شوند بلکه هم بازرسی و هم نمونه‌برداری از هر محصول انجام می‌گیرد. مدیرکل استاندارد استان مرکزی اظهار داشت: برای گرفتن پروانه استاندارد برای هر کالا باید سه شرط وجود مسئول کنترل کیفی در شرکت، داشتن آزمایشگاه و انطباق محصول با استاندارد به‌صورت توأمان وجود داشته باشد. وی ادامه داد: سه شرط مذکور پس از دریافت پروانه استاندارد هم باید در هر بازرسی برقرار باشد، اگر واحدی آزمایشگاه یا مسئول کنترل کیفی نداشته باشد تعلیق می‌شود و در مورد انطباق محصول با استاندارد میزان انحراف در چهار دسته انحرافات جزئی، عمده، کلی و بحرانی دسته‌بندی می‌شود و واحد تولیدی بر اساس آن نمره منفی دریافت می‌کند و در صورت لزوم پروانه استاندارد شرکت نیز باطل خواهد شد. مدیرکل استاندارد استان مرکزی خاطرنشان کرد: قبل از تعلیق یا ابطال پروانه استاندارد هر واحد تولیدی در مورد انحرافات اخطار لازم داده خواهد شد تا آن را در بازه مقرر برطرف کنند، در غیر اینصورت وفق مقررات اقدامات بعدی انجام می‌شود. انتهای پیام /