آیا دولت سیزدهم تا کنون نمره قبولی میگیرد؟
بسیاری از کارشناسان معتقدند دولت سیزدهم نشان داده عزم خود را برای حل مشکلات کشور و ملت که به اعتقاد بسیاری، بخش زیادی از آنها نتیجه سیاستها و رویکردهای اشتباه گذشته است؛ جزم کرده است.
به گزارش مشرق، امروز حدود بیش از یک سال از روزی که آیت الله رئیسی به عنوان رئیس جمهور دولت سیزدهم انتخاب شد، می گذرد. این دولت با شعار فسادستیزی و احیای امید پا به عرصه سیاسی کشور گذاشت، اما آیا دولت سیزدهم تا کنون موفق بوده است؟
* نیم نگاهی به عملکرد دولت سیزدهم
به گفته مسئولان دولت آیت الله سید ابراهیم رئیسی از همان ابتدای شروع به کار همه توان و ظرفیت خود را بسیج کرد تا بتواند ضمن پاسخ به منویات و خط مشی رهبر انقلاب در جهت احیای امید و فسادستیزی، اعتماد مردم را هم نسبت به نظام جذب کند و در این راستا به موفقیت های بسیاری رسیده است.
* مدیریت و مقابله با کرونا
یکی از مسائل و چالشهای مهم دولت سیزدهم در ابتدای شروع به کار مسئله کرونا بود. در آن برهه تعداد فوتیهای ناشی از کرونا به 709 نفر رسیده بود و رئیسی در همان ابتدا واردات واکسن را در دستور کار پاستور قرار داد و شخصاً پیگیر واردات واکسن شد.
امروز شاهدیم پس از گذشت 2 سال از شیوع ویروس کرونا، تعداد تلفات این ویروس منحوس تک رقمی و در برخی روزها این رقم به صفر نیز رسیده است؛ مدیریت و مقابله دولت سیزدهم با ویروس کرونا، ایران را به یکی از کشورهای موفق در مهار این بیماری مسری تبدیل کرده است.
* فروش نفت و وصول درآمدهای حاصل از آن
وزارت نفت در دولت سیزدهم علیرغم تحریم های ظالمانه آمریکا و هم پیمانانش توانست توفیقات ارزشمندی را در فروش نفت و وصول ارزهای حاصل از آن کسب کند؛ دولت همزمان ضمن اقدامات دیپلماتیک، در جهت رفع و کم اثر کردن تحریمها از هیچ اقدامی دریغ نکرده و در این راستا اهتمام ویژه ای داشته و دارد.
* رفع نگرانیها در تامین کالاهای اساسی
عدم وجود کالاهای اساسی و میزان استاندارد آن در انبارهای کشور از دیگر مصائب جا مانده از دولت قبل بود. در اوایل شروع به کار دولت سیزدهم در انبارها یک سوم استاندارد معین کالای اساسی وجود داشت که در این رابطه برخی از مسئولین هشدارهایی درباره عدم تأمین برخی کالاهای اساسی میدادند.
دولت سیزدهم در جهت تامین کالاهای اساسی و رفع نگرانی های موجود از کمبود این کالاها برنامه ریزی دقیقی داشت و توانست این مسئله را مدیریت کند تا بازار مصرف با التهاب مواجه نشود.
* توسعه روابط تجاری و استفاده از ظرفیتهای منطقه ای
فعال سازی و احیای روابط تجاری با کشورهای غرب آسیا به ویژه کشورهای همسایه نیز در دولت آیت الله رئیسی به صورت جدی دنبال شد. اساس سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط عادلانه با کشورهای مختلف در چارچوب تامین منافع ملت و مردم بوده و همواره بر حفظ عزت کشور تاکید دارد.
در ادامه این گزارش به نظرات برخی از سیاست مداران و مسئولان کشور درباره عملکرد دولت سیزدهم در یک سال اخیر پرداخته ایم.
* عضو هیئت رئیسه مجلس: پرداخت مستقیم یارانه به مردم بهترین تصمیم دولت بود
حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیات رئیسه مجلس با اشاره به اجرای مردمی سازی یارانه و توزیع عادلانه یارانهها اظهار داشت: ارز 4200 تومانی در طول مسیر ورود کالا دچار آسیب میشد و به همین دلیل به سفره مردم نمیرسید.
وی افزود: با حذف و اصلاح سیاست ارز 4200 تومانی و پرداخت آن در قالب یارانه به خود مردم به صورت مستقیم قطعا شاهد عدالت بیشتری در جامعه خواهیم بود.
عضو هیات رئیسه مجلس تصریح کرد: انتقال یارانه به مصرف کننده و پرداخت مستقیم به حساب مردم بهترین تصمیمی بود که دولت سیزدهم گرفت.
* ارز 4200 تومانی به اقتصاد کشور ضربه زد
در همین رابطه حجت الاسلام محمد سبزی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: همه کارشناسان اقتصادی و حتی خود مردم مخالف تخصیص ارز 4200 تومانی بودند زیرا به اقتصاد کشور ضربه زد و متاسفانه منجر به افزایش کالاهای اساسی و رانت و فساد شد.
وی افزود: متاسفانه با تخصیص ارز 4200 تومانی آرد و بسیاری از کالاهای اساسی کشورمان نظیر روغن و شکر و... به کشورهای همسایه قاچاق شد و قاچاق معکوس با پول مردم افزایش یافت.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: با اینکه دولت سابق متوجه سیاست اشتباه تخصیص ارز 4200 تومانی شده بود اما شجاعت حذف و عقب نشینی از اجرای آنرا نداشت ولی دولت سیزدهم برای نجات اقتصاد ایران دست به اقدام شجاعانه اصلاح ارز ترجیحی و عادلانه سازی یارانهها گرفت تا از استمرار لطمات جبران ناپذیر به اقتصاد و کشور جلوگیری کند.
* عزم دولت برای حل مشکلات
بسیاری از کارشناسان معتقدند دولت سیزدهم نشان داده عزم خود را برای حل مشکلات کشور و ملت که به اعتقاد بسیاری، بخش زیادی از آنها نتیجه سیاستها و رویکردها اشتباه گذشته است؛ عزم کرده است.
* اذعان وزیر کشاورزی دولت میرحسین به عملکرد مثبت دولت رئیسی
محمد سلامتی، وزیر کشاورزی دولت میرحسین موسوی و فعال سیاسی اصلاحطلب هم معتقد است که «وقتی آمریکا و هم پیمانان آن از برجام خارج شده و یا به تعهدات خود عمل نمیکنند و بعد با پررویی و وقیحانه برای انجام وظیفه خود شرط و شروط قائل شده و با استفاده از ادبیات دستوری آن را مطرح میکنند، متقابلاً بهکاربردن ادبیات دستوری ضروری است».
موضع او دقیقاً موضع جریان انقلابی کشور است که البته همواره از سوی اصلاحطلبان تخطئه شده است؛ او البته سخنان دیگری هم گفته که به نوعی برخلاف رویکردهای جریان اصلاحطلب است.
سلامتی به برخی نقاط قوت دولت از زمان استقرار سید ابراهیم رئیسی تاکنون اذعان کرده است؛ در حالی که طی همین مدت، اغلب اصلاح طلبان تلاش زیادی را برای تخریب دولت رئیسی و بهانه جویی از دستاوردهای آن صرف کردند.
سلامتی گفته که «تحرک چشمگیر آقای رئیسی درقالب سفرهای استانی، ارتباط نزدیک با مردم، پیگیری حل مشکلات واحدهای تولیدی غیرفعال و یا نیمه فعال و تشکیل منظم جلسه سران سه قوه که مشارکت جدیتر قوا را برای حل مشکلات به ارمغان میآورد و نیز تشکیل مرتب ستاد ملی مقابله با کرونا و پیگیری مصوبات آن جزونقاط قوت این دولت درابتدای کار است».
منبع: فارس