شنبه 10 آذر 1403

آیا کسب و کار شما نیاز به سئو دارد؟

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
آیا کسب و کار شما نیاز به سئو دارد؟

توسعه و رشد اینترنت در دنیای امروز یک بازار رقابتی برای کسب و کارها در فضای آنلاین به وجود آورده است.

میلیون‌ها کاربر اینترنت در طول روز از طریق موتورهای جستجو در پی حل مشکلات خود و خرید یک محصول یا انتخاب یک خدمت هستند. با توجه به اینکه کاربران اینترنت درصد بسیار بالایی از نیازمندی‌های خود را از طریق موتورهای جستجو پیدا می‌کنند، کسب و کارهای مختلف می‌توانند با استفاده از سئو در رتبه‌های بالای نتایج جستجو قرار گرفته و درصد زیادی از ترافیک را به سمت سایت خود هدایت کنند.

اهمیت سئو برای توسعه کسب و کار

برای این که با مفهوم سئو آشنا شوید ابتدا باید این سوال را پاسخ دهیم که سئو چیست؟ سئو به معنای بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جستجو است که امروز به عنوان شاهرگ اصلی کسب و کارهای مختلف در اینترنت شناخته می‌شود. در واقع کسب و کارها مختلف با استفاده از سئو محلی یا سئو خارجی می‌توانند جایگاه خود را در نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل ارتقا داده و به این ترتیب مخاطبان زیادی را به سمت کسب و کار خود هدایت کنند.

سئو از سه بخش اصلی یعنی سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال تشکیل شده است که هر کدام از آن‌ها در بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو و جذب بیشتر مخاطب به سمت کسب و کار از اهمیت زیادی برخوردار هستند. بنابراین کسب و کارها مختلف اگر بخواهند در نتایج موتورهای جستجو در رتبه‌های بالاتر قرار بگیرند باید اصول و قواعد سئو را به دقت اجرا کنند.

سئو داخلی چیست؟

به مجموعه اقدامات، استراتژی‌ها و دستورالعمل‌هایی که به منظور ارتقاء رتبه سایت در موتورهای جستجو، به ویژه گوگل، انجام می‌شود، سئو یا بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو گفته می‌شود. نتیجه بکارگیری قواعد و اصول سئو در طراحی سایت شناساندن کسب و کار به تعداد بیشتری از مشتریان بالقوه و وارد کردن مخاطبان به قیف فروش است.

سئو محلی یا سئو داخلی یکی از بخش‌های سه‌گانه سئو به حساب می‌آید که در اصطلاح به آن OnPage SEO گفته می‌شود. سئو داخلی یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در سئو سایت است که می‌تواند در جلب رضایت گوگل و سایر موتورهای جستجو، نقش اساسی ایفا کند.

هدف اصلی در سئو داخلی این است که از طریق بهینه‌سازی صفحات داخلی سایت بتوان رتبه سایت را در موتورهای جستجو بهبود بخشیده و در نتیجه ترافیک ارگانیک به سمت سایت جذب کرد. زمانی که جایگاه سایت در نتایج جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو بهتر باشد، بدون شک مخاطبان بالقوه بیشتری به سمت سایت جذب شده و وارد آن می‌شوند. این موضوع در کنار افزایش میزان ترافیک ارگانیک سایت، بر روی رشد نرخ تبدیل سایت نیز اثر مثبتی ایجاد می‌کند.

بهبود رتبه صفحات سایت در نتایج موتورهای جستجو، بالا بردن نرخ خزش سایت، افزایش میزان ترافیک ارگانیک، افزایش سرعت سایت، افزایش میزان آگاهی مخاطبان از کسب و کار یا برند و افزایش ارزش صفحات سایت به صورت پایدار و بلند مدت از مزایای بکارگیری اصول و قواعد سئو داخلی محسوب می‌شود.

سئو خارجی چیست؟

این بخش از سئو که به Off-Page SEO معروف است به مجموعه‌ای از اقدامات گفته می‌شود که در خارج از سایت انجام شده و می‌تواند در رتبه‌بندی سایت در موتورهای جستجو مؤثر باشد. عوامل مختلفی وجود دارد که می‌تواند سئو خارجی سایت را تحت تأثیر قرار دهد. در صورتی که این عوامل دقیق و هوشمندانه به کار گرفته شوند می‌توانند در افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو نقش مهمی ایفا کنند.

به منظور بهبود رتبه سایت در موتور جستجو، باید به صورت همزمان سئو داخلی و سئو خارجی سایت مورد توجه قرار بگیرد. در سئو داخلی می‌توان بر بهینه‌سازی کلمات کلیدی و لینک‌سازی‌های داخلی متمرکز شد. اما سئو خارجی مجموعه اقداماتی است که در خارج از فضای سایت انجام می‌شود و می‌تواند در بهبود رتبه سایت نقش مهمی ایفا کند.

بازاریابی برای کسب و کار در شبکه‌های اجتماعی، اینفلوئنسر مارکتینگ از جمله اقداماتی است که به واسطه آن‌ها می‌توان لینک‌های خارجی برای سایت ساخت و اعتبار سایت را به میزان قابل توجهی افزایش داد. موتور جستجوی گوگل از سئو خارجی برای اعتباربخشی صفحات سایت استفاده می‌کند در حالی که از سئو محلی یا داخلی برای ارزیابی صفحات و در نتیجه رتبه‌بندی آن‌ها استفاده می‌کند.

سئو داخلی و سئو خارجی دو بخش اصلی سئو سایت و مکمل یکدیگر هستند که می‌توانند در کنار هم رتبه و اعتبار یک سایت و کسب و کار اینترنتی را بهبود ببخشند. از این رو دقت در اجرای دقیق اصول و قواعد هر کدام از این روش‌ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

بهبود رتبه سایت در گوگل و سایر موتورهای جستجو، افزایش قابل توجه ترافیک سایت، هدایت کاربران رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مختلف به سمت سایت و افزایش اعتبار سایت که در نتیجه امکان کسب درآمد را فراهم می‌کند، از مزایای اجرای دقیق اصول سئو خارجی در سایت به حساب می‌آید.

سئو تکنیکال چیست؟

همانطور که از نام این بخش مهم سئو سایت مشخص است، به بهبود مسائل فنی سایت مربوط می‌شود. سئو تکنیکال مجموعه اقداماتی است که به منظور بهینه‌سازی ساختار و زیربنای سایت انجام شده و این اطمینان را در مدیران و صاحبان کسب و کار ایجاد می‌کند که ربات‌های گوگل بتوانند سایت را به راحتی و بدون هیچ مشکلی کراول و ایندکس کنند.

در این بخش از سئو سایت، مسائل فنی مربوط به سایت در اولویت قرار می‌گیرد. سایت مپ یا نقشه سایت، سرعت سایت در بالا آمدن صفحات، ساختار پیوندهای یکتا، اسکیما و غیره از مهم‌ترین مسائل فنی هستند که می‌توانند در هر چه بیشتر دیده شدن سایت و کسب و کار توسط گوگل، نقش اساسی ایفا کنند. در صورتی که ساختار سایت از لحاظ فنی بهینه نشده باشد ربات‌های گوگل در ایندکس کردن محتوا با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند.

چرا سئو تکنیکال اهمیت دارد؟

موتورهای جستجو بخصوص گوگل، یک مرجع مورد اعتماد از نظر کاربران به حساب می‌آیند به همین دلیل همواره در تلاش هستند که در مقابل خواسته کاربران بهترین محتوا را در اختیار آن‌ها قرار دهند. به همین منظور، موتور جستجوی گوگل برای رتبه‌بندی سایت‌ها و نمایش آن به کاربران عوامل مختلفی را مدنظر قرار می‌دهد.

برخی از این عوامل به تجربه کاربران مربوط می‌شود که سرعت سایت و بالا آمدن صفحات آن یکی از مهم‌ترین عوامل محسوب می‌شود. گوگل برای رتبه‌بندی سایت‌های مختلف عواملی مانند نقشه سایت، داده‌های ساختار یافته و غیره را نیز مدنظر قرار می‌دهد.

از این رو اگر مدیران و صاحبان کسب و کارها، به سئو تکنیکال در سایت خود اهمیت بدهند و سایت را بر اساس اصول و قواعد آن بهینه‌سازی کنند، گوگل به راحتی می‌تواند صفحات سایت را کراول کرده و رتبه بالاتری را به سایت می‌دهد. عدم توجه به اصول و قواعد سئو تکنیکال می‌تواند هزینه‌های زیادی در بر داشته باشد. به طوری که به عنوان مثال ممکن است با نصب یک افزونه به صورت ناخواسته کدی به فایل robots.txt اضافه شود که از کراول شدن صفحات سایت توسط موتورهای جستجو جلوگیری کند و رتبه سایت را به شدت کم کند.

جمع‌بندی

تأثیر سئو در توسعه و رشد کسب و کارها موضوعی است که نمی‌توان آن را به سادگی نادیده گرفت. اصلی‌ترین و کلیدی‌ترین تأثیر سئو بر روی یک کسب و کار این است که باعث می‌شود، کسب و کار مربوطه در رتبه‌های اول مهم‌ترین عبارات کلیدی حوزه مربوطه قرار بگیرد. این جایگاه باعث می‌شود که کسب و کار مورد نظر از دید رقبا و مشتریان، به عنوان پیشرو در حوزه مربوطه به نظر آید.

قرار گرفتن در رتبه‌های اول نتایج جستجو باعث افزایش اعتماد کاربران و هدایت آن‌ها به سمت سایت می‌شود. سئو سایت از سه بخش سئو داخلی، خارجی و تکنیکال تشکیل شده است که قرار گرفتن در رتبه‌های برتر گوگل و موتورها جستجو، در گرو اجرای دقیق و اصولی قواعد این سه بخش از سئو قرار دارد.

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.

آیا کسب و کار شما نیاز به سئو دارد؟ 2
آیا کسب و کار شما نیاز به سئو دارد؟ 3