آیتالله جوادی آملی: مردم ستون دین هستند
در نامه به مالک اشتر، مردم عمود دین معرفی شده است. مردم ما نیز که انقلاب کردند و جنگ 8 ساله داشتند، ستون دیناند.
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، آیتالله جوادی آملی با بیان اینکه علمیت کلام علی (ع) در خطبهها است، نه خطابهها، گفت: بسیاری از بیانات حضرت در نهجالبلاغه فعلی نیامده است؛ بنابراین باید با خطبه حضرت را شناخت نه با خطابه.
آیتالله العظمی عبدالله جوادی آملی، از مراجع تقلید شیعه امروز (دوشنبه، 25 بهمنماه) در پیامی به کنگره بینالمللی نهجالبلاغه «انسان در تراز نهجالبلاغه» که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) برگزار شد، اظهار کرد: محفلی که به نام علی ابن ابی طالب، بهعنوان جلال و شکوه نهجالبلاغه برگزار میشود، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی افزود: گاهی در غدیر سخن از علی (ع) است و گاهی در نهجالبلاغه از این حضرت سخن میگوییم و گاهی در آیات قران از ولایت علی (ع) گفته میشود. اهل بیت (ع) از نور هستند و معنای آن این است که اهل بیت (ع) از وجود پیامبراند که ختم نبوت است و در جهان خلقت معادل ندارند و از بندگان خاص خداوند هستند.
این مرجع تقلید شیعه، بهترین راه برای معرفی علی (ع) بعد از قرآن و سخنان پیامبر را بیانات نورانی خود حضرت علی (ع) در نهج البلاغه دانست و با بیان اینکه علمیت کلام علی در خطبهها است، نه خطابهها، گفت: بسیاری از بیانات حضرت در نهجالبلاغه فعلی نیامده است. باید با خطبه حضرت را شناخت نه خطابه و سید رضی خطابهها را نقل کرده است.
آیتالله جوادی آملی اظهار کرد: معارف بلند توحیدی که از خدا سخن میگوید مهم هستند. حضرت خود را در نهج البلاغه معرفی کرده است. ما مدیون حضرت هستیم.
وی به نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر اشاره کرد و گفت: در این نامه حضرت میفرماید: «کاری که من کردم این است که قرآن به بند کشیده شده و اسلام به بردگی برده شده را آزاد کردم. کسی نباید به نام دین حریت و آزادی را معنا کند. من مردم جاهل را از جهل نجات دادم و آنها را عمود دین کردم».
وی ادامه داد: در نامه به مالک اشتر، مردم عمود دین معرفی شده است. مردم ما نیز که انقلاب کردند و جنگ 8 ساله داشتند، ستون دیناند. با ستون دیننمیتوان بدرفتاری کرد. مردم آزاد شده دین را نگهداری میکنند و کنگره نهج البلاغه اینها را زنده نگه میدارد.
آیتالله جوادی آملی با تأکید براینکه بر همه ما لازم است نهجالبلاغه را بیاموزیم و کتاب درسی شود، گفت: حضرت علی (ع) این نیست که در نهجالبلاغه آمده است، آن است که در تمام نهجالبلاغه آمده است. مهم است نهج البلاغه را در دستور کار قرار دهید تا گوشهای از وظیفه خود را در مورد این حضرت به انجام برسانید.