شنبه 14 مهر 1403

آینده کشورها را اقتصاد فضایی تعیین می‌کند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
آینده کشورها را اقتصاد فضایی تعیین می‌کند

مشاور رئیس سازمان فضایی کشور درباره اینترنت ماهواره‌ای و اقتصاد فضایی گفت: آینده هر کشوری را انقلاب فضایی و اقتصاد فضایی تعیین می‌کند چراکه 139 درصد رشد اقتصادی تا دو دهه آینده به دست فعالیت‌های فضایی می‌افتد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ احسان حامدرحمت مشاور رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهواره‌های مخابراتی دارای خدمات و جوانب اقتصادی هستند، گفت: با پیشرفت فناوری در حوزه ارتباطات و رسانه، مرزبندی بین خدمات قابل ارائه به کاربران همچون پخش همگانی، ارتباطات سیار و ارتباطات ثابت به روشنی و تفکیک پذیری گذشته نیست چراکه اشیاء متصل به اینترنت و شبکه های ارتباطی پرسرعت خصوصی باعث به وجود آمدن نیازها و تقاضاهای جدید شده‌اند.

وی افزود: امروزه افراد با گوشی های هوشمند، تبلتها، رایانه های قابل حمل و پوشیدنی های هوشمند همچون ساعت می توانند در حال حرکت با سرعت بیش از 80 کیلومتر از پخش زنده مسابقات المپیک لذت ببرند، در حالیکه از دیتای اینترنت با سرعت خوب بهره مند می شوند، با نزدیکان خود مکالمه صوتی و تصویری داشته باشند و از خدمات آموزشی و پزشکی نیز بهره مند شوند. همه این تقاضاها با رشد فزاینده در آینده نزدیک با گسترش اینترنت اشیا روبرو خواهد شد و نیازمند ظرفیت مخابراتی بیشتر، مدلهای کسب و کار جدیدتر و استفاده از راه حل های ترکیبی از بسترهای زمینی و ماهوارها خواهد بود.

* میلیاردها نفر در سراسر جهان بر پایه زیرساخت ماهواره ای، مسافرت می کنند

حامد رحمت تصریح کرد: بعد از ظهور ماهواره ها در دهه 50 میلادی و به ویژه در دهه اخیر پس از ظهور ماهواره های پر ظرفیت (HTS]، نقش عناصر اصلی دخیل در زنجیره ارزشی ماهواره از مراحل اولیه ساخت تا مصرف کنندگان نهایی و مدل‌های کسب وکار آنها تغییرات زیادی داشته است به طوری که میلیاردها نفر در سراسر جهان بر پایه زیرساخت ماهواره ای، مسافرت می کنند، ارتباط برقرار می کنند، سرگرم می شوند و رویدادهای مهم دنیا را به صورت زنده تماشا می کنند. ماهواره ها، دیتا، صوت و شبکه های موبایل را با فراهم کردن زیرساخت انتقال آنها، زمانی که راه انتقال کابلی فراهم نباشد، پشتیبانی می کند.

* ماهواره ها زیر ساخت ارتباطی و اینترنت را برای همه شهروندان فراهم می کنند

وی ادامه داد: ماهواره ها زیر ساخت ارتباطی و اینترنت را برای همه شهروندان در مناطق شهری و روستایی در سراسر جهان فراهم می کنند و می تواند با ترکیب با زیرساخت زمینی، زیرساخت مقرون به صرفه و سریعی برای یک کشور یا منطقه ایجاد کنند. همچنین عملیات نظامی برای حفظ صلح و حفاظت از مرزها در سراسر جهان بر اساس ارتباطات امن ماهواره می تواند ایجاد شود.

* افزایش مصرف پهنای باند با برقراری ارتباط ماهواره ای با هزینه پایین

مشاور رئیس سازمان فضایی ایران گفت: در صورت برقراری ارتباط ماهواره ای با هزینه پایین، بسیاری از مصرف کنندگان که پیش از این متقاضی استفاده از ماهواره نبوده اند ممکن است در آینده به سوی استفاده از این نوع لینک ارتباطی گام بردارند یا مصرف پهنای باند خود را افزایش دهند.

وی درباره خدمات ماهواره های مخابراتی گفت: بر اساس آخرین گزارش شرکت EuroConsult، خدمات قابل ارائه توسط ماهواره مخابراتی را می توان در شش دسته تقسیم بندی کرد. این شش دسته در حقیقت بازار اصلی خدمات ماهواره‌ای هستند که می توان به خدمات پهن باند ماهواره‌ای، خدمات دولتی و شبکه های خصوصی، خدمات متحرک، خدمات بکهال مخابرات سلولی، خدمات نظامی وخدمات ویدئویی اشاره کرد.

* در سال 2025 سهم سرویس های پهن باند در حدود 10 درصد کاهش می یابد

حامد رحمت درباره مقایسه ظرفیت اختصاص داده شده به هر خدمت روی ماهواره و درآمد حاصل از آن اضافه کرد: مسلما ارزش خدمات قابل ارائه، تعداد مشتریان هر خدمت و متناسب با آن، ظرفیت اختصاص داده شده به هر خدمت روی یک ماهواره مخابراتی معمول با یکدیگر برابر نیستند از طرفی باید به این نکته اشاره کنم که نحوه توزیع پهنای باند در شش خدمت ماهواره ای در سال 2019 و مقایسه آن با سال 2025 نشان می دهد که در سال 2019 در حدود 82 درصد پهن باند در سرویس های پهن باند مصرف می شود اما سرویس های دولتی - تجاری و سرویس های متحرک (قطار، هواپیما، کشتی) به تریب 10 و 4 درصد پهنای باند را مصرف می کنند همچنین 4درصد باقی مانده پهنای باند در سرویس های بکهال، نظامی و ویدئو مصرف می شود که باید گفت در سال 2025 سهم سرویس های پهن باند در حدود 10درصد کاهش یافته و سهم سرویس های دیگر افزایش می یابد.

وی درباره پهنای باند مصرفی هر یک از سرویس های GEO-HTS در سال های مختلف گفت: پهنای باند مصرفی هریک از خدمات ماهواره های مخابراتی پرظرفیت (HTS) را در سال های مختلف نشان می دهد کل پهنای باند سرویس ها در سال 2019 در حدود 860 Gbps است که تا سال 2025، پهنای باند مصرفی سرویس ها تقریبا 3 برابر خواهد شد.

* بیشترین درآمد ماهواره ها از محل سرویس پهنای باند است

حامد رحمت ادامه داد: در آمد سالیانه ماهواره از ارائه خدمات مختلف بر حسب میلیون دلار نشان می دهد که باتوجه به پهنای باند مصرفی بالای سرویس های پهن باند بیشتر درآمد ماهواره از محل این سرویس ها بدست می آید. در صورتی که درآمد سالیانه ماهواره را بر پهنای باند مصرفی تقسیم کنیم، می توانیم متوسط ماهیانه قیمت هریک از سرویس ها را بدست آوریم این موضوع در حالی است که گران ترین سرویس، سرویس های نظامی و ارزان ترین سرویس سرویس های پهن باند می است.

* کمتر از 1 درصد پهنای باند در سرویس های نظامی مصرف می شوند

وی افزود: بیش از 80 درصد پهنای باند در سرویس های پهن باند مصرف می شود و کمتر از یک درصد پهنای باند در سرویس های نظامی مصرف می شوند، در واقع بیشترین درآمد به ترتیب از سرویس های پهن باند، سرویس های متحرک و سرویس های دولتی - تجاری بدست می آید این سه سرویس بیشتر مصرف پهنای باند را نیز دارند.

* 139 درصد رشد اقتصادی تا دو دهه آینده به دست فعالیت‌های فضایی می‌افتد

مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران نیز درباره اینترنت ماهواره ای و اقتصاد فضایی گفت: آینده هر کشوری را انقلاب فضایی و اقتصاد فضایی تعیین می‌کند چراکه 139 درصد رشد اقتصادی تا دو دهه آینده به دست فعالیت‌های فضایی می‌افتد، به طوری که ما باید در این زمینه به طور شبانه‌روزی فعالیت کنیم؛ چراکه باید بگویم کشورهای غربی با تولید فیلم‌های متنوع و مختلف فرهنگ ایرانی اسلامی و خانواده‌های ما را مورد هدف قرار داده و سعی دارند به آنها آسیب رسانده تا بی‌بندوباری را ترویج دهند.

*اقتصاد فضایی در آینده‌ای نه چندان دور همه کشورها را متحول می کند

وی افزود: در حال حاضر یکی از مهمترین اقتصادها در دنیا اقتصاد فضایی است به طوریکه می توان گفت این اقتصاد در آینده‌ای نه چندان دور همه کشورها را متحول کرده و در برمی‌گیرد. اکنون بیش از 90 درصد صادرات و واردات مربوط به ناوبری است به طوری که ما سعی داریم از طریق ماهواره بسیاری از صادرات و واردات را در همه بخش‌های مختلف تسهیل کنیم؛ چراکه باید بگویم به زودی اینترنت ماهواره‌ای در همه جا فراگیر می‌شود و دیگر بسیاری از اپراتورها کارکرد خودشان را از دست می‌دهند در واقع باید به این نکته اشاره کنم که جنگ امروز، جنگ در محتوا است به این معنی که کشورهای قدرتمند در حال تلاش هستند تا زیرساخت‌های ارتباطی هر کشور را در دست بگیرند که اگر این اتفاق بیفتد آنها مشخص می‌کنند که به طور مثال کدام استارت‌آپ فعالیت کند و کدام استارت‌آپ فعالیت نکند.

منبع: فارس

انتهای پیام /

آینده کشورها را اقتصاد فضایی تعیین می‌کند 2
آینده کشورها را اقتصاد فضایی تعیین می‌کند 3
آینده کشورها را اقتصاد فضایی تعیین می‌کند 4
آینده کشورها را اقتصاد فضایی تعیین می‌کند 5
آینده کشورها را اقتصاد فضایی تعیین می‌کند 6