آیینهای ماه ربیعالاول در کردستان برگزار نمیشود
سنندج - ایرنا - رییس شورای اطلاع رسانی استان کردستان گفت: با توجه به قرمز بودن وضعیت استان از لحاظ شیوع کرونا، امسال برنامهای برای برگزاری آیینهای ماه ربیعالاول و مولودیخوانی در مساجد و تکایا به صورت جمعی وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، محمدابراهیم زارعی عصر دوشنبه در جلسه شورای اطلاعرسانی اظهار داشت: قرار است با برنامهریزی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، در تعدادی مساجد و تکایای مشخص، مداحی و مولودیخوانی از بلندگوها پخش شود، بنابراین اجازه برگزاری این برنامهها به صورت تجمع داده نمیشود.
وی خواستار همکاری امامان جماعت برای ممانعت از برگزاری مراسم مولودیخوانی در مساجد و سوق دادن این برنامهها به صورت مجازی شد و اضافه کرد: ماموستاها و روحانیون تمام تلاش خود را در راستای فرهنگسازی رعایت پروتکلهای بهداشتی بکار گیرند، چرا که در صورت بیتوجهی مردم به دستورالعملها، باید شاهد افزایش مبتلایان و مرگ و میرها و بحرانی شدن وضعیت استان باشیم.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کردستان با بیان اینکه پیشگیریها باید جدیتر گرفته شود، افزود: اطلاعرسانیها باید بیشتر شود و در این زمینه از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد نیز باید کمک گرفت ضمن اینکه نیاز است صدا و سیما و دیگر رسانهها نیز در بحث اطلاعرسانی و فرهنگسازی رعایت پروتکلها ابتکار عمل داشته باشند.
زارعی بر حساس کردن مردم نسبت به رعایت پروتکلها و استفاده از ماسک تاکید کرد و یادآور شد: باید کادر درمانی را که خسته شدهاند، تشویق کرده و خود را برای شرایط سختتر آماده کنیم.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان هم تغییر شکل و شمایل تبلیغات و آگاهسازی مردم در مورد رعایت دستورالعملها را ضروری دانست و گفت: پیشنهاد میشود صدا و سیما از افراد عادی و مبتلا به کرونا و بهبود یافته برای این کار استفاده کند چرا که تاثیرش بیشتر است.
بهرام نصراللهیزاده با بیان اینکه جامعه نیاز به شوک و حرکتی تاثیرگذار در رابطه با بحث مقابله با کرونا دارد، تاکید کرد: باید بررسیها راجع به اماکن آلوده جدیتر شود، ضمن اینکه شهروندان را نسبت به عدم برگزاری مهمانیهای خانوادگی حساستر کرده به نحوی که خود آنان نسبت به عدم برگزاری این مهمانیها به یکدیگر و همسایهها هشدار دهند. انتخاب 40 مسجد در کردستان برای پخش مولودیخوانی از بلندگو مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان هم به نبود برنامه برای برگزاری آیینهای ماه ربیعالاول به صورت جمعی اشاره کرد و گفت: 40 مسجد در استان انتخاب شده تا در ماه مولود پیامبر (ص) بعد از اذان مغرب مداحی و مولودیخوانی از بلندگو برای مردم پخش شود.
عبید رستمی با بیان اینکه یک یا 2 نفر در این مساجد بعد از اذان مغرب اقدام به مداحی و مولودیخوانی و پخش آن از طریق بلندگو میکنند، یادآور شد: از قبل با امامان جماعت و خدام این مساجد، هماهنگی لازم صورت میگیرد و در این زمینه به مردم هم اطلاعرسانی میشود.
وی به بازنشر این مولودیخوانیها از طریق فضای مجازی برای مردم استان اشاره کرد و افزود: این کار باعث میشود انتظار مردم استان در ماه مولود برآورده و از امکان سرایت کرونا از طریق تجمعهای آیینی جلوگیری شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان بر لزوم همکاری بیشتر رسانهها برای فرهنگسازی رعایت پروتکلهای بهداشتی تاکید کرد و گفت: باید افکار عمومی را اقناع کرد که با افراد و واحدهای صنفی متخلف برخورد شود چرا که سرایت ویروس کرونا بیش از پیش شده و سلامت شهروندان در خطر است. استراحت مطلق به محض شروع علائم کرونا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز با بیان اینکه پیک سوم کرونا نسبت به پیکهای قبل گستردهتر بوده و در تمام شهرستانهای استان (فعلا غیر از سنندج) قابل مشاهده است، اضافه کرد: با این وجود تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در این پیک نصف بستریهای پیک خرداد است.
دکتر ابراهیم قادری با اشاره به اینکه هنوز سنندج خیلی در بحث بستریها درگیر نشده است، یادآور شد: در بحث امکانات به مشکل برخوردهایم بطوریکه ناچار شدیم برای تامین اکسیژن برخی شهرها مثل بانه، از دیگر شهرهای استان یا حتی آذربایجان غربی کمک بگیریم.
وی به افزایش 50 درصدی گردش ویروس کرونا نسبت به پیکهای قبلی در استان اشاره کرد و گفت: بیشترین بیماران مبتلا به کرونا در درون خانوادهها و ناشی از دورهمیهای خانوادگی است، بنابراین تجمع بیش از 10 نفر خطرناک است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، عملکرد مردم و دستگاههای مختلف این استان را در برخورد با کرونا خوب ارزیابی کرد و افزود: اکنون بیش از 60 درصد مردم سنندج از ماسک استفاده میکنند اما در شهرستانهای دیگر از جمله سقز و بانه رعایت پروتکلها در سطح پایینی است.
قادری از فعال شدن مراکز 16 ساعته در نوبت عصر خبر داد و تاکید کرد: به کادر درمانی و بهداشتی دستور داده شده تمام بیماران و مراجعان را ویزیت و درمان کنند ضمن اینکه برگه خودمراقبتی در منزل هم بین شهروندان منتشر و توزیع خواهد شد.
وی سطح ایمنی مردم کردستان نسبت به ویروس کرونا را 15 درصد اعلام کرد و اظهار داشت: در پیک سوم علائم تنفسی کمتر شده و بیشترین علائم، درد بدن، لرز و دردهای شکمی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بهترین دارو را در شرایط فعلی و به محض شروع علائم کرونا، استراحت مطلق به صورت درازکش در منزل دانست و افزود: رعایت همین توصیه ساده میتواند 40 درصد از آمار بستریهای این بیماری را در مراکز درمانی کمتر کند.
مدیر مرکز بهداشت شهرستان سنندج نیز با اشاره به انجام اطلاعرسانی به صورت محله به محله و از طریق فضای مجازی در بحث رعایت دستورالعملهای بهداشتی، گفت: تاکنون در سه مرحله 81 درصد مردم سنندج غربالگری شدهاند.
جهانبخش یوسفی اظهار داشت: در مهرماه با کمک 101 اکیپ مشترک در سنندج، 497 مکان بازدید، 80 اخطاریه صادر و 28 مکان متخلف نیز پلمب شد.
براساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با فوت 337 بیمار دیگر مبتلا به کرونا در 24 ساعت گذشته، شمار جانباختگان بیماری کووید19 در کشور به 30 هزار و 712 نفر رسید و 30 استان همچنان در وضعیت قرمز یا هشدار کرونا هستند.
*س_برچسبها_س*