ابتلای 288 میلیون نفر به بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا تا سال 2040
پیش بینی میشود تعداد افراد مبتلا به بیماری چشمی "دژنراسیون ماکولا وابسته به سن" طی 20 سال آینده به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
دژنراسیون ماکولا وابسته به سن باعث نابینایی کامل نمیشود، اما میتواند بینایی را به قدری مختل کند که مانع رانندگی، مطالعه و تشخیص چهره توسط فرد شود.
به گزارش مهر، بر اساس بررسی منتشر شده، انتظار میرود تعداد افرادی که در سراسر جهان تحت تأثیر دژنراسیون ماکولا وابسته به سن قرار گیرند، طی 20 سال آینده به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
محققان بعد از بررسیهای خود تشخیص دادند که دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن تقریباً 196 میلیون نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار میدهد.
آنها گفتند که انتظار دارند این بیماری تا سال 2040 به 288 میلیون نفر در جهان افزایش یابد.
دژنراسیون ماکولا وابسته به سن علت اصلی اختلال شدید بینایی در جمعیتهای مسن است.
این بیماری زمانی اتفاق میافتد که رسوبات خارج سلولی در شبکیه بیرونی انباشته میشوند که منجر به انحطاط گیرنده نور و از دست دادن بینایی مرکزی میشود. این یک بیماری پیشرونده است که ماکولا - بخش مرکزی شبکیه که مسئول دید تیزبین است - را تحت تأثیر قرار میدهد.
افراد ممکن است علائم را در مراحل اولیه و میانی تجربه نکنند. با این حال، افرادی که به مراحل بعدی پیشرفت کرده اند ممکن است از دست دادن بینایی جدی را تجربه کنند. این بیماری عامل اصلی از دست دادن بینایی در افراد بالای 55 سال است و عامل 6 تا 9 درصد موارد نابینایی در سراسر جهان است.
مکملهای غذایی گاهی اوقات میتوانند پیشرفت این بیماری را در مراحل آخر کاهش دهند. مکملها میتوانند شامل موارد زیر باشند:
ویتامین C با دوز بالا
ویتامین E
کاروتنوئیدها
روی (زینک)
نتایج یک مقایسه نشان داد افرادی که مکملهای حاوی مواد مغذی فوق را مصرف میکنند، 20 درصد احتمال پیشرفت دژنراسیون ماکولا به مرحله آخر را دارند در مقایسه با احتمال 28 درصد برای افرادی که دارونما مصرف میکنند.
دژنراسیون ماکولا وابسته به سن معمولاً به دلیل سن بالا، عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی مانند سیگار کشیدن ایجاد میشود.
از میان اخبار