ابعاد حقوقی برخورد با هتاکان فضای مجازی
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، حسن عبدلیان پور رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه امشب شنبه 16 دی 1402 در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه خبری گفت: حادثه تروریستی کرمان، بزرگترین حادثه تروریستی بعد از انقلاب بود و قلب مردم جریحه دار شد و این ناراحتی باعث شد واکنش هایی از طرف مردم صورت گرفت.
رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه افزود: تشویش اذهان عمومی جرمیست که شخص با گفتار رفتار و نوشتار خود به صراحت یا کنایه باعث آشفتگی ذهنی جامعه شود و آبروی اشخاصی را تحت همین اعمال مورد خدشه قرار می دهند.
وی ادامه داد: در قانون ماده 698 و 511 قانون مجازات اسلامی به این موارد پرداخته است و جرم انگاری شده و برای آن مجازات تعیین شده است.
عبدلیان پور تصریح کرد: برخی از افراد در فضای مجازی یا حتی حقیقی محتوایی را منتشر میکنند که میتواند واجد وصف مجرمانه باشد از جمله نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، توهین، تهدید، افترا و غیره میتواند باشد که توسط دستگاه قضایی قابل تعقیب است و در صورتی که محکوم بشوند مجازاتی برابر با 6 ماه تا دو سال حبس یا 5 تا 10 سال را در پی خواهد داشت.
رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه در مورد واجد شرایط بودن دادستان برای اعلام جرم گفت: قطعاً دادستان به عنوان مدعی العموم میتواند اعلام جرم کند علاوه بر این شاکی خصوصی هم میتواند شکایت کند و فرد خاطی مورد تعقیب قرار گیرد.
پایان پیام /