اتاق ایران باید در تحقق چشم انداز توسعه ملی و بین المللی مشارکت کند
همکاری دولت و بخش خصوصی برای توسعه کشور یک ضرورت اجتناب ناپذیر است اما بر اساس اصل مسوولیت مشترک و لیکن متفاوت، هر کدام کارکرد خاص خود را دارد و هیچ کدام جایگزین دیگری در فرایند توسعه نخواهد شد.
کاندیدای هیات رئیسه اتاق ایران با بیان این مطلب می گوید: برخورداری از یک دولت تحولگرا با ساختار اداری کوچک، چابک و کارآمد؛ شرط لازم برای توسعه کشور است اما کافی نیست بلکه همزمان لازم است تا ظرفیت سازی لازم در بخش خصوصی نیز به عمل آید و در نتیجه همکاری موثر و کارآمد برای تحقق اهداف توسعه، مهیا شود.
دکتر محسن امینی می افزاید: قطعا موفقیت دولت و بخش خصوصی نیازمند بستر مناسبی از قوانین و مقررات روزآمد و دانش بنیان است که در سایه همکاری با مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای ذیربط، فراهم می شود. او عقیده دارد: ایران به عنوان منبع انرژی و موقعیت ژئوپلتیکی در منطقه غرب آسیا می تواند هاب انرژی، کشاورزی، صنعت، حمل و نقل و دانش را در منطقه داشته باشد.
این مدیر کارفرین جوان و موفق در عرصه های ملی و بین المللی با اشاره به ماموریت هیات رئیسه بعدی اتاق ایران می گوید: اتاق ایران صدای کسب و کار بخش خصوصی ایران است و باید در تحقق چشم انداز توسعه ملی و بین المللی مشارکت کند.مدیرعامل گروه صنعتی پژوهشی زر اضافه می کند: ارائه خدمات مشورتی در مورد مسایل حوزه بازرگانی، کشاورزی، صنعت و معدن به قوای سه گانه، کنشگری فعال در دستیابی به امنیت اقتصادی، غذایی و کشاورزی پایدار، توانافزایی و پشتیبانی مستمر مورد نیاز اعضا با بالاترین سطح استاندارد باید در دستور کار هیات رئیسه اتاق ایران قرار گیرد.
او که دکترای تخصصی کارآفرینی بین الملل دارد و مدرس این رشته است، می افزاید: پایش محیط کسب و کار و تحلیل مسائل حوزه تخصصی اتاق در ابعاد ملی و بین المللی، استفاده از ظرفیت دیپلماسی در توسعه صادرات و حضور فعالان بخشهای مختلف در بازارهای بین المللی یکی از مهمترین ماموریتهای اتاق ایران است.
دکتر محسن امینی خاطرنشان می کند: اجرای برنامه عملیاتی و نقشه راه زنجیره های تخصصی از تولید علم و طراحی و مهندسی تا تولید محصول و بازاریابی کالاهای صنعتی، معدنی و کشاورزی و فراهم سازی زمینه مشارکت فراگیر صاحبان کسب و کار بخشهای مختلف تولیدی در نقش آفرینی موثر اتاق برای دستیابی به امنیت اقتصادی تاثیر بسزایی دارد.
کاندیدای هیات رئیسه اتاق ایران سپس به اصول و ارزشهایی که باید در سرلوحه برنامه های آینده اتاق قرار گیرد اشاره می کند و می گوید: این اصول و ارزشها شامل ثروت افزایی و گسترش رفاه عمومی و دسترسی همگانی به کسب و کار و تولیدات با کیفیت و ارزان، احترام به ارزشهای اسلامی و ایرانی و کمک به رفع مشکلات از مناطق محروم و کمتر توسعه یافته، ترجیح مصالح و منافع ملی به منافع صنفی، گروهی و شخصی، پایبندی به اصل شفافیت و مبارزه با فساد و جلوگیری از تخریب سیمای کشور در بازارهای بین المللی است.
او تاکید می کند: رعایت اصل بیطرفی در داوری و انصاف در ارائه خدمات، پایبندی به اصول اخلاقی، اعتمادسازی، همکاری، احترام و دفاع از حقوق قانونی اعضا و ذینفعان و تشویق همکاریهای چند جانبه و ابتکاری با هدف پایداری منابع و دستاوردهای اقتصادی؛ می تواند اتاق ایران را به الگویی موفق در کشور تبدیل کند.
او با اشاره به اهداف و سیاستهای اجرایی خود در صورت انتخاب به عنوان هیات رئیسه اتاق، می گوید: افزایش سرمایه گذاری با تعیین اولویت مناطق و زنجیره ارزش محصولات خاص برای سرمایه گذاری اتاق با سایر کشورها، رفع موانع سرمایه گذاری بخش خصوصی با مداخله موثر در تدوین قوانین، مقررات، آیین نامه ها و دستورالعمل های مرتبط، توسعه سرمایه گذاری از طریق مکانیزم های ابتکاری تجهیز منابع مالی از جمله بازار سرمایه و مشارکت عمومی - خصوصی و تسهیل سرمایه گذاری خارجی، حمایت از مالکیت معنوی در کسب و کارهای زیرمجموعه اتاق، تقویت بنیه سرمایه گذاری نمایندگان اتاق به ویژه زنان و جوانان کارآفرین و تشویق و حمایت سرمایه گذاری در امور تولیدی به ویژه تولید کالاهای صادراتی با مزیت نسبی مواد اولیه از سیاستهای آینده اتاق خواهد بود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران تاکید می کند: تشویق و حمایت سرمایه گذاری از طریق شبکه سازی میان بانکها با کشورهای هدف صادراتی، تشویق و حمایت سرمایه گذاری در "نت ورکینگ" و استفاده از ارزهای مشترک با کشورهای هدف، تشویق و حمایت سرمایه گذاری در تولید و مصرف پایدار، بازچرخانی و بازیافت مواد و منابع، اتصال بورس کالایی ایران به بورس کشورهای هدف و سایر کشورها و معرفی ظرفیتها و بیان موفقیتهای عرصه تولید برای مردم به ویژه جوانان و مشتاقان فعالیتهای تولیدی در دستور کار اتاق ایران قرار خواهد داشت.
دکتر محسن امینی می افزاید: ارتقاء و اصلاح سیاستهای حمایتی دولت در بخش خصوصی از جمله میزان و روش اعطای تسهیلات بانکی و یارانه های بخش تولید، فعال سازی ظرفیت مازاد صنایع تبدیلی و فرآوری مواد اولیه جهت ایجاد ارزش افزوده و افزایش صادرات و درآمدهای ارزی کشور و سوآپ محصولات استراتژیک، استفاده حداکثری از مزایای صندوق ضمانت صادرات، حمایت از شرکتهای کوچک، متوسط، مراکز رشد نوآوری و استارت آپ ها در صدر سیاستهای کاری اتاق ایران باید قرار گیرد.
او می گوید: نیاز داریم تا به دولت در سیاستگذاری مناسب اقتصادی کمک کنیم و در تامین ذخایر راهبردی برای مقابله با نوسانات و اطمینان از در دسترس بودن کالاهای ضروری ، همکاری و مشارکت با دولت داشته باشیم.
دکتر محسن امینی ادامه می دهد: توجه به اشتغال مویرگی و فراگیر در تمامی حوزه ها و حتی سطوح تخصصی که از امکانات کمتری برخوردار هستند، افزایش بهره وری در حوزه تولید و نهایتا کاهش قیمت تمام شده، پایش شفاف و به اشتراک گذاری اطلاعات و توجه به بخشهای تخصصی، انجمن ها، اتحادیه ها و سایر تشکلها به منظور هم افزایی، مشارکت و استفاده حداکثری از توان تخصصی و اجرایی آنها در راستای تصمیم سازی و تصمیم گیری و قانونگذاری نهادهای حاکمیتی نیز برای اتاق ایران لازم و ضروری است.
کاندیدای هیات رئیسه اتاق ایران اضافه می کند: پیگیری و ایجاد هماهنگی جهت تامین زیرساخت تامین برق، گاز و آب، ارتباط موثر با آموزش و پرورش با هدف الگوسازی و ایده پردازی برای نسل آینده کشور، توجه ویژه به الگوی روان شناختی محیط کار و ارگونومی محیط کار سالم، حداکثرسازی ذخایر پدافندی کشور، پیگیری ارتباط موثر میان تشکلها و دستگاههای اجرایی از جمله استاندارد، غذا و دارو، جهاد کشاورزی، گمرک، اصناف، مرکز توسعه صادرات و وزارت نیرو باید مورد توجه هیات رئیسه اتاق ایران باشد.
به گفته این مدیر کارآفرین، همراستایی با دولت برای هدفمند سازی یارانه ها، ایجاد شبکه و همبستگی کامل با ساختار فلتی که در چارچوب ساختار ماتریسی مهیا می کنیم به منظور ایجاد همبستگی کامل میان اتاق ایران با اتاق استانها، ضرورتهای اجتناب ناپذیر هستند.
دکتر محسن امینی تصریح می کند: بهبود دسترسی تولیدکنندگان به بازار از طریق سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل و زیرساختهای نگهداری کالا، ایجاد بازارچه های عرضه مستقیم محصولات تولیدی، برنامه های آموزشی و همچنین دسترسی به اطلاعات و شناسایی بازار کالاهای صادراتی ایران در خارج از کشور می تواند به موفقیت اتاق ایران کمک کند.
مدیرعامل گروه صنعتی پژوهشی زر می افزاید: گسترش بازار غذای سالم، ارگانیک و حلال با توجه به تنوع غذایی جوامع محلی و تنوع اقلیمی کشور متناسب با ذائقه مصرف کنندگان خارجی، توصیه و مشاوره در خصوص برگزاری نمایشگاه های تخصصی داخلی و خارجی، تقویت بهره وری و پایداری سیستم تولید از طریق درگیر کردن کلیه کنشگران بخش خصوصی و مکانیزمهای بازار در پاسخگویی به نیازهای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و سیاستگذاری مناسب در گسترش مدیریت پایدار زنجیره ارزش برای کالاهای خاص هم می تواند به عنوان دستور کار هیات رئیسه باشد.
بهینه سازی مسیرهای توزیع کالاهای تولیدی، حذف واسطه های غیر ضرور و برقراری ارتباط مستقیم مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، حمایت از ایجاد و گسترش زنجیره های ارزش فراملی و منطقه ای و بهره گیری از ظرفیت مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در مناطق مرزی، ساحلی و جزایر برای توسعه بخش کشاورزی به ویژه صادرات کالاهای کشاورزی با بهره گیری از توان اتاق استانها از دیگر سیاستهای اجرایی دکتر محسن امینی برای هیات رئیسه اتاق ایران است.
او سپس خاطرنشان می سازد: نیازمند حمایت از ایجاد و گسترش مراکز تحقیق و توسعه تولید در بخش خصوصی، مشارکت با دولت در سیاستگذاری مناسب در زمینه ثبت فناوری، مقررات تحقیق و توسعه و ایمنی در بخش های تولیدی، فراهم کردن زمینه کاربرد فناوریهای نوین در زنجیره ارزش کالاهای تولیدی در صنایع و افزایش دسترسی به مواد غذایی مورد نیاز مردم از طریق تحقیق و توسعه، بهبود شیوه های توزیع و استراتژیهای یکپارچه تولید با اهداف تغذیه و سلامت هستیم.
مدرس کارآفرینی در دانشگاههای کشور می افزاید: برقراری ارتباط سیستماتیک با مراکز فناورانه علمی داخلی و خارجی مرتبط با بخش اقتصاد و کمیسیونهای متناظر در اتاق سایر کشورها، تسهیلگری در انتقال تکنولوژی مورد نیاز کسب و کار از مراکز تولید فناوری داخلی و خارجی، حمایت از استارتاپ ها و شتاب دهنده های کسب و کار بازرگانی، کشاورزی، صنایع و معادن، حمایت از توسعه کسب و کار دیجیتال با درنظر گرفتن مزیت کشور درعرصه های منابع معدنی، نفتی، پتروشیمی، راه، حمل و نقل و نیز منابع انسانی متکی بر دانش بنیانها از ضرورتهای کار اتاق ایران است.
دکتر محسن امینی سپس به اهمیت توجه اتاق ایران به پایداری محیط زیست اشاره می کند و می گوید: توجه ویژه به محیط زیست و اقتصاد سبز با الگوگیری از مصرف بهینه، بازآفرینی و ایجاد چرخه زیست محیطی، اکوتوریسم و برنامه ریزی با استفاده از نظرات کارشناسان این حوزه باید در مرکز توجه راهبردهای اتاق ایران باشد.
این مدیر کارآفرین یکی از برنامه های مهم خود را توجه به کسب و کارهای خرد می داند و می گوید: باید با ارائه خدمات مالی از جمله دریافت وام و تسهیلات مالی با شرایط مناسب، ارائه خدمات مشاوره در زمینه مدیریت، بازاریابی و تولید، فراهم کردن حضور این کسب و کارها در بازار جهانی و تسهیل فعالیتهای بازرگانی به کسب و کارهای خرد کمک کنیم.
-->تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.