اثر نرخ بهره بر تورم آمریکا
گزارش اداره آمار کار آمریکا در روز پنجشنبه 10 نوامبر نشان میدهد سلاح ضد تورمی فدرال رزرو نرخ تورم را بیش از پیشبینیها کاهش داده است. بر این اساس روند نزولی شاخص قیمت مصرفکننده در اکتبر ادامه یافت و نرخ تورم با کاهش 5/ 0 واحد درصدی به سطح 7/ 7 درصد رسید. این درحالی است که مقاومت نرخ تورم در برابر فشار نرخ بهره، رئیسجمهور آمریکا و حزب دموکرات را در انتخابات میاندورهای کنگره تحت...
اثر تورمی
آمارها حاکی از آن است که تداوم سیاستهای انقباضی توسط فدرال رزرو، اثر خود را در کاهش تورم ماه اکتبر نشان داد و این امر سبب شد شاخص قیمت مصرفکننده با کاهش 5/ 0 واحد درصدی خود از 2/ 8 درصد در ماه سپتامبر به 7/ 7 درصد در ماه اکتبر برسد. گزارش منتشر شده حاوی اطلاعاتی از تغییرات سطح قیمتها در بخشهای مختلف اقتصاد ایالاتمتحده است. کاهش 2/ 2 درصدی هزینه انرژی در ماه اخیر مهمترین بخش تورم در ماه اکتبر است. شیب نزولی هزینه انرژی در اکتبر به دلیل کاهش 7/ 0 واحد درصدی بنزین و همچنین کاهش 4/ 1 واحد درصدی هزینه برق بوده است. در این میان هزینه مواد غذایی به عنوان دومین عامل مهم در کاهش نرخ تورم با کاهش 3/ 0 واحد درصدی روبهرو شد و از 2/ 11 درصد به 9/ 10 درصد رسید. اما در مقابل هزینه تولید، هزینه صادرات و واردات و خدمات نیز همچنان به روند صعودی خود ادامه دادند. عوامل مذکور در نهایت تورم هسته را از 5/ 6 درصد در ماه سپتامبر به 3/ 6 درصد در ماه اکتبر رساند. بر این اساس باید گفت تورم هسته همچنان در سطح بالای خود باقی مانده است. در این میان شاخص دلار نیز با پیشبینی برخی از تحلیلگران مبنی بر عقبنشینی فدرال رزرو از افزایش نرخ بهره در ماههای آتی، با افت 5/ 3 درصدی مواجه شد و از کانال 109 واحدی به کانال 107 واحدی سقوط کرد.
صعود طلا
کاهش 5/ 0 واحد درصدی تورم و به دنبال آن احتمال کاهش شدت سیاستهای انقباضی از سوی فدرال رزرو سبب شد شاخص دلار که در پی افزایش نرخ بهره تقویت میشود، به زیر 108 واحد سقوط کند. در مقابل این امر، طلا که با روند شاخص دلار رابطه عکس دارد، بلافاصله با افت دلار جهانی، شاهد رشد 3 درصدی بود و از 1705 دلار به 1760 دلار در روز گذشته رسید.
--> اخبار مرتبط