اجرایی شدن نظام رتبهبندی معلمان | روزهای خوش فرهنگیان در راه است
عضو شورای عالی آموزش و پرورش خواستار ایجاد کمیتهای برای بررسی موضوع رتبهبندی معلمان شد و اظهار کرد: در این زمینه تعدادی معترض وجود دارند و برخی دیگر نیز بدون دریافت رتبهبندی بازنشسته شدهاند. لذا، نیاز است که دولت با تشکیل این کمیته به تصمیمگیری و رسیدگی به این موضوع بپردازد.
علی اصغر فانی، درباره موضوع برقراری عدالت در راستای اجرایی شدن نظام رتبهبندی معلمان گفت: رتبهبندی معلمان وقتی موثر است که معلم حقوق متعارف بگیرد و بر اساس آن زندگی خود را بگذراند. پایه حقوق باید متناسب با نیاز معلم باشد که این امر در حال حاضر محقق نشده است، بنابراین نیاز به یک لایحه قانونی خاص معلمان داریم. قانون مدیریت خدمات کشوری کارمندان برای معلمان نیز اجرا میشود درحالی که معلم کارمند نیست.
وی با بیان اینکه علی رغم تصورات، معلم سه ماه تعطیلی ندارد بلکه مانند همه کارمندان یک ماه تعطیل است گفت: معلم دو ماه دیگر را باید در کلاسهای ضمن خدمتی که آموزش و پرورش برگزار میکند، شرکت کند اما تاکنون آموزش و پرورش در برگزاری این کلاسها کوتاهی کرده است. معلم سرکلاس یک لحظه بیکار نیست در حالی که کارمندان وقت استراحت بیشتری دارند این در حالیست که هر یک ساعت تدریس حداقل دو ساعت خستگی برای معلم به همراه دارد.
عضو شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه معلم 22 ساعت و کارمند 42 ساعت در هفته کار میکند ادامه داد: این عدد نشان میدهد سختی کار معلم دوبرابر سختی کار کارمند است، بنابراین معلم یک قانون استخدام خاص خود مانند ساماندهی و بهسازی منابع انسانی و ارزیابی و رتبهبندی نیاز دارد.
فانی با بیان اینکه رتبهبندی بدون ارزیابی کافی انجام شده است عنوان کرد: این قانون تنها 58 هزار میلیارد تومان برای دولت هزینه به همراه داشته؛ یک عده معترض هستند و یک عده بدون رتبهبندی بازنشسته شدهاند که نیازمند این است دولت با تشکیل کمیته ای دراین خصوص تصمیمگیری و رسیدگی به موضوع را در دستور کار قرار دهد.