دوشنبه 5 آذر 1403

اجرای سد آبریز کهگیلویه با جدیت دنبال می شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اجرای سد آبریز کهگیلویه با جدیت دنبال می شود

یاسوج - ایرنا - سرپرست شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: عملیات احداث سد مارون 2 معروف به آبریز با هدف انتقال آب به 30هزار هکتار از زمین های تشنه شهرستان های کهگیلویه و چرام که مورد تاکید وزیر نیرو در سفر مهرماه سال گذشته به این استان نیز بود با قوت و جدیت در دستور کار این شرکت و مسئولان و مقامات وزارت نیرو قرار دارد.

آرش مصلح سه شنبه شب در دیدار با حجت الاسلام و المسلمین سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد: اجرای این طرح که هم اکنون فرآیند مطالعاتی آن در دست اقدام است بدون شک تاثیرات مثبتی برای ایجاد تحول در منطقه، رونق اشتغال و خروج شهرستان های کهگیلویه و چرام از محرومیت خواهد داشت.

رضا اردکانیان در سفر 14 مهرماه به استان کهگیلویه وبویراحمد در جمع خبرنگاران ابراز داشت که عملیات اجرایی سد آبریز به عنوان یکی از طرح های مهم و تاثیرگذار وزارت نیرو در دولت تدبیر و امید آغاز خواهد شد.

وزیر نیرو همچنین در بازدیدی که از روند مطالعات احداث و مکان اجرای این سد انجام داد روند مطالعاتی این طرح را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در زمینه تامین منابع مالی برای اجرای این سد و طرح های تامین آب در استان کهگیلویه وبویراحمد از هیچ تلاشی فروگذاری نخواهد شد

ساخت سد آبریز یا مارون 2 هم اکنون در مرحله مطالعاتی است و بر اساس پیش بینی شرکت آب منطقه ای کهگیلویه وبویراحمد قرار بود مطالعات این طرح تا پایان سال 98 به اتمام برسد.

سرپرست شرکت آب منطقه ای کهگیلویه وبویراحمد همچنین یادآور شد: آنچه که در حوزه آب در این استان انجام گرفته، بعد از انقلاب اسلامی شروع شده و نقطه تحول اساسی آن نیز بعد از سفر پر برکت مقام معظم رهبری در سال 72 به استان بوده است.

وی ابراز داشت: مهمترین و بزرگترین دستاورد سفر مقام معظم رهبری به استان اجرای سد مخزنی کوثر بوده که هم اینک منشا برکات بسیاری برای مردم استان و همچنین تامین کننده آب آشامیدنی بیش از 2 و نیم میلیون نفر از ساکنان پنج استان جنوبی کشور است.

مصلح با بیان اینکه تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی از وظایفی است که بر عهده شرکت آب منطقه ای است، گفت: حفاظت و صیانت از منابع آبی نیز از دیگر رسالت های ذاتی و مهم این شرکت است.

وی بر ضرورت صرفه جویی و مصرف بهینه منابع آبی در استان با توجه به میزان بالای هدر روی آب تاکید کرد و گفت: ائمه جمعه و روحانیت بهترین مرجع برای آگاهی بخشی و فرهنگ سازی برای تحقق این مهم هستند.

مصلح تاکید کرد: از مهمترین سدهای بهره برداری شده و پر برکت در استان نیز سد کوثر و شاه قاسم با هشت شبکه آبرسانی و زهکشی و پوشش 20 هزار هکتار از زمین های کشاورزی و همچنین پنج نیروگاه برقابی هستند.

وی همچنین مهمترین طرح های در دست اجرای شرکت آب منطقه ای کهگیلویه وبویراحمد را شامل سد تنگ سرخ، طرح آبرسانی به چهار شهر دهدشت، چرام، سوق و لنده، طرح آبرسانی به لیکک از سد کوثر عنوان کرد.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یاسوج نیز در این دیدار از تلاش ها و اقدامات شرکت آب منطقه ای استان و زیرمجموعه های وزارت نیرو در استان نیز در راستای ارائه خدمات مناسب به مردم از جمله تامین آب با کیفیت حتی در دورترین نقاط محروم این استان قدردانی کرد.

وی تصریح کرد: کاری که شرکت آب منطقه ای انجام می دهد بسیار ارزشمند، حیاتی و پربازده برای آیندگان خواهد بود.

وی ابراز داشت: خدمات و اجرای طرح های مهم در این حوزه علاوه بر تامین آب و برق به عنوان نیازهای حیاتی مردم در زمینه رونق اقتصاد، اشتغال در بخش های مختلف بویژه صنعت و کشاورزی نیز تعیین کننده و موثر است.

حجت الاسلام حسینی اظهار داشت: حفاظت از منابع آبی یک امر ضروری است و باید با کمترین هزینه ها و پیامدها باشد.

امام جمعه یاسوج گفت: باید به گونه ای عمل کرد که حقی از مردم و دولت ضایع نشود که مناسب ترین راه حل تعامل با مردم و آگاه بخشی آنهاست.

*س_برچسب‌ها_س*