سه‌شنبه 6 آذر 1403

اجرای طرح مرتع‌داری در 50 درصد از مراتع لرستان / 21 هزار فقره پروانه چرای دام صادر شد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
اجرای طرح مرتع‌داری در 50 درصد از مراتع لرستان / 21 هزار فقره پروانه چرای دام صادر شد

جودکی گفت: طرح مرتع‌داری برای 50 درصد از مراتع استان لرستان تهیه شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رضا جودکی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: هر ساله عشایر استان های همجوار از لرستان به عنوان استان میان بند عبور می کنند که معمولا از اواخر اسفند ماه و فروردین این کوچ آغاز می شود و باعث خساراتی به مراتع، کشاورزی و مشکلات اجتمایی در استان می شوند.

وی افزود: با توجه به اینکه در فروردین ماه و آغاز فصل بهار، هنوز رویش گیاهان به تکامل نرسیده، چرای زودهنگام و بی رویه می تواند خسارت به مراتع وارد کند که در این راستا تلاش شده تا با استفاده از کلاس های آموزشی و ترویجی ارائه خدمات رفاهی به عشایر مستقر درمراتع قشلاقی از کوچ زودهنگام جلوگیری شود.

رئیس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان تصریح کرد: در استان، فصل چرای دام در شهرستانهای ازنا و الیگودرز از اول خرداد و در مابقی شهرستان‌های ییلاقی 15 اردیبهشت ماه می باشد اما هر ساله تعدادی از عشایر برای فرار از گرمای قشلاق و یا مشکلاتی از جمله کمبود آب و علوفه مجبور به کوچ زودهنگام می شوند. که با برنامه ریزی و جلوگیری از کوچ زودهنگام هرساله اداره کل منابع طبیعی کوچ عشایر بومی استان را به تاخیر می اندازد.

جودکی بیان کرد: عمده مشکلات استان لرستان با عشایر استانهای همجوار به خصوص عشایر همدان است که انتظار داریم این استان در مبدا یعنی در مناطق قشلاقی با ارائه خدمات به این قشر زحمت کش کوچ آنها را به تاخیر بیاندازند.

وی با اشاره به خسارت چرای زودهنگام به مراتع ییلاقی، گفت: گیاهان مرتعی بایستی به مرحله ای برسند که برای زادآوری سال های بعد هم بتوانند شرایط بقا خود را داشته باشند اما زمانی که این گیاهان زودتر از موعد، استفاده شوند و یا زیر پای دام ها قرار گیرند و یا با توجه به وجود رطوبت خاک باعث فشرده شدن خاک سطحی مرتع شده و خسارتی را ایجاد می کنند.

رئیس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان خاطرنشان کرد: متاسفانه در همه مناطق کشور و استان دام بیش از ظرفیت مرتع می باشد.

جودکی با اشاره به پروانه چرای دام در استان افزود: 34 هزار دامدار در استان لرستان شناسایی و مورد تائید هئیت های ممیزی قرار گرفته که برای آنان 21 هزار فقره پروانه چرا صادر شده است اما امسال، سال پایان ممیزی مراتع است که تا پایان شهریور این پروژه حساس ومهم هم بر اساس شیوه نامه های فنی اجرایی سازمان منابع طبیعی به پایان خواهدرسید.

وی با توجه به سیاست های سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور عنوان کرد: بهره برداری از مراتع بایستی براساس طرح مرتع داری باشد و خوشبختانه برای 50 درصد از مراتع لرستان طرح مرتع داری تهیه شده و در این مناطق مدیریت مرتع بر اساس طرح می باشد که با برنامه ریزی برای مابقی مراتع هم تهیه طرح مرتعداری در دستور کار قرار گرفته که بهره بردارا‌ن مراتع ضمن تعلیف دام از سایر پتانسیل های مراتع و از جمله گیاهان دارویی، شیلات، زنبورداری وگردشگری هم استفاده نمایند.

انتهای پیام /