اجرای مصوبه الگوی کشت لازمه خودکفایی محصولات اساسی
عضو شورای هماهنگی تشکلهای بخش کشاورزی گفت: اجرای مصوبه الگوی کشت تنها راهکار دستیابی به خودکفایی محصولات اساسی است که انتظار میرود زیرساخت و اعتبارات لازم فراهم شود.
عطاالله هاشمی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: سالانه بیش از 30 هزار میلیارد تومان اعتبار باید به الگوی کشت تخصیص داده شود تا به خوداتکایی محصولات اساسی و راهبردی دست یابیم.
او با بیان اینکه در اجرای سامانه الگوی کشت مشکلاتی وجود دارد، افزود: گرچه سند الگوی کشت رونمایی و به استان ها ابلاغ شد، اما بدلیل فراهم نبودن الزامات اجرایی نشد که از دولتمردان انتظار می رود زیرساخت های لازم فراهم شود.
هاشمی ادامه داد: اجرای مصوبه الگوی کشت یک طرح فراقوه ای و فراوزارتخانه ای است که تمامی دستگاه ها باید برای تحقق آن پای کار بیایند چراکه وزارت جهاد به تنهایی از عهده آن بر نمی آید.
عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی اجرای مصوبه الگوی کشت را لازمه خودکفایی محصولات اساسی و استراتژیک دانست و گفت: با توجه به سیاست خودکفایی 100 درصدی 5 محصول اساسی و خوداتکایی دیگر محصولات کشاورزی، اجرای مصوبه الگوی کشت راه حلی اساسی در راستای افزایش بهره وری و خودکفایی محسوب می شود.
او گفت: علی رغم آنکه اعتباراتی برای اجرای مصوبه الگوی کشت در نظر گرفتند، اما تاکنون بودجه ای تخصیص داده نشده است که براین اساس بدون برنامه و اعتبار این سند اجرا نخواهد شد.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی