اجماع ستارههای هالیوود علیه ترامپ

از زمان پیروزی ترامپ در انتخابات 2016 چهره های سرشناسی همچون مریل استریپ، رابرت دنیرو، جورج کلونی، اسپایک لی، کریس اوانز، مارک رافلو، جان کیوساک و ده ها هنرمند دیگر به چهره های پیش برنده مخالفت با ترامپیسم بدل شدند.
در ماه های منتهی به انتخابات 2024 و پس از بازگشت دوباره ترامپ به قدرت، این اعتراض ها شدت گرفت و خیلیها درباره تهدیدهای فزاینده اقتدارگرایی هشدار دادند. به عنوان مثال رابرت دنیرو ترامپ را رئیس جمهور بیزار از فرهنگ خواند و جان کیوساک او را هیتلر مدرن توصیف کرد و هوادارانش را فاشیست هایی خطرناک دانست.
در این میان، هالیوود به عنوان نیرویی مقاوم در برابر روندی که بسیاری آن را لغزش به سوی اقتدارگرایی توصیف میکنند به جبهه ای فرهنگی علیه ترامپ تبدیل شده و هنرمندان معروف مدام علیه سیاست های ترامپ موضع میگیرند. جورج کلونی، یکی از هنرمندانی است که همیشه صدای اعتراضش بلند بوده است. او در مصاحبه ای با سی ان ان گفته است که در هالیوود همه نگران اند که هدف دولت ترامپ قرار بگیرند. اما اگر بخواهی تمام عمرت را صرف نگرانی کنی، دیگر هیچ کاری نمیتوانی بکنی اما من می خواهم روزی بتوانم در چشمان فرزندانم نگاه کنم و بگویم در آن لحظه حساس تاریخی، کجا ایستاده بودم.
در روزهای اخیر هنرمندان جدیدی علیه رئیسجمهور آمریکا گلرد گرفتهاند که قابلتوجه است. کری کون بازیگر مشهور آمریکایی با اشاره به اینکه برخی از اعضای خانواده اش در ایالت اوهایو به ترامپ رای داده اند، گفت که مجبور شده با آنها وارد بحث شود، اما هرگاه موضوع به مسائل اجتماعی و سیاسی روز کشیده شده، ادامه گفت وگو «غیرممکن» بوده است. او توضیح داد زمانی بود که امکان صحبت درباره این مسائل وجود داشت، اما وقتی یک کشور وارد «سراشیبی اقتدارگرایی میشود»، سیستم بسته میشود. رهبر، تنها منبع اطلاعات میشود و آن منبع هم «نفوذناپذیر» است. به نظرم وقتی درون چنین چرخه اطلاعاتی بسته ای قرار می گیری، دیگر حرف زدن درباره هر چیزی سخت میشود چرا که اصلا پایه ای بر اساس واقعیت وجود ندارد.
وقتی از این بازیگر پرسیده شد آیا باور دارد که اگر مردم مستقیما تحت تاثیر سیاست های ترامپ قرار بگیرند، از او روی گردان می شوند، گفت: روایت سازی بسیار قدرتمند است. خیلی راحت میتوان یادشان داد که مهاجرها را مقصر بدانند، در حالی که میلیاردرها دارند جیبشان را خالی میکنند.
همچنین باربارا استرایسند خواننده، بازیگر و فعال اجتماعی، هم زمان با انتشار آلبوم جدیدش در مصاحبه جدیدی با ورایتی، نگرانی عمیق خود را در مورد وضعیت جهان، بهویژه آمریکا ابراز کرد. وقتی از او پرسیده شد که به نظرش حزب دموکرات باید چه کسی را برای ریاست جمهوری در سال 2028 نامزد کند، استرایسند گفت: این یک سوال واقعا سخت است.
من نمیتوانم به آن پاسخ دهم. پیچیده است. احساس می کنم همه چیز پیچیده شده، احساس می کنم دنیا در هرج و مرج است. فکر می کنم کشور ما بدترین هرج و مرج را دارد. از آنچه اتفاق می افتد خیلی ناراحتم. خیلی ناراحتم. وقتی از استرایسند پرسیده شد آیا فکر میکند آمریکا ممکن است اولین رئیسجمهور زن خود را در طول عمر او ببیند، پاسخ داد: در طول عمر من نمی دانم، اما مطمئنا به زندگی پسرم قد میدهد.
در طول دوره اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ نیز استرایسند اغلب از سبک رهبری، سیاست ها و لفاظی های او ابراز نگرانی می کرد. او در مصاحبه ها و ابراز نظرهای قبلی اش هم گفته بود که ترامپ او را «مضطرب و دلشکسته» کرده و حتی اعتراف کرد که به ترک کشور فکر کرده است. همچنین شارلیز ترون بازیگر مشهور نیز در پنجمین مهمانی سالانه خود که برای پروژه توسعه آفریقا برگزار میشود به مهمانان گفت ما به سرعت در حال عقب گرد هستیم.
این بازیگر که هر سال این مهمانی را برگزار میکند تا در حمایت از سلامت و ایمنی جوانان در زادگاهش آفریقای جنوبی کمک مالی جمع آوری کند، گفت: وقتی دنیا در حال سوختن است، حضور شما اینجا خیلی باارزش است. اینجا در لس آنجلس، در آمریکا و در سراسر جهان، ما به سرعت در حال عقب گرد هستیم. سیاست های مهاجرتی دولت زندگی خانواده ها را نابود کرده، نه مجرمان را؛ حقوق زنان هر روز کمتر میشود و خشونت مبتنی بر جنسیت در حال افزایش است. این یک سیاست نیست، بلکه یک دیدگاه شخصی است. لعنت به آنها...
ترون در نوجوانی و در حالی که در هالیوود مشغول کار بود، به آمریکا مهاجرت کرد، ولی در 19 سالگی به دلیل اقامت بیش از مدت ویزای کاری اش از کشور اخراج شد و بعدها اجازه بازگشت یافت.
او در این مراسم از کاهش کمک های خارجی که برنامه های اچ. آی. وی و ایدز را در آفریقای جنوبی به حالت تعلیق مطلق درآورده است، انتقاد کرد و گفت: همه اینها نه تنها مضر، بلکه خطرناک است؛ مردم جان خود را از دست خواهند داد، متاسفانه بسیاری از آنها پیش از این با سرعتی ترسناک جان خود را از دست داده اند. دیدن این رنج غیرضروری، دلخراش است.
این بازیگر افزود: اما آنچه نمیتوانیم از دست بدهیم، مقاومت است. امید وجود دارد. در همه ما قدرتی وجود دارد که کمک میکند تا مقاومت کنیم، سازماندهی کنیم، اعتراض کنیم، رای بدهیم و از یکدیگر مراقبت کنیم و این وضعیت جدید را به عنوان یک وضعیت عادی قبول نکنیم. اگرچه تمرکز ما بر جوانان در آفریقای جنوبی است اما تاکید داریم باید برای زندگی همه ارزش قائل شد. همه باید حق داشته باشند که سالم و ایمن باشند و دیده شوند.