احیا و بهرهبرداری 3 بنای تاریخی خراسان شمالی در دست اجرا است
محمدباقر لنگری گفت: در حال حاضر مرمت تمکیلی و احیای سه بنای تاریخی استان شامل رباط های قلی و قره بیل همچنین حمام پیرشهید در حال انجام هستند تا طی دو سال آینده آماده بهره برداری شوند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدباقر لنگری، کارشناس میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی در گفتوگو با عصراترک درباره مرمت، احیا و بهره برداری بناهای تاریخی در خراسان شمالی اظهار کرد: برای اجرای این اقدامات در استان، برنامه های بلند مدت تهیه و تدوین شده اند.
لنگری گفت: مبتنی بر میزان تخصیص اعتبارات و تعداد نیروهای کارشناس همچنین نوع ظرفیت بهره برداری از بناهای تاریخی، برای تعدادی از بناهای تاریخی استان انجام اقدامات مرمت تکمیلی و احیا به منظور بهره برداری تعریف شده اند که در حال اجرا هستند.
وی همچنین افزود: برای سایر بناهای تاریخی استان نیز اقدامات مرمت اضطراری و حفاظت اضطراری مد نظر قرار گرفته اند که همواره در حال اجرا هستند.
کارشناس میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی گفت: در استان تا به کنون مرمت و احیای بناهای تاریخی از جمله قلعه جلال الدین (بنای تاریخی سنگی واقع در شهرستان گرمه)، حمام تاریخی فاروج، حمام تاریخی جاجرم، آیینه خانه و عمارت تاریخی مفخم در شهر بجنورد، انجام و به عنوان موزه بهره برداری شده اند.
وی افزود: در استان تا به کنون 12 بنای تاریخی مذهبی (بقاع متبرکه) همچنین شماری از مسجدها و حسینیه های تاریخی را نیز مرمت و احیا کرده ایم که در حال بهره برداری هستند.
لنگری خاطرنشان کرد: سبزه میدان بجنورد از دیگر بناهای تاریخی استان بوده که پس از مرمت و احیا، مورد بهره برداری قرار گرفته است.
وی در ادامه اعلام کرد: در حال حاضر نیز مرمت تکمیلی و احیای بناهای تاریخی شامل رباط قره بیل در شهرستان گرمه، رباط قلی در شهرستان جاجرم و حمام پیر شهید در شهرستان شیروان نیز در حال انجام است که در صورت اختصاص اعتبارات کافی و به موقع این سه بنای تاریخی استان تا دو سال آینده آماده بهره برداری می شوند.
کارشناس میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی گفت: کاربرد بهره برداری برای رباط قلی در زمینه اقامت گردشگران و مسافران و حتی انجام ستاره شناسی آماتوری همچنین کاربرد بهره برداری برای رباط قره بیل در زمینه اقامتگاه بین راهی و کاربرد بهره برداری برای حمام پیر شهید در زمینه هایی از جمله موزه و یا رستوران پیش بینی شده اند.
وی تصریح کرد: در نهایت، انتخاب کاربرد بهره برداری برای بناهای تاریخی احیا شده، مبتنی بر کارآیی شرایط محیطی خواهد بود.
کارشناس میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی در بخش دیگری از سخن خود با تاکید بر این نکته که اجرای مرمت و احیای بناهای تاریخی بر دو اصل بسیار مهم شامل حفظ پابرجایی بناهای تاریخی و بر هم نخوردن اصالت بنا استوار هستند، اظهار کرد: ترجیح نخست در زمان اجرای مرمت بناها، بهره گیری از مصالح مشابه و بومی بکار رفته در بنای تاریخی است تا اصالت تاریخی بنا بر هم نخورد.
لنگری افزود: با این وجود، برای مرمت برخی از بناها این اجازه وجود دارد که مداخلات بیشتری در فرآیند مرمت بنا بکار گرفته شود تا به حدی که اصالت بنا آسیب نبیند.
انتهای پیام /