جمعه 9 آذر 1403

اختراع نخبگان دانشگاه امیرکبیر درباره وضعیت سلامت محصولات غذایی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
اختراع نخبگان دانشگاه امیرکبیر درباره وضعیت سلامت محصولات غذایی

دانشجویان صنعتی امیرکبیر برچسب هوشمندی طراحی کردند که برای نشان دادن وضعیت سلامتی محصولات غذایی است که اساس آن استفاده از بایوسنسورها است.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ دانشجویان صنعتی امیرکبیر برچسب هوشمندی طراحی کردند که با کسب مجوز از سازمان غذا و دارو قرار است به زودی روی محصولات غذایی نصب شود. برچسب‌های هوشمند با استفاده از نانومواد ساخته شده و هیچ‌گونه آلودگی داخلی برای محصول ندارند و مزیت کاهش هزینه دورریز مواد غذایی را نیز ایجاد کرده‌اند.

این برچسب‌های هوشمند راهکار جدید عده‌ای از نخبگان مستقر در برج فناوری دانشگاه امیرکبیر برای نشان دادن وضعیت سلامت محصولات غذایی است که اساس آن استفاده از بایوسنسورها است. این برچسب‌ها با نصب شدن روی محصولات غذایی در صورت تازگی، رنگ بنفش، در صورت سالم بودن، رنگ خاکستری و در صورت فاسد شدن محصول، رنگ زرد را نمایان می‌کنند.

ماده 11 قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی الزام دارد که درج تاریخ تولید و انقضای محصول به نحوی که به راحتی قابل تشخیص باشد ضروری است و حالا این برچسب‌ها می‌توانند در اجرای این قانون، نقشی اساسی را ایفا کنند.

"رضا احمدی" طراح و فناور این محصول دانش‌بنیان گفت: این سنسورهای زیستی براساس مکانیزم‌های باکتریایی، عملکرد آن ماده غذایی که داخل بسته‌بندی است را شبیه‌سازی کرده و این شبیه‌سازی باعث تغییراتی می‌شود که در نهایت منجر به تغییر رنگ برچسب می‌شود.

"سیدمحمدرضا نجیبی" دیگر طراح و فناور این محصول دانش‌بنیان نیز گفت: یکسری برچسب‌ها وجود دارند که در خارج از کشور مورد استفاده قرار گرفته اما ناموفق بوده‌اند. موضوع دیگر قیمت تمام شده آنها بود که قیمت تمام شده این برچسب‌ها بین 1 تا 1.5 دلار بوده است اما قیمت تمام شده برچسب تولیدی ما کمتر از 500 تومان است.

ایران رتبه اول منطقه در تولید علم در حوزه سلول‌های بنیادی / فعالیت 160 شرکت دانش‌بنیان در این حوزه دانش‌بنیان‌های ایرانی "جهش" می‌کنند؟!/ طرح "جهش تولید دانش‌بنیان" در ایستگاه پایانی مجلس