اختصاص 250 میلیارد برای خدماتدهی به سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای فرسوده

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: 250 میلیارد برای خدماتدهی به سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای فرسوده اختصاص یافت.
محمد آئینی در جلسه جمعبندی بازدید از بافت تاریخی و فرسوده بروجرد که امروز 24 فروردینماه در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد، اظهار کرد: جلسات ستاد بازآفرینی در بروجرد باید هرماه یکبار برگزار شود.
وی تصریح کرد: در این راستا باید نیازمندیها شناسایی و در ستاد بازآفرینی مطرح، تقسیمکار و مصوبات جلسات باید پیگیری شود و آنچه باعث ایجاد تحول میشود تشکیل بهموقع ستاد است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه فاصله بین محلات کمبرخوردار و برخوردار باید کم شود، افزود: هدف ستاد بازآفرینی شهری ایران همافزایی و مدیریت هماهنگ همه دستگاهها است بنابراین باید نیازمندیهای واقعی مناطق هدف را شناسایی کند و پیگیر اصلاح آنها باشد.
آئینی خاطرنشان کرد: 250 میلیارد تومان امسال برای خدماتدهی به سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای فرسوده اختصاصیافته که این رقم بسیار اندک و ناچیز است.
وی اضافه کرد: شورای برنامهریزی استانها باید 30 درصد اعتبار محلات فرسوده را تأمین کند اما تاکنون حق این محلات داده نشده است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بیان کرد: وضعیت سکونتگاههای غیررسمی از روستاها ضعیفتر است و باید بیشتر موردتوجه قرار گیرند و در این مناطق کلانتری، مدرسه و درمانگاه احداث کرد.
آئینی ادامه داد: بروجرد دارای 49 درصد بناهای ناپایدار و نامقاوم بدون هیچگونه اسکلتی است که در این راستا 14 هزار و 500 شهروند این شهر در خانههای ناپایدار زندگی میکنند که در مواقع زلزله خطرناک است بنابراین مردم باید ترغیب شوند و انبوهسازان با همکاری شهرداری، محلات فرسوده را نوسازی کنند.
وی عنوان کرد: شهرداری نباید انبوهسازان محلات هدف بازآفرینی را معطل پروانه ساخت کند بلکه این مهم باید یکماهه صورت گیرد همچنین شهرداری باید برای صدور پروانه ساخت 50 درصد تخفیف بدهد و اگر 100 درصد تخفیف داده شود دولت جبران خواهد کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: از همه سازندههای بافتهای فرسوده و غیر فرسوده درخواست میشود که با همکاری شهرداری و دولت و مردم نسبت به بازسازی بافتهای فرسوده همکاری کنند.
آئینی ادامه داد: در گام نخست در محلات بافتهای فرسوده برای اسکان موقت ساکنان میتوانند، از 45 میلیون تومان وام قرضالحسنه با سود چهار درصد استفاده کنند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در سهمیه اولیه که ابلاغ شده است طی 2 ماه اخیر در کل کشور 15 هزار واحد بهمنظور نوسازی و مقاومسازی برای دریافت وام به بانک مسکن معرفی شدهاند که سهم بروجرد صرفاً 30 واحد بوده که خیلی کم است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران خاطرنشان کرد: در بروجرد 350 میلیون تومان قابل پرداخت است که فقط 150 میلیون تومان آن صفر درصد است و با توجه به همکاری شهرداری و سرعت آن در صدور پروانه فرصت خوبی است تا اقدامات خوبی در زمینه نوسازی بافتهای فرسوده در بروجرد صورت گیرد.
آئینی اضافه کرد: دولت 45 میلیون تومان وام ودیعه اسکان موقت به متقاضیان بازسازی بنا پرداخت میکند و تمامی امتیازاتی که دولت برای نهضت ملی مسکن دارد برای محلات فرسوده نیز قابل اجرا است.
وی بیان کرد: در این راستا 1200 واحد سهمیه برای بروجرد پیشبینی شده که اگر بیشتر هم شود مشکلی نیست و سند تحول نوسازی، برای محلاتی است که کلی بازسازی شوند تا خدمات بیشتری ارائه شود ولی این موضوع مانع بازسازی تکواحدی نیست.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: بیش از 180 شهر با بافت تاریخی در کشور وجود دارد که مشکل بازسازی دارند و میتوان در استانها برای بازسازی آنها تصمیمگیری کرد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اضافه کرد: راهکارهای اقتصادی کردن در بافت تاریخی باید فراهم شود در غیر این صورت این بافتهای تاریخی تخریب خواهند شد.
آئینی با اشاره به طرح توسعه اجتماعمحور محلات افزود: در این طرح با مشارکت دستگاههای حمایتی برای شناسایی مشکل محلات اقدام میشود و خدمات بهداشتی، معیشت و اشتغال در بافتهای فرسوده ارائه خواهد شد که نیاز است لرستان از این فرصت استفاده کند.
وی اظهار کرد: 62 محله بافت فرسوده در لرستان وجود دارد که امسال 40 هزار تن قیر برای کل کشور اختصاص داده شده است و به محرومترین محله بروجرد نیز بهصورت ویژه خدمات بیشتری ارائه خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به طرح آزادسازی حریم امامزاده جعفر (ع)، تصریح کرد: در این طرح شرکای کار مشخص شوند تا این طرح بازنگری و انجام شود.
انتهای پیام