اختلاف قابل توجه ایران و جهان در برخورداری روستائیان از برق / رکوردزنی تخصیص اعتبار برق روستایی
مجری طرح برقرسانی روستایی و چاههای کشاورزی کشور گفت: شاخص برقرسانی به روستاهای ایران جلوتر از میانگین جهانی و همتراز با کشورهای توسعهیافته است.
علی چهلامیرانی در حاشیه دیدار با امام جمعه ساوه که روز گذشته صورت گرفت، در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در سال جاری در کنار تخصیص اعتبار شرکتهای توزیع برق و اعتبارات استانی، 2500 میلیارد تومان اعتبار از سوی شرکت توانیر برای روستاهای سراسر کشور تزریق شده و در مجموع، امسال بالغ بر 3500 میلیارد تومان اعتبارات برق روستایی برای برق رسانی به روستاهای فاقد برق، برق رسانی به عشایر کوچ روی فاقد برق با حمل دستگاه های خورشیدی و بهسازی و توسعه شبکههای برق روستایی با اصلاح ضعف ولتاژ، پوشش روشنایی، جابجایی تیرهای برق در معابر و اصلاح فرسودگی شبکه و اتصالات سست در نظر گرفته شده است که این میزان تخصیص تاکنون بیسابقه بوده است.
وی با اشاره به هدفگذاری 10 هزار روستا در سال جاری در قالب طرح بهارستان در سراسر کشور گفت: طرح بهارستان یک طرح کاملا روستامحور است و هدف از اجرای این طرح، بهسازی، توسعه و اصلاح شبکههای موجود روستایی شامل جابجایی و مقاومسازی پایههای برق در معابر روستایی، تأمین ولتاژ مطمئن مشترکین روستایی، اصلاح روشنایی معابر عمومی روستاها، اصلاح فرسودگی شبکه برق روستاهای مشمول طرح و توسعه شبکه و تأمین برق متقاضیان جدید انشعاب است.
چهلامیرانی تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون برای افزون بر پنج هزار روستا خدمات برق روستایی انجام شده است و امیدواریم با هدفگذاری صورت گرفته تا پایان سال این خدمات برای 10 هزار روستای پیشبینی شده عملیاتی شود و در سال آینده روستاهای اولویت دوم و نقاطی که در برنامه نبودند، از این خدمات بهره مند شوند.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری برق رسانی به حدود 300 روستای فاقد برق در دستور کار قرار گرفته است، افزود: 20 هزار سیستم خورشیدی سیار و قابل حمل برای عشایر کوچ رو در (ییلاق و قشلاق) در نظر گرفته شده است.
مجری طرح برقرسانی روستایی و چاههای کشاورزی کشور افزود: براساس آخرین آماری که آژانس بین المللی انرژی منتشر کرده است، به طور میانگین 15 درصد جمعیت روستایی جهان فاقد برق هستند، اما در ایران سه دهم درصد روستانشینان فاقد برق هستند که این اختلاف برای صنعت برق جای مباهات دارد، چراکه حتی در نقاط صعبالعبور روستایی کشور توسط بالگرد برق رسانی صورت گرفته است و حتی به دلیل نبود جاده، سوخت مورد نیاز روستائیان از طریق بالگرد تامین میشود.
وی تصریح کرد: امیدواریم در یک برنامه زمان بندی شده چهار ساله، شبکه برق روستایی به یک شبکه پایدار تبدیل شود. پیش بینی میشود که قریب به 40 هزار روستا نیازمند بهسازی و نوسازی زیرساختهای حوزه برق نظیر تیر و اصلاح شبکه هستند.
او بیان کرد: در شهرستان ساوه نیز 40 روستا وجود دارد که نیازمند اصلاح شبکه برق و تبدیل شدن به شبکه پایدار هستند که در یک برنامه زمانبندی مشخص عملیاتی خواهد شد.
چهلامیرانی با تاکید بر اینکه نیازمندیهای اولویتدار جوامع روستایی در حوزه برق در برنامه 1401 گنجانده خواهد شد، اظهار کرد: برای تامین سایر نیازهای روستانشینان نیز یک برنامه جامع چهارساله هدفگذاری شده است.
وی افزود: احداث و تقویت شبکه روشنایی و جابجایی تیرهای برق به دلیل فرسودگی آنها که ناشی از تردد بالا در جوامع روستایی است، از اهمیت خاصی برخوردار است و استان مرکزی در این حوزه نسبت به سایر استانها پیشگام و پیشرو بوده است.
امام جمعه ساوه نیز به ایسنا گفت: در دیدارهای مردمی اکثر روستانشینان از ضعف روشنایی معابر و نیز جابجا نشدن تیرهای برق گلایه مند هستند که باید سازوکار لازم برای حل این مشکل اندیشیده شود.
حجتالاسلام جعفر رحیمی افزود: برخی دامداریها در حاشیه شهرها و روستاها نیز فاقد شبکه برقرسانی هستند که تامین برق برای دامداری ها یک نیاز جدی است بویژه اینکه آنها با سختی فراوان و هزینه بالا برق مورد نیاز را تامین میکنند.
وی با اشاره به اینکه ساوه قطب کشاورزی استان مرکزی و کشور است، افزود: روستاهای شهرستان ساوه مولد هستند و در تولیدات کشاورزی و دامی نقش بسزایی دارند که باید نسبت به تامین زیرساختها بویژه برق برای انها چاره اندیشی شود تا بتوان با فراهم کردن نیازها و زیرساختها علاوه بر رونق در تولید، به ایجاد اشتغال پایدار کمک کرد.