ادامه زندگی و رفع تشنگی با تانکرهای آب / 105 روستای کردستان به صورت سیار آبرسانی می شود
در حال حاضر 105 روستای استان کردستان با مشکل بی آبی مواجه هستند و از طریق آبرسانی سیار آب شرب مورد نیاز آنها تامین می شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، قلم فرسایی در خصوص مشکلات روستاهای دور افتاده بیجار که بعد از گذشت 40 سال از عمر انقلاب همچنان با فقر و نبود امکانات رفاهی اولیه دست و پنجه نرم می کنند دل شیر می خواهد. در روزگاری که برخی مدیران ارشد آن در دولت های قبلی حقوق های میلیاردی از خزانه مملکت به حساب هایشان واریز می شوند، هستند دخترکانی که با گرفتن دبه آب در دست در صف ایستاده اند تا مبادا دست خالی به منزل برگردند. فقر و محرومیت دو کلمه عجین شده با روستائیانی است که در روستاهای دور افتاده کردستان با رنج و مشقت صبح را به شب و شب را به صبح می رسانند. برخی روستانشینان کردستان سالهاست که با مشکل کم آبی دست و پنجه نرم می کنند به طوری که در حال حاضر 105 روستای آن از طریق آبرسانی سیار آب مورد نیاز آنها تامین می شود. مردمان سخت کوش این دیار هر چند با فقر و تنگدستی و نبود جاده و امکانات بهداشتی و آموزشی کنار آمده اند ولی نبود آب شرب آنها را در تنگنای سختی قرار داده است. شاید خواننده این گزارش کردستان را با کوه های سر به فلک کشیده و چشمه های خروشان می شناسد، اما بدانند عدم مدیریت صحیح جمع آوری آبهای سطحی حاصل از بارش سال های قبل این دیار به این روز درآورده که دخترکان معصومش که به جای گذراندن دنیای کودکانه با عروسک های پلاستیکی، دبه های آب در دستان پرمهر کوچکشان دست به دست می شود تا تانکر آبرسانی سیار برسد و آب سهمیه بندی شده برای نوشیدن به منزل ببرند.
مردمانی که تنها آرزویشان رفع عطش تشنگی است
روستاهای دیار بیجار گروس دیاری است که مردان و زنانش مانند سالهای دور هنوز مایهحیات زندگی را بر روی دوش حمل میکنند و هر کدامشان برای رسیدن به آب گامهایش را از دیگری تندتر و بزرگتر برمیدارد تا کوزهاش را زودتر و بیشتر پر آب کند و بیشتر روزشان را در کنار تانکر آب یا قنات نسبتا خشک روستا سپری میکنند تا نوبتشان فرا رسد و بتوانند ظرف و لباس خود را بشویند.
شهرستان بیجار با 252 روستا از وسیعترین شهرهای استان کردستان است که بعد از گذشت چندین سال از عمر انقلاب از داشتن برخی امکانات اولیه نیز محروم هستند
کمآبی در بسیاری از روستاهای بیجار زخم عمیقی از خود برجای گذاشته به گونهای که وضعیت ناراحت کننده بیآبی چند سالی است بر زندگی ساکنان منطقه حاکم است و مسئولان همچنان با وعده و وعید آب را به وسیله تانکر برایشان حمل میکنند؛ تانکرهایی که فقط مصرف چند روزشان را جوابگو است.
صفهای طولانی برداشت آب صحنههای تلخ روزهای گرم و طاقتفرسای روستاهای بیجار است. مردان و زنان روستا با دبههای خالی از آب هر روز تا مسیر قنات نسبتا خشک روستا پای پیاده میروند و یا منتظر رسیدن تانکر آب هستند.
وقتی با این مردمان با قناعت منطقه همکلام میشوی، آرزویی جز تامین آب ندارند. اینجا کودکانشان کلمه بابا آب داد را بیشتر از دیگر کودکان سرزمینم درک میکنند. اینجا کودکانش صرفهجویی در مصرف آب را بهتر میفهمند و در زندگی خود عملیاتی میکنند.
صفهای طولانی برداشت آب صحنههای تلخ روزهای گرم و طاقتفرسای روستاهای بیجار است. مردان و زنان روستا با دبههای خالی از آب هر روز تا مسیر قنات نسبتا خشک روستا پای پیاده میروند و یا منتظر رسیدن تانکر آب هستند.
روستای سید حسین یکی از روستاهای است که مردمان آن باا مشکل کم آبی دست و پنجه نرم می کنند.
یکی از اهالی این روستا در گفتگو با خبرنگار کردتودی بیان داشت: باید هر روز منتظر تانکر آبرسانی باشیم تا بتوانیم آب مورد نیاز دو الی 3 روز خود را ذخیره کنیم و همین زندگی را برایمان سخت کرده و تنها راه چاره ما فرار از روستا و پناه بردن به حاشیه شهر بیجار یا شهرهای اطراف است.
وی با گلایه از مسئولان شهرستان بیجار و استان کردستان گفت: موقع انتخابات که می شود گرد و خاک ماشین کاندیداها زندگی را برایمان سخت می کند و فقط با گذر از این روستا قولی می دهند و می روند و پشت سر خودشان هم نگاه نمی کنند و نتیجه آن خالی شدن روستا است.
بیشترین روستاهای دارای مشکل کم آبی مربوط به بیجار است
علیرضا تختشاهی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان اظهار داشت: در حال حاضر 105 روستای استان کردستان با مشکل آبی مواجه هستند و از طریق آبرسانی سیار آب شرب مورد نیاز آن ها تامین می شود.
مدیرعامل شرکت آبفای کردستان با اشاره به اینکه روستاهایی که به آنها آبرسانی سیار میشود 2 دسته هستند، افزود: برخی روستاها از قبل دارای مشکل کم آبی بوده و تعدادی نیز در فصل تابستان و به دلیل خشک شدن منابع آبی داخل روستا دچار کمبود آب شده اند که آبرسانی سیار به آنها تا آغاز فصل بارندگی ادامه دارد.
تخت شاهی افزود: در خصوص روستاهایی که از قبل دارای مشکل کم آبی بوده پروژههایی در دست اقدام است تا از طریق احداث مجتمعهای روستایی بنا به اولویتها و بر اساس اعتبارات، آبرسانی پایدار به آنها انجام شود.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 470 هزار نفر در روستاها معادل 85 درصد روستانشینان از خدمات تامین آب شرب سالم برخوردار هستند که از طریق 82 مجتمع روستایی آبرسانی به آنها انجام میشود.
امیدواریم مسئولان ما با دیدن این تصاویر، نیازمندانی که در لابه لای وعده های دروغین و فیش های حقوق های نجومی گذشتگان فراموش شده اند را بیشتر درک کنند تا شاید قدمی برای رفع مشکلات این افراد که برای کمک به نظام ذره ای دریغ نکرده اند گامی بردارند.
انتهای پیام /