پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

ارائه 4هزار میلیارد تومان اظهارنامه مالیاتی از سوی هنرمندان

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
ارائه 4هزار میلیارد تومان اظهارنامه مالیاتی از سوی هنرمندان

مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان مالیات گفت: سازمان امور مالیاتی کشور امسال 4هزار میلیارد تومان اظهارنامه مالیاتی از سوی هنرمندان دریافت کرده است‌.

امروز میز اقتصاد به بررسی آخرین وضعیت اخذ مالیات از جامعه هنرمندان پرداخت.

در ابتدای این برنامه حسینی نیک استاد دانشگاه گفت: مالیات باید پرداخت شود اما در همه جهان استثناهایی وجود دارد به طور مثال در کشور آلمان مالیات ناشران نصف است و هزینه پست کتاب رایگان است و بسیاری از کشور ها بخشودگی مالیاتی دارند.

وی افزود: در کشور های اروپایی عمدتا تخفیف های زیاد وجود دارد. من به عنوان یک استاد دانشگاه با توجه به قانون مالیات پرداخت می کنم.

حسینی اظهار کرد: برخی از مشاغل هستند دولت از آنها مالیات می گیرد و یارانه هم نمی‌دهد و برخی شغل ها مانند دانشگاه دولت به آنها مالیات و یارانه اختصاص نمی‌دهد و به نظرم حوزه کتاب از جمله حوزه های استثنایی است که به نظرم باید از مالیات معاف شود.

حسینی نیک اظهار کرد: اندازه سود یک پالایشگاه کل درآمد کتاب و کتابفروش ها است. کتاب پدید آورنده مترجم و پژوهشگر و... است. قیمت کتاب هر چه هست سی درصد برای تولید و سی درصد برای ناشر آن است. حوزه کتاب و علم و دانش با توسعه کشور ارتباط مستقیم دارد بنابراین باید در حوزه مالیات آن نکاتی را در نظر گرفت.

این پژوهشگر فرهنگی اظهار کرد: شما اگر شهر های کوچک بروید شاید ده خیابان بروید و یک کتابفروشی نبینید چون اقتصادی نیست اما این به آن معنا نیست که ناشران چون درآمد ندارند نباید مالیات پرداخت کنند بلکه پیشنهاد من آن است که ناشران و شغل های این چنین را سازماندهی کنند.

وی افزود: در صنعت نشر کشور دو هزار ناشر هستند که در سال یک یا دو کتاب منتشر می کنند. یک ناشر متوسط شاید در ماه بین دویست تا سیصد میلیون تومان درآمد داشته باشد که بیست تا بیست و پنج درصد سود آن است.

در ادامه این برنامه مستوفی مدیر کل دفتر حسابرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه هر گونه معافیت مالیاتی الزاما باید برحسب قانون باشد گفت: مالیات هزینه هایی است که یک فرد برای اینکه در جایی زندگی کند باید پرداخت کند. صرف اینکه بگوییم یک فعالیت را از مالیات معاف کنیم با اصل عدالت در مالیات مخالفت دارد.

او گفت: مالیات را ما از سود می گیریم نه از فروش. هنرمندان معافیتشان مشروط بر این است که جزو گروه یک باشند و حتما باید اظهار نامه مالیاتی داشته باشند و مدارکشان را کامل ارائه کنند. آنچه که ما از اظهار نامه های مالیاتی امسال دریافت کردیم بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان از سود آنها بوده که به ما داده شده است.

مستوفی اظهار کرد: افرادی که در قالب یک گروه کار می‌کنند و مالیات پرداخت می‌کنند و کسانی درآمد میلیاردی دارند هم باید این کار را کنند در غیر این صورت اصل عدالت مالیاتی زیر سوال می‌رود.

او تاکید کرد: پایگاه های اطلاعاتی ما یک بخشی از مودیان را مشروط بر اظهار نامه مالیاتی بدون پیگیری مالیات آنها بررسی می کند.

مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی بیان کرد: هنرمندانی که کنسرت دارند اگر تا دویست و شصت میلیون تومان در سال سود داشته باشند معاف می‌شوند. در سال 1401 عدد معافیت مالیاتی برای کارگران هفت میلیون تومان بود و امسال به ده میلیون تومان رسیده است.

مستوفی توضیح داد: هنرمند شما وقتی میخواهد بیرون از خانه برود نیاز به آسفالت دارد و نیاز به پزشک دارد بنابراین همه ی این هزینه ها با مالیات تامین می شود.

مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: ما باید سراغ اعتبار بخشی به افرادی که در این حوزه ها فعالیت می‌کنند برویم. در همان کشور آلمان هزینه های بهداشت رایگان است. ما باید اجازه دهیم که همه در هزینه های اجتماعی خودشان مشارکت کنند و دولت به اعتبار دهی فعالیت ها اقدام کند.

وی افزود: همانطور که یک کارگر باید مازاد درآمدش را مالیات بدهد بقیه هم باید همانگونه باشند. اکنون همه ی آحاد جامعه باید پرداخت مالیات داشته باشند و این قطعا با عدالت مالیاتی همراه هستند.

در این برنامه همچنین علی اکبری تهیه کننده سینما با بیان اینکه در دولت دهم ما جلسات متعدد داشتیم که مصوب شد که بند لام قانون مالیات به طور کامل انجام شود گفت: آنچه که در جلسه مطرح شد این بود که هنرمندان را از مالیات معاف کنند. ما خودمان هم اعتقاد داریم وقتی از مزایایی که داریم استفاده میکنیم باید مالیات پرداخت کنیم.

او گفت: صنف کارگردانان فقط چهل نفر فعال هستند از چهارصد و چهل نفر. ما اکنون در مجموع سی هزار نفر در خانه های موسیقی و سینما داریم که پنجاه نفر از آنها که سلبریتی هستند و من موافقم که آنها باید مالیات دهند اما این تراز جواب نمی‌دهد. بلکه باید خود فرد بگوید که من درآمدم زیاد است و مالیات خود را پرداخت کند.

علی اکبری یادآور شد: این بحث بخشودگی مالیاتی هنرمندان باید برای آن طیفی باشند که در بیکاری هستند روزانه تعداد زیادی هنرمند برای ده تا بیست میلیون تومان وام پافشاری کنند. آنچه که ما پیگیری کردیم و انجام شد بخشودگی کامل بود.

علی اکبری افزود: ما هنوز در تئاتر و سینما به صنعتی شدن نرسیدیم. کل بودجه سینمای کشور چهارصد و بیست میلیارد تومان بوده است. رقم سینمای ما به نیم همت هم نمی‌رسد.

او گفت: من با اظهار نامه دادن خیلی موافقم و هر فردی موظف است اظهار نامه بدهد. رقمی که افراد از مالیات خواهند گرفت ممکن است به صد میلیارد هم نرسد. ما باید با هنرمندان طوری برخورد کنیم که اثر هنری که تولید میکنند به دل بنشیند.

علی اکبری افزود: چهل نفر از کارگردان ها تنها سال گذشته کار کردند شما مالیات را بگیرید اما وقتی بازنشسته شدیم این حق یک هنرمند درجه یک است که ماهی شش میلیون تومان درآمد بگیرد؟ اگر بحث عدالت است همه گونه باید باشد. من همچنان موافق هستم که بحث مالیات را از هنر حذف کنیم.

مستوفی مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان مالیات در ادامه توضیح داد: حتما نکته ای که آقای علی اکبری فرمودند باید بررسی شود و ما هر گونه کمکی که بتوانیم بکنیم را فروگذار نخواهیم کرد. آن چهل نفری که واقعا درآمد دارند باید مالیات خود را پرداخت کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی