چهارشنبه 16 آبان 1403

ارابه‌های مرگ در جاده‌های غفلت / جاده‌های کردستان همچنان قربانی می‌گیرد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
ارابه‌های مرگ در جاده‌های غفلت / جاده‌های کردستان همچنان قربانی می‌گیرد

تردد در جاده‌های پر پیخ خم کردستان دل شیر می خواهد و غفلت مسئولان برای ایمن سازی جاده ها هر روز خبرهای ناخوشایندی از جاده های این دیار به گوش می رساند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، مسئولان به جای اینکه دست به بیل شوند و وارد گود برای بهسازی و ایمن سازی جاده هایی که بوی مرگ می دهد، با انداختن مسئولیت حوادث به گردن دیگری دنبال تبرئه خویش هستند.

تراژدی غمناک تصادفات جاده ای پایانی ندارد و جان باختن افرادی بسیاری در جاده های پر و پیچ خم کردستان در این صحنه ها روند رو به رشدی داشته است و متولیان امر اگر جان مردم برایشان اهمیت دارد باید هر چه سریعتر در راستای رفع مشکلات جاده ای این خطه تلاش نمایند.

یکی از مهمترین دلیل صدمه های جانی در کشور تصادفات جاده اس است، سازمان پزشکی قانونی کشور با استناد به گواهی‌های مرگ صادرشده در شش ماه اول سال 1400 بیش از 6 هزار اعلام نفر در حوادث رانندگی در ایران، جان خود را از دست دادند.

یکی از مهم ترین عوامل پیشرفت هر منطقه ای داشتن زیر ساخت مناسب و راه دسترسی آسان است که استان کردستان با توجه به محرومیتش از این امتیاز برخوردار نیست و سالانه تعداد زیادی از همشهریان در این جاده ها جان خود را از دست می دهند.

کردستان استانی مرزی است که مرز سیرانبند بانه، مرز رسمی باشماق مریوان و داشتن 200 کیلومتر مرز زمینی با کشور عراق نقش مهمی در صادرات، واردات و تجارت کشور دارد و جاده‌ها و توجه به ایمنی آن‌ها در تسهیل این امرمؤثر هستند.

وعده های که هنوز به سرانجام نرسیده!

یکی از رانندگان مسیر بیجار دیواندره در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: چهارسال است که هرروز درجاده بیجاردیواندره تردد میکنم و در این چهارسال شاهد عملیات اجرای چهار بانده کردن این جاده هستم.

وی افزود: طبق آن چیزی که بنده هرروز شاهد آن هستم در مدت این چهارسال فقط پنج کیلومتر آن به صورت کامل انجام شده که آن هم بهره برداری نرسیده است.

این راننده کردستانی ادامه داد: این پروژه اگر به این صورت پیش برود شایدو اگر 55کیلومتر را تقسیم بر پنج کنیم 11 سال دیگر به پایان برسد

وی با گلایه از مسئولان کردستانی بیان داشت: به نظر شما در این 11 سال جان چند نفر دیگر از هم وطنانمان گرفته خواهد شد، چرا نماینده محترم بیجار در طول این مدت گزارشی در این خصوص ارائه نداده اند که علت کندی عملیات این پروژه چیست؟

افزایش 8 درصدی تصادفات جاده های کردستان

سرهنگ عیسی گوهری در فروردین ماه امسال در گفتگو با خبرنگاران کردستان از افزایش 70 درصدی آمار تصادفات در نوروز امسال خبر داد و بیان داشت: عامل انسانی بیشترین نقش در تصادفات را داشته و 29 درصد تصادفات بعلت عدم توانیی در کنترل سرعت توسط راننده است.

وی با بیان اینکه محور سنندج کامیاران پرترددترین محور استان است، افزود: بیشترین آمار حوادث رانندگی منجر به مرگ و جراحت نیز مربوط به همین محور است و رانندگان باید دقت بیشتری داشته باشند.

رئیس پلیس راهور استان کردستان با تاکید بر اینکه 44 درصد حوادث رانندگی استان بعلت واژگونی وسیله نقلیه است، گفت: علت این امر کوهستانی بودن منطقه و پرپیچ و خم بودن محرهای مواصلاتی استان کردستان است.

گوهری عنوان کرد: در مجموع سه ماهه نخست امسال حوادث رانندگی افزایش یافته و در مقایسه با سال گذشته 8 درصد رشد داشته است.

در استان کردستان 332 کیلومتر جاده بزرگراهی وجود دارد

استان کردستان به دلیل داشتن مرز مشترک با کشور عراق، ظرفیت های گردشگری استان و پذیرش مسافران متاسفانه از داشتن جاده های بزرگراهی محروم است.

براساس استاندارد‌های راه سازی، جاده‌ها انواع متفاوتی دارند و به گفته مدیرکل راه و شهرسازی کردستان، فقط 332 کیلومتر جاده بزرگراهی در استان وجود دارد.

یکی از مهمترین مسرهای ترافیکی استان کردستان که کارهدایت ترافیک استان های شمال کشور به سمت شهرهای مرزی بانه، مریوان و مرز سیرابند بعهده دارد مسیر بیجار به دیواندره است که در حال حاضر عملیات چهار خطه آن در حال انجام است و تکمیل آن 3 هزار و 500میلیارد ریال اعتبار لازم دارد که نقش مهمی در جلوگیری از سوانح رانندگی را ایفاء می کند.

جاده های کردستان جولانگاه مینی بوس های فرسوده

مینی بوس یکی از وسایل حمل و نقل ناوگان عمومی است که در استان کردستان به دلیل مسافت های بین شهری استفاده بیشتری دارد. متاسفانه در تصادف اخیر عوامل زیادی دست در دست هم موجب جان باختن تعداد زیادی از هموطنان کرد زبان کردستان شد.

هنگام مراجعه به ترمینال با مینی بوس های رنگ و رو رفته ای مواجه می شوید که هر کدام برای خودشان قصه ای دارند پر غصه از درد جاده های پر و پیچ خم و نامناسب استان کردستان. مینی بوس های که اکثر عمر آنها 30 سال به بالا است با اتاقک های رنگ و رو رفته و صندلی های کهنه و زوار در رفته. سوار شدن در این مینی بوس های فرسوده یعنی جان خود را در کف گرفتن تا رسیدن به مقصد است.

پای درد دل هر کدام از این رانندگان نشستیم، نداشتن توان مالی جهت تعویض ماشین های فرسوده خود دلیل اصلی استفاده از وسایل اسقاطی اعلام کردند.

یکی از آنها اظهار داشت: نبود منابع مالی مشکل ما است باید مسولان در این خصوص تدبیر ویژه داشته باشند تا ما هم بتوانیم برای تعویض مینی بوس ههای فرسوده اقدام نمائیم.

برخورد سواری پژو و تریلی در محور سقز بانه 2 کشته برجای گذاشت

شب گذشته به علت برخورد یکدستگاه سواری پژو با تریلی حامل اسید در 30 کیلومتری محور سقز - بانه، 2 سرنشین سواری پژو جان خود را از دست دادند که با حضور نیروهای هلال احمر اجساد رهاسازی و توسط آتش نشانی سقز به سردخانه بیمارستان سقز انتقال داده شدند

و اما.....

رفع محرومیت و توسعه جاده‌های بین شهری به برنامه ریزی بلندمدت و اختصاص اعتبار در سال‌های متوالی نیاز دارد؛ البته فقط اختصاص بودجه کافی نیست و مدیریت و نظارت بر اجرای طرح‌های راه سازی استان و مسئولیت پذیری پیمانکاران هم در این زمینه لازم است تا بتوانیم شاهد بهبود وضعیت جاده‌های استان باشیم.

انتهای پیام /

ارابه‌های مرگ در جاده‌های غفلت / جاده‌های کردستان همچنان قربانی می‌گیرد 2
ارابه‌های مرگ در جاده‌های غفلت / جاده‌های کردستان همچنان قربانی می‌گیرد 3
ارابه‌های مرگ در جاده‌های غفلت / جاده‌های کردستان همچنان قربانی می‌گیرد 4