پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

ارزش تولیدات صنعت طیور معادل ارز ترجیحی به کالاهای اساسی است

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
ارزش تولیدات صنعت طیور معادل ارز ترجیحی به کالاهای اساسی است

وزیر جهاد کشاورزی گفت: امروز می‌توان گفت ارزش تولیدات فقط صنعت طیور ما معادل ارز ترجیحی است که به کالاهای اساسی و تأمین نهاده‌ها و کالاها در کشور اختصاص داده می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: امروز می‌توان گفت ارزش تولیدات فقط صنعت طیور ما معادل ارز ترجیحی است که به کالاهای اساسی و تأمین نهاده‌ها و کالاها در کشور اختصاص داده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی گفت: ما از روزهایی که واردکننده حوزه دام و طیور بودیم فاصله نداریم اما امروز شاهدیم که دغدغه ما صادرات است.

وی افزود: با افزایش تولیدی که در کشور رقم خورده در اندیشه این هستیم که چگونه برای آن برنامه‌ریزی کنیم، این اتفاق مهم نتیجه تلاش تولیدکنندگان داخلی است.

وی ادامه داد: تلاش‌های شبانه‌روزی تولیدکنندگان در کنار مراکز تحقیقاتی، مهندسان، مروجان و اساتید دانشگاه که در این چرخه پیوند علم و فن را رقم زدند و در کنار آنها دستگاه اجرایی دولتی دست به دست هم دادند و امروز این صنعت را به جایی رساندند که در این حوزه کاملاً خودکفا هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: امروز می‌توان گفت ارزش تولیدات فقط صنعت طیور ما معادل ارز ترجیحی است که به کالاهای اساسی و تأمین نهاده‌ها و کالاها در کشور اختصاص داده می‌شود. حرف زیادی در این نکته وجود دارد. این مساله بهره‌وری را در همین بخش نشان می‌دهد که صنعت طیور در راستای تأمین غذای سالم به عنوان یک پروتئین مناسبی که امروز بیش از 33 کیلوگرم سرانه مصرف آن در کشور است، چه اندازه به تغذیه و سلامت جامعه کمک می‌کند.

وی ادامه داد: به عنوان خدمتگزار در وزارت جهاد کشاورزی اگر 10 روز قبل نگران سفره مردم بودم که نکند افزایش قیمتی در پروتئین و گوشت سفید اتفاق بیفتد، اکنون چند روزی است که نگران این هستم که مرغدار ما نتواند به حاصل زحمت و دسترنج خود برسد. ما وظیفه داریم که این تنظیم‌گری را داشته باشیم و این امر جز با همکاری تشکل‌های بسیار فعالی که در این حوزه شکل گرفته است، ممکن نیست.

نوری قزلجه تصریح کرد: تشکل‌های صنعت طیور کشور می‌توانند برای سایر بخش‌های کشور نه تنها در کشاورزی بلکه در سایر زمینه‌ها الگو باشند و این انسجامی که دارند کمک می‌کند تا سایر اجزای زنجیره را تنظیم کنیم تا یک تولید بدون دغدغه، یک فعالیت اقتصادی سودآور و بهره‌ور داشته باشند که هم تأمین امنیت غذایی و هم صادرات و ارزآوری را می‌تواند به طور همزمان محقق کند. در این عرصه با فرصت‌های فراوانی مواجه هستیم فرصت‌های ما می‌تواند با همت تولیدکنندگان بیشتر نمایان شود و شاید خیلی چالش جدی جز تا حدودی در بحث تأمین سرمایه نداشته باشیم.

وی اضافه کرد: در حوزه‌های فنی هم تربیت ظرفیت‌های ژنتیکی در حال انجام است که این حوزه‌ها را به ویژه در بحث پشتیبانی ژنتیکی و اطمینان از آینده در حال پیگیری هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: باید قدر داشته‌های خودمان را بدانیم و آنها را توسعه دهیم؛ حتماً روی مساله اتصال علمی و اتصال تکنولوژیکی با دنیا برای ایجاد رقابت و بهبود روش‌ها نیز کار و این مساله را با جدیت دنبال می‌کنیم.

نوری قزلجه در پایان تصریح کرد: تلاش ما این است که تولیدکنندگان در صنعت دام و طیور کشور با کمترین مشکلات، دغدغه‌ها و با فراغ بال به فکر تولید و ارتقای بهره‌وری در تولیدات خودشان باشند.