از "امکان بازیافت باتریهای فرسوده"تا"تولید مواد صنعتی از پارچههای بازیافتی"
محققان یک شرکت دانش بنیان با استفاده از فناوری نانو موفق به ارائه روشی برای جداسازی سرب از باتریهای فرسوده شدند که با استفاده از این روش سربی با خلوص بالا تهیه شد.
علیرضا قاسمی از محققان بخش تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان در گفتوگو با ایسنا، تمرکز فعالیتهای این شرکت را در حوزههای بازیافت و تولید مواد صنعتی، مواد آرایشی و بهداشتی، جوهر و لعاب و تولید کاتالیستهای مربوط به صنایع پتروشیمی دانست و گفت: در هر کدام از حوزههای موفق شدیم علاوه بر تجاری سازی محصولات، برخی از دانشهای فنی را نیز به فروش برساندیم.
وی با اشاره به دستاوردهای این شرکت در حوزه بازیافت مواد، خاطر نشان کرد: در این حوزه موفق به تولید ساختارهای گرافن اکسایدی شویم که از آن میتوان برای پوششهای ضد UV استفاده کرد.
قاسمی تولید مواد صنعتی از پارچههای بازیافتی را از دیگر دستاوردهای این شرکت نام برد و یادآور شد: در این طرح که با همکاری یکی از شرکتهای تولید کننده پوشاک اجرایی شده، و در این باره توضیح داد: در این طرح اقدام به تبدیل پارچههای بازیافتی به مواد سلولزی به صورت NCC و MFC شد.
وی MFC را مواد میکرو سلولز دانست که به عنوان خوراک صنایع نساجی و رنگ قابل استفاده است و ادامه داد: ما با استفاده از پارچههای بازیافتی و ضایعاتی که دور ریز شرکتها است با این پروسه به مادهای تبدیل کنیم که خوراک اصلی صنایع است.
این محقق تولید نانو سلولز با استفاده از ضایعات نساجی را ازدیگر مواد تولیدی دانست و یادآور شد: این مواد به صورت NCCتولید کردیم که میتواند در صنایع فیلتر سازی و صنایع بهداشتی میتوان از آن استفاده شود.
قاسمی از موفقیت این شرکت در بازیافت باتریهای فرسوده خبر داو و یادآور شد: در این طرح موفقیت به جداسازی سرب باتریها شدیم و ثبت پتنت آن در کشور ژاپن انجام شده است.
به گفته وی، در این طرح با استفاده از فناوری نانو موفق به جدا سازی سرب خالص از باتریها شدیم.
وی با بیان اینکه در حوزه مواد صنعتی، موفق به تولید نانو کاتالیستهای سرامیکی برای جدایش سولفور شدیم، ادامه داد: با قرار دادی که با کشور کره منعقد شده است، قرار است با تولید نانو کاتالیستها اقدام به جذب سولفور موجود در آلایندههای صنایع پتروشیمی میشود.
انتهای پیام