از جلسه هماهنگی تدوین اسناد هنری تا معرفی منتخبان صحنهای تئاتر مقاومت
تهران - ایرنا - حوزه فرهنگ و هنر از جمله تئاتر طی سه روز نخست هفته جاری مانند دیگر شاخهها با اتفاقات متعدد روبرو بود که از مهمترین اخبار آن میتوان به برگزاری جلسه هماهنگی تدوین اسناد هنری در معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معرفی 70 نمایش منتخب بخش صحنهای هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت اشاره کرد.
هر چند یک ماه اخیر با افزایش آمار شیوع کرونا در کشور و افزوده شدن به استانها و شهرستانهای در معرض خطر این ویروس، التهاب فعالان فرهنگ و هنر به دلیل صدور دستور تعطیلی مجدد فعالیتهای این حوزه کمی بالا گرفت؛ دولتمردان ضمن رد این شایعه بر لزوم بیشتر رعایت شیوهنامههای بهداشتی و اجرایی بر تلاش و تعامل جامعه هنری و مردم برای باز نگهداشتن فعالیتهای این حوزه تاکید داشتند.
در کنار این امر حوزه هنرهای نمایشی نیز خالی از اتفاق نبود و از مهمترین آنها می توان به به برگزاری جلسه هماهنگی تدوین اسناد هنری در معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معرفی 70 نمایش منتخب بخش صحنهای هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت، انتشار فراخوان چهارمین مسابقه «بازینامهنویسی»، انتشار نمایش طوطی قصههای مثنوی در فضای مجازی، انتشار شماره 251 ماهنامه نمایش و رویدادهای دیگر اشاره کرد.
اگر پیگیری بی وقفه اخبار ویروس کرونا کمتر زمانی برای رصد اخبار تئاتر برای شما باقی گذاشته در گزارش پیش رو مهمترین اخبار این حوزه را در بازه زمانی 26 تا 29 مرداد 1399 مرور کنید.
جلسه هماهنگی تدوین اسناد هنری در معاونت امور هنری برگزار شد
اسناد هنری با توجه به ابلاغیه معاون اول رئیس جمهور و شورای عالی انقلاب فرهنگی، با نظرات تخصصی تدوین می شود.
جلسه هماهنگی تدوین اسناد هنری با حضور سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هادی مظفری مدیر کل هنرهای تجسمی، محمد اللهیاری مدیر کل دفتر موسیقی، امین مؤیدی مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری، مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس و محدحسین ایمانی خوشخو دبیر شورای هنر انقلاب فرهنگی برگزار شد.
در این جلسه، مقرر شد پیش نویس سند موسیقی پس از بررسی به شورای هنر ارائه شود و سند هنرهای تجسمی و سند مد و لباس با استفاده از نظرات تخصصی و کارشناسی هنرمندان و تشکل ها تدوین شود و به شورای هنر ارائه شود.
منتخبان بخش صحنهای جشنواره «تئاتر مقاومت» معرفی شدند
هیات ارزیابی متون بخش صحنهای هفدهمین جشنوار سراسری «تئاتر مقاومت» منتخبان این بخش را معرفی کرد.
هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت، با رای هیات ارزیابی متون این دوره از جشنواره تئاتر مقاومت متشکل از محمود فرهنگ، مهرداد رایانیمخصوص، مهدی کاموس، امیر نصیربیگی و احسان زیورعالم از میان 541 اثر رسیده به بخش صحنهای جشنواره تعداد 70 اثر از استانهای مختلف کشور را برای راهیابی به مرحله بعدی این رویداد معرفی کردند.
طبق بیانیه هیات انتخاب، آثار منتخب در قیاس با یکدیگر و براساس شرایط و مقررات درج شده در فراخوان، مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتهاند.
هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و با دبیری حمید نیلی، آذرماه سال جاری برگزار خواهد شد.
انتشار فراخوان چهارمین مسابقه «بازینامهنویسی»
به منظور گسترش ادبیات نمایشی در حوزه نمایشهای ایرانی، ادارهکل هنرهای نمایشی با همکاری کانون نمایشهای آیینی و سنتی انجمن هنرهای نمایشی ایران، چهارمین مسابقه «بازینامهنویسی» را برگزار میکند.
بازینامههای ارسالی جهت شرکت در چهارمین مسابقه «بازینامهنویسی» باید براساس شاخصهای نوشتاری یکی از گونههای شناختهشده نمایشهای آیینی و سنتی ایرانی نوشته شده باشد و هرچند موضوع آثار متقاضی آزاد است اما رعایت اصول بازینامهنویسی و قواعد نمایش ایرانی برای نگارش الزامی است.
متقاضیان میتوانند از تاریخ 15 شهریور تا 20 آذر 1399 با مراجعه به بخش ویژه «چهارمین مسابقه بازینامهنویسی» بر روی تارنمای «ایرانتئاتر» نسبت به ثبت تقاضا و بارگذاری مدارک لازم اقدام کنند.
نمایش «جوادیه» 2 اجرایی شد
نمایش «جوادیه (بیست متری)» به نویسندگی کهبد تاراج و کارگردانی رضا بهرامی روزهای پایانی هفته جاری طی 2 نوبت میزبان مخاطبان است.
طبق برنامه ریزی انجام گرفته این نمایش روزهای پنجشنبه جمعه (30 و 31 مرداد ماه) ساعتهای 18 و 19:45 پذیرای مخاطبان با در نظر گرفتن 50درصد از ظرفیت تماشاگران تالار قشقایی است.
در این اثر نمایشی آرش فلاحت پیشه، آیه کیانپور، امیرعدل پرور و هومن بنایی به عنوان بازیگر حضور دارند.
نمایش «جوادیه (بیست متری)» از جمله آثاری است که نویسنده، کارگردان و گروه اجرایی کوشیدهاند تا در یک بستر نمایشی واکاوی و بررسی از احوالات انسانهای مختلف امروز را با تفکرات متفاوت پیش روی مخاطبان قرار دهند. این تئاتر قصه چهارنفر از بچه محلهای جوادیه تهران است که در دهه شصت هرکدام زندگی خود را داشتهاند. آنها اکنون مردهاند اما به محله خود می آیند و خاطرات محله و زندگی خود را در گذشته روایت میکنند.
طوطی قصههای مثنوی مهمان خانههای کودکان شد
طرح «نمایشنما» (اکران فیلم نمایشهای کودک در فضای مجازی) که از روز 15 مرداد آغاز شده و تا نیمه آبان سال جاری ادامه خواهد داشت، در اولین روز اکران خود نمایش زنده - عروسکی «تو مثل طولی» را برای مخاطبان کودک و نوجوان روی سامانه فروش قرار داد.
این نمایش، حکایت پدری است که روایت قصه «طوطی و بازرگان» را برای کودکی نیمه کاره رها کرده و حالا که زمان تولد دخترش فرارسیدن به انباری میرود تا هدیهای را که ساعتی پیش در آنجا پنهان کرده است، بردارد. آن هدیه یک طوطی داخل قفس است و در این موقعیت بازرگان قصه از دل کتاب درآمده و پدر را داخل کتاب میبرد تا او را از سرگردانی بیرون بیاورد و قصهاش را بهپایان برساند تا اینکه....
این اثر که تولید سال 1396 مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری است تاکنون در چندین جشنواره از جمله در 2 جشنواره بینالمللی تئاتر سلتیک یونان و بلژیک پذیرفته شد و در جشن انجمن نمایشگران عروسکی خانه تئاتر در سال 97 مورد قدردانی قرار گرفت.
در این روزها که شاهد شیوع بیماری کرونا در کشور هستیم، فیلم آثار و تولیدات سه دهه کانون در حوزه تئاتر کودک و نوجوان در قالب طرح «نمایشنما» روی سایت کانون به نشانی th.kpf.ir قابل دسترسی و خرید بلیت است.
در طرح «نمایشنما» که از روز 15 مرداد 1399 آغاز شده است 36 عنوان فیلم نمایشهای کانون پرورش فکری به تدریج در یکی از سایتهای فروش بلیت تئاتر بارگذاری میشود که دسترسی به آن تا پایان فصل پاییز 1399 از طریق نشانی اینترنتی th.kpf.ir نیز امکانپذیر است.
شماره 251 ماهنامه نمایش روی پیشخوان آمد
جدیدترین شماره ماهنامه «نمایش» ویژه مردادماه 1399 با نگاه ویژه به «تئاتر آپارتمانی» منتشر شد.
بخش اول شامل مطالبی چون «بررسی توانشهای نمایش آپارتمانی در شهرنشینی ایرانی» نوشته عرفان پهلوانی و آناهیتا مصلحی، «نمایش آپارتمانی و ظرفیتهای آن برای کودکان» نوشته عارفه آزرمی، «کندوکاوی در مفهوم نمایش آپارتمانی» نوشته سعید فیروزآبادی، «تئاتر خیابانی بستری برای تحولات اجتماعی در جامعه مدرن» ترجمه و تالیف افشین عموزادهلیچایی و گفتگویی با عرفان پهلوانی با عنوان «نمایش آپارتمانی، شاید دکترینی که مورد بیتوجهی و بیمهری قرار گرفت...» است.
در بخش دوم مطالبی چون «تئاتر آپارتمانی؛ اصطلاحی مجعول و خودساخته» نوشته غلامحسین دولتآبادی و «تئاتر آپارتمانی، مفهومی پوک و کودکانه» نوشته آراز بارسقیان به همراه گفتگویی با صادق رشیدی با عنوان «مملو از مسئله و ابهام» قابل خواندن است.
نکوداشت این شماره به سیاوش طهمورث اختصاص دارد که به همراه یادداشتی از نصرالله قادری با عنوان «سیاوشی که من میشناسم» و گفتگویی با عنوان «انتخاب شدم که تئاتر کار کنم!» به چاپ رسیده است.
شماره 251 ماهنامه «نمایش» ویژه مردادماه 1399 با سردبیری نصرالله قادری در 112 صفحه و با بهای 12 هزار تومان برای عموم علاقهمندان حوزه تئاتر چاپ و توزیع شده است.
*س_برچسبها_س*