یک‌شنبه 10 فروردین 1404

از مجهز شدن پلیس به دوربین البسه تا صدور گواهینامه 2 زبانه

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
از مجهز شدن پلیس به دوربین البسه تا صدور گواهینامه 2 زبانه

طرح طرد اتباع غیرمجاز، واگذاری دوربین‌های البسه به نیروهای پلیس و هوشمندسازی فراجا وشرایط خروج مشمولان برای تحصیل در خارج از کشور از جمله اخبار مهم حوزه انتظامی در مهر ماه 1403 بود.

طرح طرد اتباع غیرمجاز، واگذاری دوربین‌های البسه به نیروهای پلیس و هوشمندسازی فراجا وشرایط خروج مشمولان برای تحصیل در خارج از کشور از جمله اخبار مهم حوزه انتظامی در مهر ماه 1403 بود.

به گزارش خبرنگار مهر، در مهرماه 1403 نیروی انتظامی با اجرای برنامه‌ها و اقدامات، مسئولیت برقراری نظم و امنیت در سراسر کشور را بر عهده داشت. در این ماه، پلیس در تمامی رسته‌ها از جمله پلیس آگاهی، پلیس پیشگیری، پلیس راهور، پلیس فتا و سایر یگان‌های تخصصی برای تأمین امنیت شهروندان و مقابله با جرایم مختلف، فعالیت‌های گسترده‌ای انجام داد.

مهرماه 1403 با اقدامات مؤثر نیروی انتظامی در زمینه‌های مختلف از جمله مبارزه با سرقت، نظارت بر مجرمان سابقه‌دار، مدیریت اتباع غیرمجاز، هوشمندسازی سیستم‌های پلیس، و مقابله با جرایم سایبری و تهدیدات امنیتی، همراه بود. یکی از تحولات مهم این ماه، حذف کامل کروکی‌های کاغذی در فرآیند رسیدگی به تصادفات و جایگزینی آن‌ها با سیستم‌های الکترونیکی بود که گامی مؤثر در راستای هوشمندسازی خدمات پلیس راهور به شمار می‌رود. علاوه بر این، اقدامات پلیس در زمینه مدیریت گواهینامه‌های دو زبانه، که امکان رانندگی شهروندان در خارج از کشور را تسهیل می‌کند، نیز از برنامه‌های قابل توجه این ماه بود.

همچنین نیروی انتظامی با تأکید بر برخورد قاطع با سارقین و مدیریت استفاده از پابندهای الکترونیکی برای کنترل مجرمان، گام‌های مهمی در راستای کاهش جرایم و تأمین امنیت عمومی برداشت. مشارکت نیروی انتظامی در برنامه‌های بین‌المللی و همکاری‌های گسترده با نهادهای داخلی و خارجی از دیگر اقدامات مهم این ماه به شمار می‌رود.

این گزارش، مروری بر مهم‌ترین اقدامات نیروی انتظامی در مهرماه 1403 و دستاوردهای آن در راستای ایجاد نظم و امنیت عمومی دارد.

دوربین‌های ثبت تخلف نیاز به تعویض و به‌روزرسانی اساسی دارند

سردار سید تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا، از افت کارایی سامانه‌های هوشمند و دوربین‌های ثبت تخلف به دلیل کالیبره نبودن و عدم به‌روزرسانی منظم آن‌ها خبر داد و گفت که دوربین‌های کالیبره نشده قدرت زوم خود را از دست می‌دهند و ممکن است اطلاعات را اشتباه ثبت کنند. همچنین، مشکلات در انتقال داده‌ها باعث کاهش کارایی این سامانه‌ها شده است.

سردار حسینی با اشاره به ضرورت به‌روزرسانی اساسی سامانه‌های الکترونیکی پلیس راهور تصریح کرد که این سامانه‌ها، مانند هر کالایی، تاریخ مصرف دارند و پس از مدتی نیاز به تعویض و نوسازی پیدا می‌کنند.

طرح طرد اتباع غیرمجاز و پایش سارقان با پابند الکترونیکی

فرمانده کل انتظامی کشور از برنامه‌ریزی برای طرد 2 میلیون نفر از اتباع غیرمجاز تا پایان سال خبر داد و اعلام کرد که تاکنون بیش از 700 هزار نفر از این افراد دستگیر یا به کشور خود بازگردانده شده‌اند.

وی همچنین به اجرای طرح پایش سارقان با پابند الکترونیکی اشاره کرد و گفت: این طرح با هماهنگی قوه قضائیه برای سارقانی که بیش از 4 فقره سابقه سرقت دارند، اجرا می‌شود. او ابراز امیدواری کرد که با مساعدت وزارت کشور، تأمین مالی این طرح محقق شود.

فرمانده انتظامی تأکید کرد که برای پیشگیری از جرایم، باید سارقانی که سرقت را به‌عنوان شغل و منبع درآمد انتخاب کرده‌اند، کنترل کرد.

واگذاری دوربین‌های البسه به نیروهای پلیس و هوشمندسازی فراجا

سردار احمد رادان، فرمانده کل انتظامی کشور، از واگذاری نزدیک به 18 هزار دوربین البسه به همکاران پلیس خبر داد که مجموع این تجهیزات به حدود 30 هزار دوربین می‌رسد. وی افزود که هدف‌گذاری نهایی پلیس، دستیابی به 100 هزار دوربین البسه است.

سردار رادان در مراسم رونمایی از طرح‌های نوآورانه و هوشمندسازی فراجا تأکید کرد که برای استفاده مؤثر از سامانه‌های هوشمند، نیروی انسانی باید هم‌سطح با تکنولوژی‌های پیشرفته باشد.

وی با اشاره به اینکه تجهیزات پیشرفته به‌تنهایی کافی نیستند، تصریح کرد که برای رسیدن به اهداف آینده‌نگرانه و حرکت بر اساس معیارهای مدون، باید به سمت هوشمندسازی و مدیریت داده پیش رفت.

صدور گواهینامه‌های دو زبانه برای اولین بار در کشور

سرهنگ احمد کرمی‌اسد، رئیس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور فراجا، از آغاز صدور گواهینامه‌های دو زبانه (فارسی و لاتین) برای اولین‌بار در ایران خبر داد و اعلام کرد که این گواهینامه‌ها امکان رانندگی در بیش از 74 کشور جهان را بدون نیاز به ترجمه فراهم می‌کنند.

به گفته کرمی‌اسد، این طرح روند پرهزینه و زمان‌بر دریافت گواهینامه بین‌المللی و ترجمه گواهینامه ملی را کاهش می‌دهد. البته طبق معاهدات بین‌المللی، داشتن گواهینامه صادره از سوی کانون ایران‌گردی و جهانگردی همچنان الزامی است.

وی همچنین توضیح داد که متقاضیان می‌توانند با مراجعه به دفاتر پلیس +10 برای تمدید گواهینامه و دریافت نسخه دو زبانه آن اقدام کنند. حتی افرادی که اعتبار گواهینامه‌شان تمام نشده نیز می‌توانند درخواست گواهینامه دو زبانه دهند. این طرح شامل گواهینامه‌های پایه یک، پایه دوم، پایه سوم و ویژه می‌شود، اما گواهینامه‌های موتورسیکلت فعلاً از این قاعده مستثنی هستند.

کرمی‌اسد این اقدام را گامی در جهت ارتقای خدمات الکترونیکی و تسهیل امور حمل و نقل برای شهروندان دانست و از متقاضیان خواست برای بهره‌مندی از این خدمت به مراکز پلیس +10 مراجعه کنند.

شرایط خروج مشمولان برای تحصیل در خارج از کشور

سردار تقی مهری، رئیس نظام وظیفه عمومی فراجا، درباره شرایط خروج مشمولان خدمت سربازی برای ادامه تحصیل در خارج از کشور توضیح داد و بیان کرد که مشمولان ذکوری که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور را دارند، می‌توانند با مجوز وزارت بهداشت یا وزارت علوم و پذیرش از دانشگاه مقصد به سازمان وظیفه عمومی مراجعه کنند.

سردار مهری تأکید کرد که با ارائه نامه صادره از وزارت مربوطه، معافیت تحصیلی برای این افراد صادر خواهد شد و امکان خروج قانونی از کشور برای آنان فراهم می‌شود.

در نتیجه، نیروی انتظامی در مهرماه 1403 با انجام اقدامات هوشمندانه و برنامه‌ریزی شده، توانست گام‌های مؤثری در تأمین امنیت عمومی، مقابله با جرایم و بهبود خدمات پلیسی بردارد. تغییرات اساسی در فرآیندهای پلیس، از جمله هوشمندسازی سامانه‌ها، حذف کروکی‌های کاغذی، و صدور گواهینامه‌های دو زبانه، به‌ویژه در راستای تسهیل امور شهروندان، نشان‌دهنده عزم جدی این نیرو برای ارتقا کارایی و شفافیت در فرآیندهای مختلف است. همچنین، برخورد قاطع با مجرمان و اقدامات پیشگیرانه در خصوص سرقت‌ها و تهدیدات امنیتی، نقش مؤثری در کاهش جرایم و تقویت اعتماد عمومی به پلیس ایفا کرده است. نیروی انتظامی با پیگیری این روندها و همکاری با سایر نهادها، به طور مداوم در جهت ارتقای امنیت و آسایش شهروندان حرکت می‌کند.

از مجهز شدن پلیس به دوربین البسه تا صدور گواهینامه 2 زبانه 2
از مجهز شدن پلیس به دوربین البسه تا صدور گواهینامه 2 زبانه 3