استانداردسازی سیستمهای گرمایشی مدارس به سیستان و بلوچستان رسید / بیش از 13 هزار مدرسه ایمن شد
در حالی چراغهای نفتی نامهربان در سالهای گذشته جان هفت دانشآموز سیستان و بلوچستان را گرفت که به گفته مسئولان امر زمستان امسال هیچ کلاس درسی از بخاری نفتی استقاده نمیکند!
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، با توجه به شروع فصل سرما، نظارت بیشتر بر وسایل گرمایشی در مدارس باید مورد توجه قرار گیرد و برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی می طلبد تا مسئولین امر توجه ویژه ای به تجهیز و استاندارد سازی سیستم های گرمایشی مدارس داشته باشند، در حال حاضر با توجه به اینکه اکثر مناطق استان در حال گاز کشی است می طلبد به این امر توجه ویژه ای شود. رعایت موازین استاندارد در استفاده از وسایل گرمایشی در مدارس تکلیفی قانونی است که از بروز مشکلات در واحدهای آموزشی جلوگیری کرده و سلامت، ایمنی و رفاه دانش آموزان را تضمین می کند. سیستم گرمایش در مدارس می تواند راهکار مناسبی برای رفع مشکل گرمایشی و افزایش ایمنی کلاسهای درس باشد و بی توجهی به مسائل استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس می تواند مشکلاتی را برای دانش آموزان، معلمان و استفاده کنندگان ایجاد کند. برخی از مدیران مدارس حاشیه شهر زاهدان گلایه مند از عدم استاندارد سازی سیستم های گرمایشی مدارس خود هستند این در حالی است که به گفته مسئولین دست اندرکار بریا سیستم های گرمایشی مدارس تدابیر لازم اندیشیده شده است. میثم لک زایی مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: از سال 92 تا 99 تعداد 6 هزار و 346 کلاس درس به سیستمهای گرمایشی مجهز شده اند.
وی افزود: از 99 تا پایان 1400 نیز تعداد 6 هزار و 700 کلاس درس استاندار شده به سیتم گرمایشی مجهز شده اند. لک زایی بیان کرد: هزار و 573 کلاس درس استاندارد شده جهت تجهیز به سیستم های گرمایشی برای فصل سرما در دست اجراء و پیگیری توسط این اداره می باشد. مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تصریح کرد: 3 هزار دستگاه اسپلیت دو زمانه برای نصب و راه اندازی در مدارس سطح استان از محل اعتبارات 1401 خریداری و بخشی نیز در مدارس نصب شده است. این در حالی است که 8 هزار مدرسه در سیستان وبلوچستان با ظرفیت 30 هزار و 92 کلاس درس وجود دارد. وی با اشاره به برای کلیه کلیه مدارس دولتی استان امکانات سرمایشی، موتور خانه و سیستم حرارتی پیش بینی شده است، خاطر نشان کرد: اگر مدرسه ای دولتی هنوز مشکل استاندارد سازی سیستم گرمایشی دارد متولیان آن باید موضوع را برای بررسی و رسیدگی در راستای تجهیز به سیستم های گرمایشی سرمایشی استاندارد اطلاع دهند. گفتنی است؛ در سالهای گذشته بر اثر وقوع آتشسوزی ناشی از بخاری های نفتی حوادثی در مدارس رخ داد که باعث شد تعدادی از دانش آموزان جان خود را از دست دهند. در آبان سال 89 در یک خوابگاه شبانهروزی دانشآموزی در سیستان و بلوچستان یک دانشآموز جان خود را از دست داد. ریگی فرد، معاون عملیات سازمان آتشنشانی سیستان و بلوچستان گفت: در زمان وقوع حادثه 67 دانشآموز در خوابگاه حضور داشتند که با کمک اهالی محل و معلمان از محل حادثه دیده خارج شدند، اما یک دانشآموز 13 ساله در این آتشسوزی جان خود را از دست داد. آبان سال 90 آتش سوزی در دبیرستان شبانه روزی وابسته به دانشگاه چابهار هم منجر به مرگ 2 دانش آموز شد؛ و در 27 آذرماه سال 97نیز چهار دانش آموز دختر مدرسه پیش دبستانی اسوه حسنه زاهدان در آتش سوزی دچار سوختگی 70 تا 100 درصد شدند که با وجود تلاش گروه های پزشکی، هر چهار کودک در مدت 48 ساعت جانشان را از دست دادند. امید است با رعایت استاندارد سازی مدارس دیگر شاهد رخ دادن حوادث تلخ و ناگوار در مدارس استان نباشیم. انتهای پیام /
