استاندار کهگیلویهوبویراحمد بدنبال تعیین تکلیف "نسه کوه" در تقسیمات کشوری باشد
سرگردانی روستای نسه کوه در مرز چهار محال بختیاری و استان کهگیلویه و بویراحمد این روستا را در برزخ خدمات رسانی بین 2 استان قرار داده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس 62 هزار آبادی و روستا در کشور وجود دارد که بنابر اعلام تقسیمات کشوری 45 هزار و 926مورد آن دارای کد روستایی هستند. (هر روستا با کدی به عنوان کد روستایی شناسایی میشود و در حقیقت به عنوان یکی از واحدهای تقسیمات کشوری رسمیت پیدا میکند) بهطور کلی 26 درصد از جمعیت کشور در 62هزار آبادی و روستا ساکن هستند که 39هزار روستا بالای 20خانوار جمعیت دارند و 23هزار روستا دارای جمعیتی کمتر از 20خانوار هستند.
هرچند تکلیف خدماترسانی به روستاهای بدون کد روستایی تا حدودی با مسئولیت دهیاری روستاهای همسایه روشن است، اما در این میان روستاهایی گمشده در مرز استانها هم هستند که با وجود داشتن کد روستایی بهره چندانی از خدمات نبردهاند و حتی بهدرستی نمیدانند خدمات را باید از کدام استان دریافت کنند. «نسهکوه» در مرز چهارمحالو بختیاری و کهگیلویهوبویراحمد نمونه ای از این روستاهای بلاتکلیف و گمشده است.
برخلاف روستای نوروزآباد که وضعیتی همچون نسه کوه دارد و همچنان بین 3 استان بلاتکلیف است و هیچیک از آنها هنوز زیربار خدماترسانی به روستا نرفتهاند، نسهکوهیها از سوی هر دو استان کهگیلویهوبویراحمد و چهارمحالوبختیاری مورد پذیرش هستند؛ موضوعی که محل اختلاف هم شده است.
مشکلات روستا بسیار است و گرچه بارها نام آن در ذیل کهگیلویه و بویراحمد ذکر شده، اما نسهکوه حدفاصل رودخانه خرسان و دهستان زیلایی با کد روستایی215117 زیرمجموعه شهرستان لردگان استان چهارمحال و بختیاری است.
رئیس اداره فنی و عمرانی فرمانداری بویراحمد استان کهگیلویهوبویراحمد با تأیید این موضوع به همشهری میگوید: نسهکوه از نظر جغرافیایی در کنار رود خرسان و سمت کهگیلویهوبویراحمد است و به همین دلیل منطقیتر بود که جزو این استان باشد، اما بهدلیل مسائل قومیتی جزو چهارمحال و بختیاری و زیرمجموعه شهرستان لردگان است.
علیاصغر ملکی، خدماترسانی به نسهکوه را از سمت کهگیلویهوبویراحمد راحتتر میداند؛ زیرا رود خرسان بین این روستا و کانونهای جمعیتی چهارمحالوبختیاری قرار دارد.
با وجود این، فرماندار لردگان در اینباره میگوید: زمین و مکان روستا متعلق به چهارمحال و بختیاری است و مردم آن از قدیم اهل این استان بوده و هستند.
رضا بابامیر با بیان اینکه روستای نسهکوه 9خانوار و حدود 70 نفر جمعیت دارد، میافزاید: این روستا تنها کانون جمعیتی چهارمحالوبختیاری در آن سوی رود خرسان است.
وی با اشاره به پلی در 3 کیلومتری روستا که 2استان را به هم وصل میکند، توضیح میدهد: اهالی از این مسیر تردد میکنند و قرارگاه سازندگی امام حسن (ع) و هم نیروی زمینی سپاه قول داده است تا یکی، دو ماه آینده مشکل راه ارتباطی روستا را حل کند. همچنین یک خیر برای استقرار مخزن آب و حل مشکل آب آشامیدنی تا یک ماه آینده قول داده است و گازرسانی به منطقه هم تا یک سال آینده به سرانجام میرسد.
بابامیر با اشاره بهوجود 295 روستا در استان که اغلب آنها محروم هستند، تصریح میکند: خدماترسانی بهسوی دیگر رودخانه هزینههای بسیاری دارد و به همین دلیل بارها از مردم خواستهایم برای خدماترسانی بهتر این سوی رودخانه و نزدیک روستای همسایه ساکن شوند، اما قبول نکردهاند.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در این رابطه گفت: به طور کلی میتوان گفت هیچگونه سکونتگاهی در کشور وجود ندارد که از نظر تقسیمات سیاسی بلاتکلیف باشد. در هر صورت مشخص است که یک سکونتگاه در محدوده کدام بخش، شهرستان یا استان قرار دارد و به تبع آن تمامی دستگاههای خدماترسان در آن بخش، شهرستان یا استان نیز وظیفه خدماترسانی و پاسخگویی به مطالبات آنها را دارند.
مهدی جمالی نژاد اما ادامه میدهد: کاملا طبیعی و بدیهی است که برخی از روستاها در حد فاصل محدوده تعیین شده برای 2بخش، شهرستان یا استان واقع میشوند که این امر اجتنابناپذیر است البته برخی از مشکلات در این زمینه وجود دارد که ارتباطی با تقسیمات کشوری ندارد بلکه به عنوان مثال مردم یک روستا تمایل ندارند که در محدوده فلان بخش یا شهرستان یا استان باشند یا اینکه مسئولان یک بخش، شهرستان یا استان تمایل دارند فلان روستا در محدوده آنها باشد و این موضوعات بحث جداگانهای است و ارتباطی با بلاتکلیفی تقسیمات سیاسی ندارد و چنانچه چنین مواردی وجود داشته باشد میتوان این موضوعات را از طریق ساز و کارهای قانونی پیگیری کرد.
او تاکید میکند که در بازنگریها به خواست و مطالبه عمومی و تمایل اهالی باید توجه خاص شود، اما مادامی که یک روستا در محدوده یک بخش، شهرستان یا استان قرار دارد، تمامی دستگاهها موظفند به نحو احسن نسبت به ارائه خدمات به آنها اهتمام داشته باشند.
گرچه معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور تاکید میکند هیچ روستای بلاتکلیفی در کشور وجود ندارد، اما از نگاه اهالی روستاهای مرزی میان استانها اینکه سرنوشت خدماترسانیشان در میان ادارههای چند استان به بنبست رسیده، خودش بلاتکلیفی است.
بررسی وضعیت «نسهکوه» و 2 روستای با این وضعیت در کشور به خوبی نشان میدهد مهمترین چالش آنها فاصله زیاد یا نداشتن راه دسترسی با استانی است که زیرمجموعه آن قرار گرفتهاند؛ مشکلی که با یک اصلاح در تقسیمات کشوری به خوبی قابل حل است.
انتهای پیام /