استان اصفهان نیازمند احداث 15 مدرسه دانش آموزان استثنایی است
اصفهان - ایرنا - مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اصفهان گفت: این منطقه به سبب کمبود مدارس خاص، نیازمند احداث 15 مدرسه ویژه دانشآموزان با نیازهای ویژه است.
دانشآموزان با نیازهای ویژه به کودکانی گفته میشود که توانایی فهم و درک درسها و مهارتهای اجتماعی در آنها نسبت به سایر دانشآموزان کمتر و ضعیفتر است.
این دانشآموزان در گروههای نابینایان، ناشنوایان، بیماران اوتیسم، معلولان جسمی و حرکتی، کمتوان ذهنی، چندمعلولیتی و اختلالات یادگیری دستهبندی میشوند و به دلیل معلولیتها و ناتوانیهایی که دارند در مدارس ویژه یا کلاسهای تلفیقی تحصیل میکنند.
در استان اصفهان نزدیک به 850 هزار نفر دانشآموز درحال تحصیل هستند که هشت هزار و 777 نفر از آنها دانشآموزان با نیازهای ویژه هستند.
از تعداد کل دانشآموزان با نیازهای ویژه بیش از پنج هزار دانشآموز در مدارس خاص و سه هزار و 700 دانشآموز نیز در مدارس تلفیقی تحصیل میکنند.
این تعداد دانشآموز برابر یک هجدهم جمعیت دانشآموزی استان اصفهان است.
110 مدرسه خاص، 180 مدرسه ضمیمه و 36 کلاس در مدرسههای عادی برای دانشآموزان با نیاز ویژه وجود دارد که بیش از 70 درصد آنها نیازمند تخریب و بازسازی هستند.
سید مهدی میربد روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا ضمن اشاره به کمبودهای فضای فیزیکی مدارس در سطح استان اصفهان افزود: هشت درصد از کل کلاسهای دایر استان به تعداد 256 مدرسه به صورت 2 نوبته فعالیت میکنند که 10 درصد جمعیت دانشآموزی استان در آنها مشغول به تحصیل هستند.
وی ادامه داد: در زمان حاضر 310 مدرسه بالای 50 سال سن بنا در استان وجود دارد که 104 باب از آنها خطرآفرین است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان بیان کرد: سالانه 10 تا 15 درصد تجهیزات مدارس دچار استهلاک و فرسودگی میشود که نیازمند تامین اعتبار به منظور جایگزینی و یا تعمیر و نگهداری هستند.
وی با اشاره به اینکه در مجموع 33 هزار و 580 کلاس درس در استان اصفهان دایر است تصریح کرد: در زمان حاضر 11 هزار و 265 باب کلاس معادل 33.6 درصد از کلاسهای درس استان مقاوم و 13 هزار و 92 باب کلاس معادل 39 درصد کلاسهای استان نیز نیازمند مقاومسازی هستند.
میربد همچنین بیان کرد: 27.4 درصد از کل کلاسهای استان شامل 9 هزار و 223 باب کلاس فرسوده و تخریبی هستند که باید بازسازی و یا توسط کلاسهای نوساز و مقاوم جایگزین شوند.
17 واحد آموزشی در استان اصفهان در کانکس دایر است
وی در تشریح آمار نیازسنجی مدارس در سطح استان اظهارداشت: 17 مدرسه شامل 20 کلاس درس در شهرستانهای فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت در کانکس دایرند و 46 مدرسه شامل 152 کلاس نیز با مصالح سنگ و ملات غیرمقاوم در شهرستانهای سمیرم، کاشان و فریدونشهر برقرار است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گفت: 60 مدرسه نیازمند تعمیرات سرویس بهداشتی و 158 مدرسه در فریدونشهر و خورو بیابانک نیز فاقد آب آشامیدنی بهداشتی هستند.
وی خاطرنشان کرد: 223 مدرسه در استان نیز فاقد محوطه استاندارد، 158 مدرسه فاقد دیوار و یا فنس و دارای محوطه خاکی و 59 مدرسه نیز دارای آسفالت فرسوده و نیازمند روکش مجدد هستند.
میربد افزود: 25 درصد کلاسهای استان نیز فاقد سیستم گرمایشی استاندارد هستند.
وی ادامه داد: مدارس شهرستانهای جرقویه سفلی، فولادشهر و کوهپایه نیز از سالن سرپوشیده ویژه ورزش بینصیب هستند.
دریافت کمک از خیران مدرسه ساز اجتناب ناپذیر است
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تاکید کرد: حتی اعتبارات خاص چهارسال بخش دولتی نیز برای بازسازی و تجهیز این مدارس کفایت نمیکند بنابراین باید مشارکت خیران مدرسه ساز را جذب کرده و آنان را حفظ کنیم.
وی عنوان کرد: اعتبارات ملی سال 98 نسبت به سال 97 رصد 43 درصدی داشته است و در سال 99 نزدیک به دو برابر خواهد رسید.
میربد گفت: سال 98 حدود 118 فضای آموزش و پرورش با 637 کلاس درس تحویل آموزش و پرورش شده که 75 درصد آن به صورت خیرساز و مشارکتی است.
وی با اشاره به اینکه میزان مشارکت مردمی و خیران در سال 98، 115 میلیارد تومان بوده است اظهارداشت: این امر در پایان سال جاری باید به 160 میلیارد تومان و در سال 1400 به 260 میلیارد تومان افزایش یابد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان با تاکید بر اینکه استان اصفهان رتبه سوم مشارکت خیران در امر مدرسهسازی را در کشور داراست افزود: مدارس خشت و گلی در استان در سال تحصیلی 98-99 جمعآوری شد.
وی همچنین از جمعآوری بخاریهای نفتی در مدارس دارای المک و فاقد المک گاز تا اردیبهشت سالجاری خبر داد.
اکنون بیش از 900 هزار دانش آموز در پنج هزار واحد آموزشی استان اصفهان مشغول به تحصیل هستند.
*س_برچسبها_س*