استان زنجان توسط 42 گسل بزرگ و کوچک تهدید میشود / دور زدن قانون توسط برخی سازندگان مسکن
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان با بیان اینکه دو گسل غرب زنجان و سلطانیه مهمترین عامل تهدید برای زنجان محسوب میشود، گفت: استان تحت تاثیر 40 گسل دیگر نیز قرار دارد که تحرک هر یک از آنها میتواند اثرات مخربی داشته باشد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ صفیالله کرامتی در گفتوگو با خبرنگار موج رسا; با بیان اینکه استان زنجان توسط دو گسل بزرگ و 40 گسل کوچک تهدید میشود اظهار داشت: یکی از گسلهای بزرگی که شهر زنجان را تهدید میکند، گسل جنوب غرب زنجان است که از شهر زنجان آغاز شده و تا روستای وننق ادامهدار است.
وی با بیان اینکه گسل بزرگ دوم، گسل سلطانیه است که از روستای مروارید شهر زنجان آغاز شده و به ابهر، خرمدره و سلطانیه رسیده است، افزود: این گسلها در صورتی که فعالیت کنند میتوانند زلزلهای مهیب با قدرت بالا در حدود 6.5 تا 7.8 ریشتر را ایجاد کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان با بیان اینکه 40 گسل دیگر از سمتهای مختلف از جمله گسل آوج، شاهیندژ، رودبار، تبریز استان را تحت تاثیر قرار میدهند، گفت: حرکت هر یک از این گسلها بیتاثیر بر استان زنجان نخواهد بود و در طول دهههای گذشته نیز حرکت گسلهای اطراف استان زنجان شرایط غمباری را ایجاد کردهاند و نمونه بارز آن زلزله رودبار در سال 1369 و زلزله بویین زهرا در سال 1342 بود که عده کثیری از هموطنان را به کام مرگ کشاند.
وی با اشاره به اینکه در استان زنجان 153 روستا بر روی گسل قرار دارد و بیش از 18 هزار واحد مسکونی نیز بر روی گسل واقع شده است، تصریح کرد: طبق اعلام بنیاد مسکن تاکنون بیش از 30 درصد این واحدهای روستایی مقاوم سازی شده است و این امر نیز همچنان ادامه دار است.
کرامتی با اشاره به اینکه بعد از تشکیل نظام مهندسی ساختمان ساخت منازل مسکونی بر اساس ضوابط خاصی انجام میگیرد، خاطرنشان کرد: ساختمانهای احداث شده در طول سالهای گذشته قطعا در مقابل تخریب توسط زلزله مقاومت بیشتری دارند چراکه نظارت بر روند ساخت و ساز منازل انجام میگیرد اما گاها مردم برای کاهش هزینهها سعی بر دور زدن قانون میکنند.
وی با بیان اینکه تاکید بر این است که کمترین میزان ساخت و سازها در حریم گسلها انجام شود، گفت: مطالعه گستردهای در سطح استان انجام شده تا در صورت رخداد زلزله با همکاری مردم کمترین مشکلات و آسیبها ایجاد شود.
انتهای پیام /