استفاده از بانکهای انگلیس برای دور زدن تحریمها بدون برجام
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه فایننشال تایمز نوشت: جمهوری اسلامی از دو بانک بزرگ بریتانیایی برای عملیات جابهجایی مخفیانه پول در سراسر جهان به عنوان بخشی از شبکه گسترده فرار از تحریمها، که از سوی نهادهای اطلاعاتی حکومت ایران حمایت میشود، استفاده کرده است. بر اساس اسنادی که یک نسخه از آنها به دست فایننشال تایمز رسیده، بنگاههای مالی لویدز و سانتاندر انگلیس، چندین حساب...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه فایننشال تایمز نوشت: جمهوری اسلامی از دو بانک بزرگ بریتانیایی برای عملیات جابهجایی مخفیانه پول در سراسر جهان به عنوان بخشی از شبکه گسترده فرار از تحریمها، که از سوی نهادهای اطلاعاتی حکومت ایران حمایت میشود، استفاده کرده است. بر اساس اسنادی که یک نسخه از آنها به دست فایننشال تایمز رسیده، بنگاههای مالی لویدز و سانتاندر انگلیس، چندین حساب پوششی را به شرکتهای اصلی انگلیسی که بهطور مخفیانه متعلق به یک شرکت بازرگانی پتروشیمی تحت تحریم ایران مستقر در لندن بودند، اختصاص دادهاند.
این گزارش میافزاید: شرکت بازرگانی پتروشیمی مذکور بخشی از شبکهای است که تحت تحریم قرار دارد و ایالات متحده آن را به جمعآوری صدها میلیون دلار برای نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تامین مالی شبهنظامیان نیابتی وابسته به جمهوری اسلامی متهم میکند.
به گزارش فایننشال تایمز، این جابهجایی مخفیانه پول در سراسر جهان در حالی انجام شده است که شرکت بازرگانی پتروشیمی و شرکت پوششی بریتانیایی آن، به نام پیسیسی یوکی (PCC UK) از ماه نوامبر سال 2018 میلادی تحت تحریمهای ایالات متحده قرار دارند.
به ادعای فایننشال تایمز، صاحبان این حسابها به ظاهر شرکتهای انگلیسی هستند که دفترهای آنها در مرکز لندن قرار دارد، اما در اصل متعلق به شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران است. این شرکت دولتی ایران و همچنین شعبه آن در انگلیس، از نوامبر 2018 مشمول تحریمهای آمریکا است.
بر اساس این گزارش، «ایران با طراحی ساختارهای پیچیدهای، از بنگاههای مالی لویدز و سانتاندر بریتانیا برای فرار از تحریمها و پنهان کردن مالکیت استفاده کرده است. افشاگریها درباره عملیات فرار از تحریم جمهوری اسلامی در قلب لندن، پس از پیوستن نیروی هوائی سلطنتی انگلیس به حملات هوائی آمریکا علیه شورشیان حوثی مورد حمایت ایران در یمن صورت گرفت».
طبق دفتر ثبت شرکتهای انگلیس، شرکت پیسکو یوکی بهطور کامل متعلق به یک شهروند بریتانیایی به نام «عبدالله سیاوش فهیمی» است. با این حال، اسنادی که برخی از آنها توسط وبسایت اپوزیسیون ایرانی ویکیایران بهصورت آنلاین درز کرده، نشان میدهد که پیسکو بهطور کامل توسط شرکت پوششی بریتانیایی پیسیسی یوکی کنترل میشود و فهیمی طی قراردادی، آن را به صورت امانی در اختیار میگیرد. فهیمی از آدرس ایمیل شرکت بازرگانی پتروشیمی برای مکاتبه با مقامات شرکت در تهران استفاده کرده است. او ازآوریل 2021 تا فوریه 2022 مدیر شرکت پوششی بریتانیایی بازرگانی پتروشیمی به نام پیسیسی یوکی بوده است.
آریا اسوشیتس نام شرکت دیگری است که مطرح شده و صاحب آن، محمد علی رجال، در ایمیلهای داخلی شرکت خواسته تلاش شود نشانی از شرکت پتروشیمی در انتقال پولها دیده نشود. همچنین شرکت پتروشیمی ایران برای تهیه تجهیزات با یک شرکت ترکیهای به نام ایاسبی قرار داد بسته.
در واکنش به این گزارش، آلیشیا کرنز، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس عوام بریتانیا، در واکنش به این یافتهها گفت: سالهاست، مکررا نگرانیام را درباره نیازمان به تعطیلی بخشهایی از سپاه پاسداران که در بریتانیا فعالیت میکنند، مطرح کردهام. این تحقیقات بار دیگر ثابت میکند که باید کارهای بیشتری صورت گیرد.»
استفاده چند ساله از بانکهای انگلیس برای دور زدن تحریمها بدون برجام در حالی است که آقای ظریف دو سال پس از اجرای برجام گفته بود 20 ماه پس از اجرای برجام، هنوز نمیتوانیم حتی یک حساب بانکی در لندن باز کنیم.
منبع: کیهان