یک‌شنبه 4 آذر 1403

استفاده از سرویس ایاب و ذهاب برای دانش‌آموزان استثنایی رایگان است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
استفاده از سرویس ایاب و ذهاب برای دانش‌آموزان استثنایی رایگان است

هم‌وطنان در آذربایجان‌غربی از نبود سرویس ایاب و ذهاب برای دانش‌آموزان استثنایی گلایه کرده‌اند که رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان این موضوع را تکذیب کرد و گفت: استفاده از سرویس ایاب و ذهاب برای این دانش‌آموزان کاملا رایگان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به گزارش اروم نیوز، همه ما که افراد عادی و سالم هستیم از مشکلات و معضلات افراد معلول آگاهی نداریم وقتی نبینی، نشنوی، نتوانی بفهمی و یا هر یک از حواست به میزان مطلوب فعالیت نکند نمی‌توانی به راحتی بیاموزی و یاد بگیری و در جامعه فعالیت داشته باشی.

بنابراین، معلولان به دلیل شرایط خاصی که دارند به راحتی مورد آموزش قرار نمی‌گیرند و در کنار هزینه‌های گزاف دارو و درمان باید هزینه‌های آموزشی را نیز تقبل کنند.

پس، تربیت و تعلیم این افراد فرآیندی زمان‌بر است این افراد سخت‌تر از افراد عادی آموزش می‌بینند به همین منظور دولت برای آموزش این افراد شرایط ویژه‌ای در نظر گرفته است.

کودک استثنایی اول یک کودک و یک انسان است با همه خصوصیات و صفات یک انسان و بعد کودکی است با خصوصیات و تفاوت‌های استثنایی نسبت به سایر کودکان و همین ویژگی‌ها و خصوصیات است که معلمان و اولیا باید خودشان را با آن سازگار کنند. و برای آموزش آنان نیز باید افرادی متخصص با مهارت ویژه پای کار بیایند.

یکی از اولیای دانش‌آموزان استثنایی در ارومیه بیان کرد: دخترم مبتلا به بیماری اوتیسم است وقتی 7 سالش شد نگران آموزش و یادگیری فرزندم بود وقتی به مدرسه مراجعه کردم کاملا مستأصل و ناامید بودم زمانی که کودکم را تحویل مدیر و معلم کردم نه می‌توانست حرف بزند و نه می‌توانست ارتباط بگیرد.

وی افزود: اما پس از مدت کوتاهی فرزندم شروع به حرف زدن و ارتباط گرفتن کرد و و حتی می‌توانست بنویسد، این موضوع به مانند یک معجزه می‌ماند. کدام فرد، متخصص‌تر از این معلم وجود دارد.

این شهروند با ابراز گلایمندی از نبود سرویس ایاب و ذهاب برای این کودکان، بیان کرد: هیچ سرویسی برای انتقال فرزندم به مدرسه استثنایی در نظر گرفته نشده است که این موضوع مشکلات ما را چندین برابر کرده است.

وی تصریح کرد: علاوه بر آن، متاسفانه از افراد متخصص برای سنجش این کودکان در بدو ورود به مدارس استثنایی استفاده نمی‌کند و سنجش آنان متناسب با هوششان نیست.

این شهروند همچنین با ابراز گلایه از وضعیت معابر و نبود امکانات شهری برای اینگونه افراد افزود: معلولیت برای افراد جامعه نباید با محدودیت افراد در جامعه همراه باشد و افراد معلول مانند سایرین باید بتوانند از همه امکانات جامعه برای حضور پر رنگ و موثر بهره‌مند شوند که متاسفانه معابر و خیابان‌ها برای افراد معلول مناسب‌سازی نشده است.

ولی‌زاده از دیگر اولیای دانش‌آموزان استثنایی نیز از نبود مشاوران متخصص در مدارس استثنایی ابراز نارضایتی کرد و گفت: اگر در مدارس استثنایی مشاورانی که با علم و آگاهی از وضعیت روحی دانش آموزان وجود داشته باشد از مشکلاتی که در آینده دچار خانواده‌های آنها و افراد معلول است کاسته می‌شود. امیدواریم مسئولان مربوطه به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند

غنی‌زاده یکی از معلمان پرتلاش مدارس استثنایی در این خصوص گفت: حضور در جامعه، آموزش، تحصیل، شغل و فراهم بودن شرایط تشکیل خانواده از جمله مواردی است که معلولان و افراد کم‌توان ذهنی با آن درگیر هستند.

وی افزود: بعضی از اولیا برای اینکه برچسب استثنایی بر فرزندان آنها نباشد آنها را به مدارس عادی می‌برند که این خود بزرگترین آسیبی است که به دانش‌آموز وارد می‌شود و پس از مدتی مجبور به انتقال فرزنداشان به این مدارس می‌شود که با مشکلات عدیده‌ای روبرو می‌شوند.

غنی‌زاده در خصوص مشکلات عدیده‌ای که با آن درگیر هستند گفت: وقتی کتاب‌های درسی رو به کودکان کم توان ذهنی آموزش می‌دهم متوجه مسایل و مشکلات زیادی از قبیل ناهماهنگی بعضی از تصاویر با متن درس، جذاب نبودن تصاویر، به روز نبودن کتاب‌های درسی در کتاب‌ها می‌شوم که متاسفانه هر سال تکرار می‌شوند.

وی بیان کرد: کتاب‌های آموزشی این کودکان باید متناسب با توان یادگیری آنان باشد که متاسفانه این قوانین و موارد در کتاب‌ها رعایت نشده است.

عیسی محمد رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان آذربایجان‌غربی با بیان اینکه سیروس ایاب و ذهاب به صورت رایگان در اختیار افراد معلول و ناتوان قرار گرفته است، گفت: افرادی که مدعی هستند برای کودک معلول آنان سرویس ایاب و ذهاب درنظر گرفته نشده است کاملا بی‌انصافی می‌کنند آنها انتظار دارند که ایاب و ذهاب فرزندانشان با خودروی شخصی انجام گیرد.

وی افزود: از نظر آموزشی کودک استثنایی کودکی است که برای تامین حداکثر نیازهای تربیتی و آموزشی از معلمان و کارشناسان مجرب و مهارت‌دیده استفاده شود که خوشبختانه تمامی معلمان و کارشناسان در مدارس استثنایی استان کاملا مجرب بوده و توانایی‌های لازم برای آموزش را دارند.

رییس آموزش و پرورش استثنایی آذربایجان‌غربی عدالت آموزشی را نکته بسیار مهمی در پیشرفت این افراد دانست و تأکید کرد: عدالت آموزشی برای دانش‌آموزان معلول، باید مانند دیگر دانش‌آموزان باشد تا عدالت به معنای واقعی خود در عرصه آموزش و پرورش به منصه ظهور برسد.

وی عنوان کرد: در حال حاضر 42 مدرسه استثنایی در سطح استان وجود دارد که دو هزار و 655 دانش آموز استثنایی در ایم مدارس مشغول به تحصیل هستند.

انتهای پیام /