شنبه 14 مهر 1403

استفاده از ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر برای رفع ناهنجاری‌های دمایی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
استفاده از ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر برای رفع ناهنجاری‌های دمایی

سحر تاجبخش مسلمان، رئیس سازمان هواشناسی کشور در آیین افتتاح هفته جهانی فضا پس از تشریح فرایند تغییر اقلیم در سطح جهان افزود: سازمان ملل برای توسعه پایدار 17 هدف را مشخص کرده است که سیزدهمین هدف آن اقدام اقلیمی است.

وی بیان کرد: یکی از مهمترین مسائل مربوط به این هدف، استفاده از داده‌های ماهواره‌های سنجش از دور است. استفاده از مشاهدات فضایی و زمینی، بیشترین تاثیر و اهمیت را در مدیریت جهانی دیدبانی زمین برای اقدام اقلیمی دارد. تغییر اقلیم بر همه تاثیرگذار است، اما آسیب آن به نسبت بر جوامع و گروه‌های فقیر و آسیب‌پذیر بیشتر است.

تاجبخش با مرور ناهنجاری‌های سالانه دمای هوا از سال 1850 تا 1900، گفت: اکنون دمای آب اقیانوس‌ها بالا رفته و در کنار آن گاز‌های گلخانه‌ای نیز افزایش یافته است. یکی از ظرفیت‌های داده‌های ماهواره‌ای و زمینی مربوط به ناهنجاری‌های دمای هواست که نشان می‌دهد دمای هوا از 2023 تا 2024 بیشتر از 1.5 درجه نسبت به میانگین‌های قبل از انقلاب صنعتی افزایش داشته است؛ این مساله بسیار حائز اهمیت است، زیرا امکان دارد اکوسیستم‌هایی را از دریا از بین ببرد که نتوان آن را به راحتی جبران کرد.

رئیس سازمان هواشناسی کشور تاکید کرد: تابستان امسال کشور ایران نیز مانند بسیاری از نقاط جهان یکی از مهمترین مناطقی بود که درگیر ناهنجاری‌های دما شد. مهمترین راهکار برای رفع ناهنجاری‌های دمایی استفاده از ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر، کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ای و سازگاری با تغییر اقلیم است.

هر ساله انجمن هفته جهانی فضا موضوعی را برای برگزاری رویداد‌های هفته جهانی فضا انتخاب می‌کند تا همه فعالیت‌ها و رویداد‌ها در سراسر جهان در این هفته (13 تا 19 مهر - 4 تا 10 اکتبر) پیرامون این شعار برنامه‌ریزی شود؛ این انجمن شعار هفته جهانی فضا در سال 1403 را «فضا و تغییرات اقلیمی» نامگذاری کرده است.