چهارشنبه 7 آذر 1403

استقبال خوبی از کلاس‌های زبان فارسی به‌رغم وجود کرونا شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
استقبال خوبی از کلاس‌های زبان فارسی به‌رغم وجود کرونا شد

تهران - ایرنا - رایزن فرهنگی ایران در یونان و نماینده بنیاد سعدی گفت: امسال به‌رغم اینکه محدودیت‌هایی در شرایط شیوع کرونا وجود داشت، استقبال خوبی از کلاس‌های زبان فارسی شد.

مهدی نیکخواه قمی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره وضعیت کلاس‌های زبان فارسی در یونان گفت: در یونان چند دسته آموزش زبان فارسی از حیث نوع برگزاری داریم. تعدادی از کلاس‌ها را بنیاد سعدی به کمک رایزنی فرهنگی برگزار می‌کند و پیشینه خوبی دارد و بعضی از زبان آموزان ما چهارسال است در این کلاس‌ها شرکت می‌کنند و سطح زبانی خوبی دارند.

وی افزود: امسال به رغم اینکه محدودیت هایی در شرایط شیوع کرونای وجود داشت و انتظار ثبت نام کمتری داشتیم، 23 نفر برای کلاس‌ها ثبت نام کردند و ما در رایزنی هر روز از ساعت چهار و نیم تا شش بعد ازظهر کلاس داریم. دو استاد این کلاس‌ها را اداره می‌کنند و در مجموع 80 فارسی آموز در چهار مقطع در رایزنی فرهنگی داریم.

یک دوره هم با 20 زبان آموز در دانشکده الهیات دانشگاه ارسطو داریم که زبان و ادبیات فارسی به صورت اختیاری ارائه می‌شود و نمره آن به صورت رسمی در کارنامه آنها ثبت می‌شود. در دانشگاه پانتئون هم دو کلاس 10 نفره برای فارسی آموزان داریم که علاقه‌مندان زبان فارسی می‌توانند در آن شرکت کنند.

وی با بیان اینکه سطح زبانی شرکت کنندگان خیلی خوب است، یادآوری کرد: یادگیری هر زبانی نیازمند انگیزه‌هایی است و بر اساس بررسی‌ها متوجه شدیم یونانی‌ها از دبستان با تاریخ ایران آشنا می شوند و از ایران با احترام یاد می‌کنند. بعضی دیگر به واسطه پدر، مادر و ازدواج ارتباطی با ایران دارند و برای عده‌ای دیگر به علت بحث‌های تحقیقی، مطالعه زبان فارسی جذابیت دارد.

نماینده بنیاد سعدی خاطرنشان کرد: وجود اردوگاه‌های پناهندگی و مهاجرت موجب شده یونانی‌ها به عنوان مددکار اجتماعی یا معلم واقع در اردوگاه‌ها بیشتر با فارسی زبانان در ارتباط باشند و در دوره فارسی آموزی ما شرکت کنند.

بنیاد سعدی در سال 1389 با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تقویت و گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور و ایجاد تمرکز، هم‌افزایی و انسجام در فعالیت‌های مرتبط با این حوزه و بهره‌گیری بهینه از ظرفیت‌های موجود کشور، تاسیس شد و کار خود را به صورت رسمی از اول اردیبهشت 1392 آغاز کرد.

این بنیاد ضمن تالیف کتاب های آموزشی زبان فارسی، تربیت مربی، همه‌ساله دوره های آموزشی را در این راستا برای مدرسان زبان فارسی دنیا برنامه ریزی و اجرا می کند، همچنین برگزاری دوره های دانش افزایی برای علاقه‌مندان و دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی در سراسر جهان و رشته های مرتبط از دیگر فعالیت های این بنیاد است.

تالیف ده‌ها عنوان کتاب در زمینه آموزش زبان فارسی، برگزاری 205 دوره آموزش زبان فارسی با 10 هزار فارسی‌آموز و تربیت معلم، فعالیت در فضای مجازی برای آموزش زبان فارسی بخشی از فعالیت های این نهاد است که به صورت هیات امنایی و با حضور معاون اول رئیس‌جمهور (رئیس هیات امنا)، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (دبیر هیات امناء)، رئیس بنیاد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر امور خارجه، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر آموزش و پرورش، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه، رئیس سازمان صدا و سیما و 5 نفر صاحب نظر در حوزه زبان و ادبیات فارسی به پیشنهاد رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و تأیید هیئت امناء و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی با ریاست غلامعلی حداد عادل، اداره می شود.

*س_برچسب‌ها_س*
استقبال خوبی از کلاس‌های زبان فارسی به‌رغم وجود کرونا شد 2