استقلال در موقعیت حساس کنونی
فرهاد مجیدی موفق شده دو بازی اخیر تیمش را برابر استقلالیهای قدیمی که اتفاقا دیدارهای دشواری هم بودهاند، با پیروزی پشت سر بگذارد؛ ولی این به آن معنی نیست که در این باشگاه همه چیز گل و بلبل است. استقلالیها در روزهای اخیر سه اعتراض گسترده داشتهاند که سهم فرهاد مجیدی در همه آنها دیده شده است.
رقابتهای هفته بیستوپنجم لیگ برتر ایران امروز و امشب با انجام چند دیدار دیگر پیگیری میشود که در حساسترین رقابت، استقلال به اراک میرود تا با آلومینیوم دیدار کند. این بازی شاید بهظاهر دیدار چندان دشواری برای استقلالی که این روزها دوباره به اوج برگشته، نباشد؛ ولی وضعیت کنونی باشگاه استقلال به گونهای است که نهتنها این دیدار، بلکه چند دیدار باقیمانده تا انتهای لیگ و صدالبته دیدار در مرحله یکچهارم نهایی جام حذفی برایش حکم مرگ و زندگی را دارد.
*س_آلومینیوم جدیترین تهدید استقلال در جدول_س*فرهاد مجیدی و تیمش در هفته گذشته لیگ موفق شدند گلگهر با امیر قلعهنویی را شکست دهند. فرهاد در اولین گام از رقابتهای حساس این ماه استقلال توانست از سد امیر قلعهنویی یکی از آلترناتیوهای همیشگی نیمکت استقلال عبور کند. امروز او باید با یکی دیگر از مدعیان نیمکت استقلال یعنی علیرضا منصوریان مچاندازی کند. منصوریان نهتنها مثل خود فرهاد سابقه بستن بازوبند کاپیتانی را هم بر دست دارد؛ بلکه در مقطعی هم سرمربی استقلال بود که خوب نتیجه نگرفت. اما حالا شرایط برای علیمنصور هم تغییر کرده است. او انگار در آلومینیوم اراک بهعنوان یک سرمربی متحول شده و تیمش را فعلا در رده چهارم جدول ردهبندی نگه داشته است؛ درست یک پله پشت سر استقلال. این روزها استقلال از 24 بازی 43 امتیازی است و در رده سوم جدول قرار دارد. آلومینیوم هم با 36 امتیاز نزدیکترین تعقیبکننده تیم فرهاد مجیدی محسوب میشود.
طبیعی است که پیروزی در این دیدار برای استقلال نهتنها به معنی مغلوبکردن یکی از مدعیان سرمربیگری در استقلال برای فرهاد مجیدی است؛ بلکه به معنی تثبیت بیشتر جایگاه سومی و صدالبته تثبیت بیشتر جایگاه کسب سهمیه در لیگ قهرمانان آسیاست. درست است که با توجه به اختلاف موجود بین تیمهای سوم و چهارم جدول حتی اگر استقلال این بازی را هم ببازد، جایگاهش تهدید نمیشود؛ ولی با توجه به دیدارهای پیشروی فرهاد مجیدی و تیمش، بردن این بازی برایشان اهمیت ویژهای دارد.
*س_اعتراض، اعتراض و باز هم اعتراض_س*فرهاد مجیدی موفق شده دو بازی اخیر تیمش را برابر استقلالیهای قدیمی که اتفاقا دیدارهای دشواری هم بودهاند، با پیروزی پشت سر بگذارد؛ ولی این به آن معنی نیست که در این باشگاه همه چیز گل و بلبل است. استقلالیها در روزهای اخیر سه اعتراض گسترده داشتهاند که سهم فرهاد مجیدی در همه آنها دیده شده است.
ابتدا اعتراض خود فرهاد مجیدی به مدیریت باشگاه استقلال و معاون وزارت ورزش بود. فرهاد مجیدی از فرط ناراحتی از حساب شخصی خودش به بازیکنان استقلال پاداش داد تا ضعف مدیریت را برجسته کند و بعد هم با بیان این جمله کوتاه در کنفرانس خبری که هر کاری کنید باز هم تیم من برنده میشود، کنایهای به معاون وزیر ورزش زد. به غیر از فرهاد مجیدی، بازیکنان استقلال هم از نداشتن امکانات لازم و البته وضعیت پرداختی در باشگاه گلایه داشتهاند. اعتراض دوم مربوط به عدهای از هواداران باشگاه است که این بار جلوی ساختمان قوه قضائیه تجمع کردند و علیه دو وزیر دولت و البته مدیرعامل خودی شعار دادند.
استقلالیها وزیر ورزش و وزیر ارتباطات را مورد انتقاد قرار داده و سپس در حمایت از فرهاد مجیدی اعتراضشان نسبت به مدیرعامل باشگاه استقلال را هم ابراز کردند؛ اما سرانجام اعتراض سوم هم مربوط به انتخاب داور مسابقه با آلومینیوم اراک بود. استقلال بهشدت نسبت به انتخاب سیدعلی برای قضاوت این دیدار اعتراض داشت و دارد؛ دلیل؟ همان مشکلاتی که فصل پیش قضاوت این داور برای استقلال در دیدار برابر فولاد به وجود آورد. بعد از آن بازی بود که فرهاد مجیدی با انتشار پستهای تندوتیزی ماجرای ویلا و ویزا را به این داور نسبت داد.
*س_اوج حساسیت هنوز باقی مانده است!_س*مواردی که در بالا عنوان شد فقط بخشی از وضعیت حاد کنونی باشگاه استقلال است؛ چون فرهاد مجیدی و مجموعهاش هنوز نمیدانند این شانس را دارند تا در رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا در تهران میزبان باشند یا خیر. این تیم با صعود به مرحله یکهشتم نهایی باید با الهلال عربستان مصاف دهد. عربستانیها با وجود آنکه استقلال در دیدارهای مرحله گروهی به این کشور سفر کرده و تابوی پنجساله را شکستهاند، اعتقاد دارند همچنان بازیهای حذفی با نمایندگان ایران باید در زمین ثالث برگزار شود! مسئولان ورزش ایران و مسئولان فدراسیون فوتبال ایران هم که کاری در این زمینه نمیتوانند پیش ببرند، با کلیگویی به سردرگمیهای این روزهای باشگاه استقلال اضافه کردهاند. البته با مرور رسانههای عربستانی میتوان پی برد که بهظاهر قرار است این دیدار با نفوذ عربستانیها به کشور ثالث برده شود و یک بار دیگر حق این تیم در میزبانی خورده شود. استقلالیها روز گذشته به فدراسیون فوتبال ایران نامه نوشته و خواستهاند فدراسیون حق میزبانی آنها را بستاند تا بتوانند از الهلال در ورزشگاه آزادی پذیرایی کنند. باوجوداین نوشتهاند اگر با این درخواست موافقت نشد، آنها دوبی را بهعنوان میزبان بازی با الهلال انتخاب خواهند کرد. به غیر از این دغدغه عجیبوغریب فرهاد مجیدی و استقلال باید فکری جدی هم برای ادامه رقابتهای لیگ و جام حذفی کنند. این تیم با اینهمه بحران خودخواسته و ناخواستهای که دارد، بازیهای راحتی هم در پیش نخواهد داشت. به غیر از دیدار با آلومینیوم، استقلال باید پیش از دربی با تراکتور و سایپا هم دیدار کند.
دست بر قضا هر دو تیم مربیانی دارند که در استقلال سابقه فعالیت دارند! تراکتور این روزها عذر رسول خطیبی را خواسته و فیروز کریمی را سرمربی کرده است. کریمی روزگار کمی سرمربی استقلال بود و حالا شاید مقابل تیم سابق انگیزهای هم داشته باشد. هرچند انگیزه لازم را باید کل مجموعه تراکتور داشته باشند که با وجود هزینههای زیاد نتوانستهاند در زمره سه تیم بالای جدول باشند. تغییر در کادر فنی تراکتور به معنی واردکردن شوک به مجموعه تراکتور است. آیا این شوک قرار است در ادامه مسیر دامن استقلال را بگیرد؟ بعد از تراکتور هم نوبت به جدال با سایپا میرسد که فراز کمالوند را بهعنوان سرمربی دارد.
فراز ابتدای همین فصل در استقلال روی نیمکت و کنار فرهاد مجیدی مینشست. هنوز هم هستند عدهای که میگویند نتایج استقلال در لیگ قهرمانان آسیا حاصل مشاورههای فراز به فرهاد مجیدی بوده است. هرچه باشد، دیدار با سایپا برای فرهاد مجیدی چندان راحت نخواهد بود؛ بهویژه اینکه فراز حالا شناخت کاملتری نسبت به بازیکنان استقلال دارد. سرانجام هم که استقلال و فرهاد مجیدی باید روز 24 تیر به مصاف پرسپولیس در دیدار یکچهارم نهایی جام حذفی بروند؛ دیداری حیثیتی که حکم مرگ و زندگی را میتواند برای فرهاد مجیدی داشته باشد. فرهاد در لیگ به پرسپولیس باخته و حالا دوست دارد علاوه بر برتری مقابل پرسپولیس، استقلال را فاتح جام حذفی کند و کار نیمهتمام گذشته را تکمیل کند. البته به شرط آنکه حاشیههای عجیبوغریب استقلال تا آن زمان، ریشه این تیم را دستخوش تغییر نکرده باشد!